Hírmorzsák 2021-10-14 (11:00)

Kyrie Irving cáfolta a visszavonulásával kapcsolatos híreszteléseket. A Nets nem fog idő előtt hosszabbítani Irvinggel. 10 csapat mutat érdeklődést Ben Simmons iránt. Doc Rivers úgy számol, hogy Simmons játszani fog. LeBron James szerint időre van szüksége a Lakersnek. Jaylen Brown valószínűleg játszik az alapszakasz nyitányán. Ed Davis a Cavaliersben. Dennis Smith Jr. valószínűleg az alapszakaszra is maradhat a Trail Blazersnél. Az alapszakasz legelején jelentik be az NBA történetének a 75 legjobb játékosát.

A változatosság kedvéért kezdjük a morzsát az Irving-Simmons kettőssel. Kyrie Irving Instagramon jelentkezett be, és cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy visszavonulna akkor, ha számára kedvezőtlenül alakulnának a dolgok – korábban arról lehetett hallani, hogy megfontolná ezt, amennyiben a Brooklyn Nets elcserélné őt. Nem fogja csak úgy otthagyni a szeretett sportágát, nem tesz le arról az álmáról, hogy ismét bajnoki címet nyerjen. Még sok tennivalója van a pályán, és sok fiatalt kell még inspirálnia a pályán, akikről tudja, hogy jobbak akarnak lenni nála, és ezért alig várja, hogy játsszon ellenük. A pénzügyi következmények miatt sem szívesen marad távol a játéktól, de igazság szerint ahhoz, hogy New Yorkban legyen, vagy hogy egy csapat tagja legyen, elkerülhetetlen az oltás felvétele. Ő mégis ez ellen döntött, és csak annyit kér másoktól, hogy tartsák tiszteletben ezt. Továbbra is azon dolgozik, hogy jó formában legyen, és készen álljon a játékra, amikor erre lehetősége lesz. Döntése nem politikai jellegű, nem az NBA vagy a csapata ellen szól, hanem az életéről, és arról, hogy maga választja meg, mit csinál.

Shams Charania (The Athletic) arról beszélt egy podcastben, hogy a Brooklyn Nets letett arról a szándékáról, hogy idő előtt hosszabbítsanak Irvinggel, jelen állás szerint nem fogják felajánlani neki azt a 4 évről és 186 millió dollárról szóló szerződést, amit most tudnának neki adni. Charania azt is hozzátette, hogy Irving azért igazolt anno Brooklynba, mert onnan akar visszavonulni, és nagyon sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbítani is fog idő előtt a csapattal. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a Netsnél ugyanezt hitték James Hardenről is, aki szintén nem hosszabbított idő előtt.

James Harden pedig arról beszélt Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy a Nets vele, illetve Kevin Duranttel is konzultált azelőtt, hogy döntést hoztak volna arról, hogy Irving az idegenbeli meccseken, illetve a csapat edzésein se vehessen részt. Tisztelik Irving döntését, és szeretik őt, ugyanakkor feladatuk van, az ő személyes célja még mindig az, hogy bajnoki címet nyerjenek, és úgy érzi, hogy az egész csapat ugyanígy van ezzel.

Jake Fischer (Bleacher Report) írt arról, hogy Ben Simmons hosszú idő óta először találkozott Daryl Morey és Doc Rivers kettősével. A két szakember ismét megkérdezte tőle, hogy miért is akar egyáltalán másik csapathoz kerülni, amire Simmons annyit felelt, hogy általánosságban véve szeretne magának egy új kezdetet, valamint kideríteni, hogy egy másik környezetben miként fejlődne a játéka. Fischer információi szerint jelenleg 10 csapat, így a Cleveland Cavaliers, a Detroit Pistons, a Houston Rockets, az Indiana Pacers, a Minnesota Timberwolves, a Portland Trail Blazers, a San Antonio Spurs a Toronto Raptors és egy nem megnevezett franchise érdeklődik Simmons iránt, ugyanakkor egyik sem dobott be egyelőre olyan csereötletet, amelyik megközelítette volna a Philadelphia 76ers elvárásait, és egyetlen beszélgetés sem vált eddig komollyá.

Az Associated Press számolt be arról, hogy Doc Rivers azzal tervez, hogy Simmons játszani fog, de az edző azt is elmondta, hogy egyáltalán nem biztos ebben, mert nem lát mások fejébe. Mivel eddig nem volt ott az edzőtáborban, van mit bepótolnia, és az, hogy számítanak-e rá a pályán a közeljövőben, azon is fog múlni, hogy mit mutat ezen a héten. Simmons visszatérésével felmerülhetnek problémák a 76ers öltözőjében, ugyanakkor Danny Green és Seth Curry is elmondta, hogy várják vissza a csapatba.

Tegnap hajnalban először lépett pályára egyszerre LeBron James, Russell Westbrook és Anthony Davis a Los Angeles Lakersben, ezt követően pedig mindannyian megosztották az első tapasztalataikat, a meglátásaikat. James szerint időbe fog telni, hogy azzá a csapattá váljanak, amiről tudják, hogy képesek válni. Lesznek gyengébb pillanataik, amikor inkább hátrafelé tesznek egy lépést, mintsem előre, de ez is az egész folyamat része. Neki vezérként az is a feladata, hogy ne váljon frusztrálttá, és akkor a csapat többi része sem lesz az. Természetesen sosem elégedett azzal, ha valamiben nem kiváló, egyszerűen nem engedi ezt a személyisége, de megérti, hogy időre van szükségük.

Westbrook szerint akadtak jó pillanataik, de érezhetően az első meccsük volt, ugyanakkor ebből is meríthetnek, építhetnek néhány dologra. Davis is inkább a pozitív dolgokat emelte ki, ő látott néhányat ezekből már a Warriors elleni mérkőzésen is. Végtelen a sora azoknak a lehetőségeknek, amit tudnak játszani, és amit képesek is megcsinálni a pályán, és ugyan voltak dolgok, amiket jól csináltak, sok mindent tudnak sokkal jobban is csinálni. A sérülések miatt nem teljes a keretük, így nem tudnak minden variációt kipróbálni, de eddig jól mutatnak a dolgok.

Ime Udoka szerint Al Horford nem biztos, hogy bevethető lesz az alapszakasz első meccsén, miután koronavírusos lett, viszont a szintén koronavírusos Jaylen Brown esetében úgy számolnak, hogy ő játszhat majd a nyitányon.

A New Orleans Pelicans nem okozott meglepetést, lehívták Zion Williamson, Nickeil Alexander-Walker, Jaxson Hayes és Kira Lewis Jr. 2022/23-as idényre szóló opcióját is.

A Cleveland Cavaliers két szerződtetést is bejelentett. Náluk folytatja a veterán magasember, Ed Davis, aki az előző szezont a Minnesota Timberwolvesnál töltötte. Davist valószínűleg nem azért igazolták le, hogy azzal megkaparintsák a G Ligás jogait, majd utána egyből szabadlistára is tegyék, úgyhogy érdekes lesz, hogy mit terveznek vele – a csapatnál jelenleg csak 11 játékos rendelkezik garantált szerződéssel, úgyhogy nem elképzelhetetlen, hogy ő az alapszakaszra is marad. A pályafutása első két szezonját a Sacramento Kingsnél töltő Justin James is aláírt a Cavaliersnél, az esetében nagyobb a valószínűsége annak, hogy azért írtak vele alá, hogy utána a Cleveland Charge csapatához kerülhessen.

A Portland Trail Blazers keretében még két hely kiadó, ugyanakkor Jason Quick (The Athletic) értesülései szerint az egyiket szinte biztosan Dennis Smith Jr. kapja meg, míg a másik kiadó hely Marquese Chriss, Quinn Cook és Patrick Patterson között dőlhet el. Chauncey Billups a Portland Trail Blazers tegnapi mérkőzése után mondta el, hogy vannak játékosok, akik kiemelkedtek az edzéseiken, és ezt el lehet titkolni, de azt nem lehet elrejteni, amit a meccsen láthattak az emberek, Smith nagyon jól teljesített.

A Los Angeles Lakerstől szabadlistára került Mac McClung, így hivatalosan is szerződést kaphatott tőlük Frank Mason III. A Toronto Raptorstól szabadlistára került Freddie Gillespie és Reggie Perry is, míg Alex Antetokounmpo meghívást kapott a csapat edzőtáborába, illetve Josh Hall is hasonló lehetőséghez jut – minden bizonnyal mindketten a Raptors G Ligás együtteséhez fognak kerülni az idény kezdetére. John Petty Jr. szerződést kapott a New Orleans Pelicanstól. A Houston Rockets felbontotta Tyler Bey two-way megállapodását, hogy Armoni Brooks kaphasson ugyanilyen szerződést. A Milwaukee Buckstól távozott is a minap szerződtetett Jemerrio Jones, míg Rayjon Tucker szerződést kapott tőlük – nem lenne meglepő, ha mindketten a fejlesztőligában kötnének ki.

A Philadelphia 76ers is a G Ligás csapata megerősítésén dolgozott, Jared Brownridge és Braxton Key is szerződést kapott a nagyoknál, majd azokat fel is bontották. A Washington Wizards Jay Huff és Jordan Schakel munkáját köszönte meg, most a G Ligás csapatukhoz tartanak. LJ Figueroa a Golden State Warriorsnál szignózhatott, miután a csapat felbontotta Quinndary Weatherspoon megállapodását. A San Antonio Spurs Damyean Dotsonnak és Jordan Burnsnek ad esélyt. A Sacramento Kingstől Damien Jefferson és Ade Murkey kapott szerződést.

A végére pedig az NBA 75. szezonjával kapcsolatos eseménysorozat maradt, a liga ugyanis bejelentette, hogy október 19-én, 20-án és 21-én fogják közzétenni azt a listát, ami szerintük az NBA történetének a 75 legjobb játékosát tartalmazza. Mindhárom napon 25-25 nevet fognak ismertetni a TNT, illetve az ESPN közvetítéseiben, 5 név viszont már biztosnak tűnik, ugyanis Clyde Drexler, Magic Johnson, Bob Pettit, Oscar Robertson és Dirk Nowitzki is a jubileumi szezon nagykövete lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus