Hírmorzsák 2021-09-19 (9:30)

Noah Vonleh és Jimmer Fredette is aláírt Kínában, O.J. Mayo Oroszországba szerződik. Brandon Goodwin a Celticsnél járt edzésen. Joe Johnson még nem tett le arról, hogy visszatérjen az NBA-be. JaVale McGee úgy gondolja, hogy sokat fogja tudni segíteni Deandre Aytont. E’Twaun Moore szerint a Sunsnak nagyobb esélye lett volna a döntőben, ha ő is játszik. Marc Gasol a szezon közben a Warriorshoz mehet? Darren Collison a Lakers edzőtáborába szeretne meghívót. James Worthy szerint is centert kellene játszania Anthony Davisnek.

Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk róla, hogy Noah Vonleh Kínába tart, és a Shanghai Sharks be is jelentette a szerződtetését. Arra is lehetett számítani, hogy a légiós stop visszavonása után Jimmer Fredette is visszatér a csapathoz, és ez szintén megtörtént, az ő leigazolását is bejelentette a Sharks. O.J. Mayo viszont nem tér vissza Kínába, ő az orosz Unics Kazany csapatával egyezett meg.

A Houston Rockets kitette a keretéből az edzőtáborra szerződtetett Tyler Bey-t, és ezzel a lépéssel helyet teremtettek maguknak Dante Exum leigazolásához.

Brandon Goodwin a Boston Celticsnél járt edzésen, ahol jó benyomást keltett, és a csapatnál fontolgatják is, hogy meghívják őt az edzőtáborba. Goodwin az előző idényben az Atlanta Hawksban játszott, ahol 47 meccsen 4,9 pontot és 2 gólpasszt átlagolt, viszont nem adtak neki QO-t, így korlátozások nélküli szabadügynök lett.

Joe Johnson a TMZ Sports kérdésére elmondta, hogy még nem tett le arról, hogy visszatérjen az NBA. Konkrétumokról nem tudott beszámolni, majd meglátja, hogy adódik-e még lehetősége, de ő a maga részéről azon van, hogy csapatot találjon. Szeret kosárlabdázni, ezért is örül annak, hogy egy év kihagyás után visszatért a BIG3 liga is, ahol ugyan nem jött össze a bajnoki cím megvédése, de az idény közben jól érezte magát. Johnson legutóbb a 2017/18-as idényben játszott az NBA-ben, míg a 2019/20-as szezon előtt meghívást kapott ugyan a Detroit Pistons edzőtáborába, de az utolsó keretszűkítésnél elköszöntek tőle.

JaVale McGee arról beszélt, hogy milyen szerep várhat rá a Phoenix Sunsnál. Úgy gondolja, hogy sokat fogja tudni segíteni Deandre Aytont, és amikor a Suns kezdő centere faultgondokba kerül, akkor ő be fog tudni ugrani dobásblokkolással, védekezéssel és lepattanózással, azt tudja nyújtani, amit a klasszikus centerek. McGee emellett azt is megjegyezte, hogy minden magasemberre jó hatással volt az, ha Chris Paul mellett játszhatott, és azt gondolja, hogy az irányító ismét a csapat élére fog állni és újra elvezeti a döntőbe a Sunst.

E’Twaun Moore úgy gondolja, hogy a Sunsnak nagyobb esélye lett volna bajnoki címet nyerni, ha ő is játszik a nagydöntőben, mert vele lett volna még egy olyan játékos a pályán, akinek a kezébe oda lehet adni a labdát, aki tud dobni és szervezni is. Úgy érzi, hogy tudott volna segíteni az akkori csapatának, és abban is reménykedett, hogy idén nyáron visszaigazolják őt – ez nem történt meg, Moore végül az Orlando Magicnél írt alá.

Anthony Slater (The Athletic) arra hívta fel a figyelmet, hogy Marc Gasol egy évvel ezelőtt nagyon közel állt ahhoz, hogy a Golden State Warriorshoz írjon alá, és a szakíró szerint nem kizárt, hogy a Los Angeles Lakerstől a Memphis Grizzlieshez cserélt, majd onnan kivásárolt center a szezon közben esetleg csatlakozzon a Warriorshoz.

Ugyancsak Slater írt arról is, hogy Darren Collison is esélyes lehet arra, hogy ő kapja meg a 15. helyet a Warriors keretében, ugyanakkor az irányító abban reménykedik, hogy meghívást kap a Lakers edzőtáborába.

James Worthy is beállt abba a sorba, akik amellett kardoskodnak, hogy Anthony Davisnek centert kellene játszania. A Lakers legendája úgy gondolja, hogy ez a poszt illene hozzá a legjobban. Nem tudja, hogy miért nem itt játszik, talán az az oka, hogy kit fogjon olyankor, amikor pályán van, de más centereknek esélyük se lenne őt levédeni. Azt kell elérniük, hogy az ellenfeleknek alkalmazkodniuk kelljen, például Davis centerben szerepeltetésével Rudy Gobertnek is sokszor ki kellene lépnie a triplavonalra, vagy ha nem ő fogná ilyen helyzetekben, akkor valaki olyan kerülne a Lakers játékosával szembe, aki sokkal alacsonyabb nála. Szerinte Davisnek azt kellene néznie, hogy melyik poszton játszva tudná a legjobban segíteni a Lakerst. Worthy azt is elmondta, hogy ő anno játékosként úgy gondolkodott, hogy játszani akar, és nem foglalkozott azzal, hogy melyik poszton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus