Hírmorzsák 2021-09-23 (9:30)

Doc Rivers szeretné, ha Ben Simmons maradna a 76ersben. Joe Lacob Simmonsról beszélt, megbüntették tampering miatt. Andrew Wiggins nem adatta be a koronavírus elleni oltást, lemaradhat a Warriors hazai meccseiről. A Timberwolves kirúgta Gersson Rosast, ideiglenesen Sachin Gupta veszi át a helyét. David Griffinről nincsenek túl jó véleménnyel a Pelicansnál. Nikola Jokics nem bánja, hogy nem ment az olimpiára. Tamika Tremaglio az NBPA új igazgatója. A Bulls lehívta Patrick Williams és Coby White opcióját. Theo Pinson a Celticsnél, Chasson Randle a Sunsnál bizonyíthat.

Újabb fejezetekkel bővült a Ben Simmons-saga az elmúlt nap folyamán: arról külön is beszámoltunk, hogy Doc Rivers továbbra is azt szeretné, ha Simmons maradna a Philadelphia 76ers játékosa és visszatérne a csapathoz. Joe Lacob, a Golden State Warriors tulajdonosa pedig tampering miatt kapott 50,000 dolláros büntetést, amiért a San Francisco Chronicle kérdésére válaszolva kifejtette, hogy Simmons mennyire illene a csapata jövőjébe. Lacob egyébként azt válaszolta, hogy nem biztos abban, hogy illene a Warriorsba, nagyon sok pénzt keres, és abban sem biztos, hogy fel lehet őt tenni a meccseket befejező ötösbe. Ott van ráadásul Draymond Green is, aki sok dologban nagyon hasonlít Simmonsra, mindketten szervezők, akik nem igazán dobnak, és ez ugyanúgy probléma, mint a 76ers irányítójának a fizetése.

Ugyancsak a Golden State Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy Andrew Wiggins eddig nem adatta be a koronavírus elleni oltást, így a San Franciscoban bevezetett szabályozások értelmében jelen állás szerint nem vehet részt csapata hazai meccsein. Wiggins vallásos okokra hivatkozva kérhet felmentést, ami a szabályozás alól kivételt jelentene, és jó eséllyel az NBA el is fogadja majd ezt az indokot tőle, de a városi törvényhozás ezt felülbírálhatja, így könnyedén lemaradhat a mérkőzések feléről. A Warriors a napokban összekötötte a játékost egy orvossal, hogy próbálja meg meggyőzni őt az oltás beadásának a fontosságáról, ugyanakkor Wiggins véleménye nem változott.

A Minnesota Timberwolves régi tulajdonosa, Glen Taylor bejelentette, hogy kirúgták a csapat elnökét, Gersson Rosast – a hír hallatán Karl-Anthony Towns az értetlenségét fejezte ki Twitteren, ugyanakkor az ESPN forrásai szerint a Timberwolves új tulajdonosai, Marc Lore és Alex Rodriguez is abban gondolkodott, hogy előbb-utóbb megköszönik Rosas munkáját. Rosas helyét ideiglenesen az eddigi alelnök, Sachin Gupta veszi át, és a híresztelések szerint részben az is vezetett a váltáshoz, hogy a két szakember viszonya megromlott. A Timberwolves emellett vizsgálatot is indít a leköszönő elnökkel szemben, mivel a héten a tudomásukra jutott, hogy romantikus kapcsolatba keveredett egy másik, csapatnál dolgozó személlyel, bár ezzel önmagában még nem vétett semmilyen szabály ellen. A csapat ezzel párhuzamosan elkezdte keresni Rosas állandó utódját is. Jake Fischer (Bleacher Report) értesülései szerint a Philadelphia 76ersnél dolgozó Elton Brand lehet az egyik kiszemelt, mivel mindkét új tulajdonos nagyra tartja a munkáját.

Christian Clark (Times Picayune) készített portrét arról az időszakról, amit eddig David Griffin a New Orleans Pelicansnál töltött. Ebből kiderült, hogy Zion Williamson és a csapat orvosi stábja között megromlott a viszony, amiért siettették a játékos visszatérését az első szezonja során a meniszkusz-műtétjét követően. Griffin és Williams viszonya is megromlott a játékos újoncidénye során, és azóta is hektikus a kommunikáció kettejük között. A csapatnál többen is úgy érzik, hogy a szakember nem hozta azt, amit előzetesen ígért, és az is érdekes, hogy a 2020/21-es idény előtt hozott nagyobb döntései mögül sorra kihátrált azóta, az akkor kinevezett Stan Van Gundy már nem ül a kispadon, és az akkor megszerzett Eric Bledsoe és Steven Adams sem a Pelicans játékosa már. Clark forrásai szerint a The Last Dance bemutatója óta a játékosok Jerry Krauséra utalva „Griff Krause” névvel illetik maguk között a szakembert.

Bobby Marks (ESPN) egy nem megnevezett nyugati csapat általános igazgatójával beszélgetett, aki elmondta, hogy nem kifizetődő út úgy építkezni, hogy egy csapat csak arra megy rá, hogy minél több sapka alatti helye legyen a szabadügynökpiac nyitása előtt, mert aki csak erre koncentrál, azt hamar kirúgják. Sokkal fontosabb a cserékre és a draftra fektetni a hangsúlyt, és ez a szakember példának felhozta azt is, hogy abból a 33 játékosból, akik 2021-ben meghívást kaptak az All-Star gálára, csak 5 igazolt szabadügynökként az akkori csapatához: LeBron James, Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard és Julius Randle. A New York Knicks például hoppon maradt, amikor 2019 nyarán rámentek Durant leigazolására, és hiába vált be utána Randle, Steve Millst mégis kirúgták nem sokkal később.

Nikola Jokics először állt a sajtó rendelkezésére az új szezon előtt, ahol megkapta azt a kérdést is, hogy van-e esélye a Denver Nuggetsnek a bajnoki címre. Úgy gondolja, ha mindenki a megfelelő módon játszik, akkor természetesen igen, de azt nem tudja, hogy van-e elég tehetségük, ahogyan azt sem, hogy ők-e a legjobb csapat a ligában, úgyhogy majd kiderül. Mindenki tudja, hogy ő nem szokott célokat kitűzni a szezon előtt, így azt sem mondja, hogy a bajnoki cím a cél, noha mindenki erről beszél a csapatnál, de az elmúlt években is ezt hallgatta. Jokics elmondta, hogy nem bánta meg azt, hogy nem vett részt Szerbiával az olimpiai felkészülésben (a válogatott végül nem jutott ki a június végén éppen Belgrádban rendezett selejtezőből Tokióba). Hozott egy döntést, ami vagy jó, vagy nem jó, de kitart amellett, hogy nem változtatna ezen. Kicsit elszakadt a kosárlabdától, foglalkozott a lovaival, és ezt akarja majd csinálni azt követően is, hogy befejezte a pályafutását. Jó érzéssel tölti el, amikor lovakkal van, szeret velük lenni. Jokics azt is elmondta, hogy a nyáron 15-20 versenyt nyertek a lovai, de számára a nyár és egyben az élete fénypontja is, hogy megtudta, hogy hamarosan apa lesz.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy kik lehetnek a jelöltek arra, hogy átvegyék Michele Roberts helyét az NBA játékosok szakszervezének az igazgatói posztján, végül viszont az a Tamika Tremaglio lett a befutó, akinek a neve nem szerepelt a híresztelésekben. Tremaglio ügyvédként dolgozik, és emellett nem ismeretlen számára az NBPA, konzultánsként már hosszú ideje segíti a szakszervezetet, illetve 2019-ben részt vett a WNBA kollektív szerződésének a megkötésében.

A Chicago Bulls nem okozott meglepetést, lehívták Patrick Williams és Coby White újoncszerződésének is a 2022/23-as idényre szóló opcióját.

Theo Pinson meghívást kapott a Boston Celtics edzőtáborába, míg Gary Clark edzésen járt náluk. Chasson Randle a Phoenix Sunsnál bizonyíthat. Anthony Tarke a Detroit Pistons edzőtáborába megy. Justin James two-way megállapodást írt alá a Utah Jazznél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus