Hírmorzsák 2021-08-29 (10:00)

Rajon Rondo visszatérhet a Lakershez. Szvatoszlav Mikhailiuk a Raptorsban folytatja. Átment Lauri Markkanen cseréje. Armoni Brooks a Rockets edzőtáborában bizonyíthat. Jared Dudley nem kapott edzői ajánlatot a Lakerstől. Kötelező lesz a játékvezetőknek a koronavírus elleni oltás. Facundo Campazzo nem szereti a folyamatos szövegelést az NBA-ben.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Rajon Rondo megegyezett a kivásárlásról a Memphis Grizzliesnél, és miután lekerül a waiverről, valószínűleg visszatér a Los Angeles Lakershez.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az Oklahoma City Thundertől távozó Szvatoszlav Mikhailiuk a Toronto Raptorsnál folytatja a pályafutását. Az ukrán játékost a hírek szerint több olyan csapat is kereste, amelyik a bajnoki címért szeretne harcolni, de végül a Raptors ajánlatát fogadta el – két évre írt alá, szerződése második éve játékosopciós.

A Cleveland Cavaliers közleményben jelentette, hogy hivatalosan is megszerezték Lauri Markkanen játékjogát. Koby Altman ebben azt írta, hogy nagyon szerencsésnek érzik magukat amiatt, hogy még egy fiatal játékossal bűvül a keretük, aki ráadásul olyan készségekkel rendelkezik, mint Markkanen. Bizonyította már, hogy több poszton is képes játszani, szét tudja húzni a pályát, és úgy hiszik, hogy a legjobb évei csak most következnek. Szeretnének győztes kultúrát építeni a csapatnál, újdonsült szerzeményük pedig pontosan ehhez járulhat hozzá.

Altman köszönetet mondott a cserében távozó Larry Nance Jr.-nak az elmúlt évek szolgálataiért, amit pályán és azon kívül egyaránt tett. Sok mindent elmond a személyiségéről, hogy rögtön a helyi kisvállalkozások segítségére sietett, ahogy azok bajba kerültek a világjárvány miatt. Nance összefogta a közösséget, és egyaránt hiányozni fog a szurkolóknak és a csapattársaknak is.

Akadt két kisebb játékosmozgás is az elmúlt napokban. Armoni Brooks Exhibit 10 szerződést kapott a Houston Rocketstől, gyakorlatilag meghívták a csapat edzőtáborába. Brooks az előző szezont a G Ligában kezdte, majd az idény közben two-way szerződést kapott Houstonban, ahol 20 mérkőzésen lépett pályára. A Dallas Mavericks felbontotta Nate Hinton two-way megállapodását. Hinton tavaly 21 meccsen kapott lehetőséget.

Marc Stein (Substack) arról számolt be, hogy a Los Angeles Lakers nem gondolkodott abban, hogy edzői megbízást adjon Jared Dudleynak, miután úgy döntöttek, hogy a játékoskeretben már nem számolnak vele. Dudley közkedvelt figurának számított a csapat öltözőjében, LeBron James és Anthony Davis különösen szerette őt, ugyanakkor a Lakers nem is tudott volna olyan jelentős edzői szerepet kínálni neki, mint a Dallas Mavericks, ahol az első sorba kerülhet a kispadon Jason Kidd, Igor Kokoskov és Sean Sweeney mellé.

Az NBA bejelentette, hogy a játékvezetők számára kötelező lesz beadatni a koronavírus elleni oltást. A játékvezetők szakszervezete, az NBRA a hét korábbi részében szavazta ezt meg. Az NBRA a közleményében kiemelte, hogy ezzel biztonságosabb környezetet teremthetnek a pályán, és egyben megőrizhetik a játékvezetők egészségét is. Mint ismert, az NBA a minap küldött ki a csapatoknak egy értesítést arról, hogy azoknak az alkalmazottaiknak is be kell oltatniuk magukat, akik 15 lábnál közelebb kerülnek a játékosokhoz vagy a játékvezetőkhöz.

Facundo Campazzo arról nyilatkozott a minap, hogy számára a folyamatos szövegelés az NBA legnehezebb része. Mint mondta, a világbajnokságokon és az olimpiákon is beszólogatnak egymásnak a játékosok, de közel sem annyit, mint az NBA-ben, ahol megállás nélkül megy a trash talk. Például amikor elenged egy triplát és azt mondják, hogy hagyják őt nyugodtan dobni, az bele tud mászni a fejébe olyankor, amikor tényleg kihagyja azt a kísérletét, viszont amikor bemegy, olyankor azt érzi, hogy ő a legjobb. Sokszor azzal is próbálják húzni az ellenfelei, hogy nem tudja őket egy-egyben megfogni, és az számára a legrosszabb érzés, amikor ezt követően valóban kosarat szereznek. Azt is elmondta Campazzo, hogy ő általában azt szokta válaszolni ezekre ellenfeleinek, hogy fogják be a szájukat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus