Hírmorzsák 2021-09-20 (10:30)

Bogdan Bogdanovics szerint a Hawksnak ismét bizonyítania kell. Julius Randle bízik az elvégzett munkában. Evan Fournier bizakodó a francia válogatott jövőjével kapcsolatban. Pau Gasol szerint testvére kiérdemelte, hogy akkor döntsön a jövőjéről, amikor arra készen áll. Jusuf Nurkic bízik benne, hogy idén nagyobb szerephez juthat a Blazersben. Erik Spoelstra esélyes lehet a Team USA szövetségi kapitányi posztjára. A Bucks jobban oda fog figyelni Jrue Holiday és Khris Middleton perceire. Jarrell Brantley O.J. Mayo csapattársa lesz Oroszországban, Jordan Bell Olaszországban köthet ki.

Bogdan Bogdanovics Chris Kirschnernek (The Athletic) mondta el, hogy szerinte teljesen normális az, hogy az emberek nem hisznek az Atlanta Hawksban. Ahhoz, hogy valakit megcáfoljanak, többször is bizonyítaniuk kell, mert manapság semmit sem jelent, ha csak egyszer érnek el valamit. Nem elég, ha egyetlen évben sikeresek, sok éven keresztül tartani kell ezt a szintet, ezzel érdemelhetik ki a tiszteletet a ligában.

Julius Randle hosszabb interjút adott Ian Begley-nek (SNYtv). A saját fejlődése kapcsán elmondta, hogy mindent napról-napra vesz, legyen szó egy edzésről, egy videós elemzésről, mindig csak az előtte álló feladatra fókuszál. Bízik az elvégzett munkában, és hisz benne, hogy mindez kifizetődik – tudja, hogy mire készül, ahogyan azt is, hogy mit áldoz fel, és akár sikeres lesz, akár elbukik, próbál ugyanaz az ember maradni. Nem tudja, hogy pontosan mit lehet várni a csapatától, ahogyan azt sem, hogy tőle mire lehet számítani, csak azt tudja, hogy folytatja majd a fejlődést, jobb játékos lesz. RJ Barrettről elmondta Randle, hogy nagyon jó játékos lesz belőle, már most is nagyon jó, miközben pokolian fiatal. Amennyire ő látja, csapattársa sokat fejlődött a nyáron, és nem állt le, folyamatosan egyre jobb lesz.

Evan Fournier a francia válogatott jövőjéről beszélt a L’Equipe-nek. Úgy gondolja, hogy gyökeres változtatásokra van szükségük a felfogásukban, nem szabad félniük attól, hogy ambiciózusok legyenek. Fournier hisz benne, hogy képes a csapatuk erre a változásra, nem félnek senkitől, és az a céljuk, hogy olyan dominánssá váljanak, mint amilyen Spanyolország volt az elmúlt 15 évben. Tokióban még csak az első döntőjüket játszották, és most nem szabad megállniuk, lehetőségük van egy dinasztia felépítésére, aminek a következő lépése a 2022-es Európa-bajnokság megnyerése lehet. A mostani csapatuknak minden évben fejlődniük kell, és szükségük van ugyanarra a felfogásra is, amivel el tudtak jutni az olimpiai döntőbe: ott félretették az egokat, egymásért küzdöttek és győztes mentalitással rendelkeztek.

Pau Gasol arról mesélt a Marca-nak, hogy testvére, Marc Gasol nagyon elkötelezett a Basquet Girona irányába, és kiérdemelte azt, hogy a saját döntését hozza meg a jövőjéről, és ezt akkor tegye meg, amikor készen áll erre. Pau hozzátette, hogy ő maga is kötődik a spanyol másodosztályú csapathoz, hiszen ő annak az alelnöke, viszont Marc más helyzetben van, hiszen 5 évvel fiatalabb nála. Az idősebb Gasol azzal zárta mondandóját, hogy megvárja, mit fog dönteni az öccse, és majd utána ő is megvizsgálja a saját lehetőségeit.

Jusuf Nurkic bízik benne, hogy idén nagyobb szerephez juthat a Portland Trail Blazersben. A center elmondta, hogy teljesen elkötelezett a csapat irányába, miután beszélt a csapat új vezetőedzőjével, Chauncey Billupsszal és Roy Rogers segédedzővel. Billups korábban a bemutatásánál is kitért arra, hogy szeretne többet kihozni a centerből, aki olyan fegyver lehet számukra, amilyen a legtöbb csapatnak nincsen. Nurkic most azt is elmondta, hogy teljesen rendbejött az az ujjsérülése, amit a rájátszásban szedett össze.

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) értesülései szerint Erik Spoelstra jó eséllyel indul azért, hogy ő legyen Gregg Popovich utódja az amerikai válogatott szövetségi kapitányaként. A Miami Heat vezetőedzője várhatóan ott lesz a finalisták között a kiválasztásnál, és a hírek szerint Spoelstra is nyitott lenne arra, hogy átvegye a Team USA irányítását.

Eric Nehm (The Athletic) információi szerint a következő szezonban jobban oda fognak figyelni a Milwaukee Bucksnál Jrue Holiday és Khris Middleton perceire, miután mindketten nagyon hosszú és megterhelő idényen vannak túl. Várhatóan Jordan Nwora és Mamadi Diakite kaphat az eddigieknél nagyobb szerepet, de a csapathoz visszatérő George Hill is levehet némi terhet a vállaikról.

A Brooklyn Nets lemondott Isaia Cordinier jogairól, aki így korlátozások nélküli szabadügynök lesz. A francia játékost 2016-ban a 44. helyen választotta ki az Atlanta Hawks, majd 2018-ban Brooklynba kerültek a jogai, amikor a Nets a Hawkshoz cserélte Jeremy Lint, de nyári ligás meghívásnál tovább egyik csapatnál sem jutott.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy O.J. Mayo az Unics Kazanyhoz szerződik, az orosz csapat pedig nemcsak az ő megszerzését jelentette be, hanem Jarrell Brantley érkezését is. Brantley az elmúlt 2 szezont a Utah Jazz two-way szerződésű játékosaként töltötte, akiknél idén augusztusban aláírta a two-way minősítő ajánlatát is, de néhány napja szabadlistára tették őt.

Helyi lapértesülések szerint Jordan Bell a Virtus Bolognához szerződhet, miután nem állnak sorban érte a csapatok az NBA-ből, míg az olasz csapatnak várhatóan szüksége lesz egy magasemberre, mivel az NBA-ben 7 szezont lehúzó Ekpe Udoh súlyos térdsérülést szenvedett náluk a minap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus