Hírmorzsák 2021-10-29 (11:15)

Trae Young frusztrált a büntetők rossz megítélése miatt. Egy polgári jogi szervezet arra kéri a játékosokat, hogy ne igazoljanak texasi csapatba. Még mindig nem tudni, hogy Cade Cunningham mikor léphet pályára. Michael Malone szerint többet kell kihozniuk Michael Porter Jr.-ból. Ja Morant úgy érzi, hogy az előző két szezonban is All-Star szinten játszott. Ime Udoka kritizálta a Celtics intenzitását. Joakim Noah a Bulls nagykövete lesz. Jordan Clarkson és Jalen Green történelmi találkozója.

Trae Young a frusztrációjának adott hangot, hogy a játékvezetők nagyon sok fújást elmulasztanak, amikor az új szabály szerint próbálják megítélni a faultokat. Nem akarja, hogy nagyon nagy büntetést kapjon ezen nyilatkozata miatt, de tényleg nagyon frusztrált. Hallotta, ahogy James Harden arról beszélt, hogy ez csak róla szól, de ez egyáltalán nincs így, Damian Lillard az újoncéve óta nem átlagolt ilyen kevés pontot (akkor sem – a szerk.), ahogyan Devin Booker számain is látható ennek a negatív hatása. Young azt is hozzátette, hogy nincs teljesen ellene a szabályváltoztatásnak, vannak annak jó elemei, ugyanakkor a mostani felfogás odáig fog vezetni, hogy bele fognak sérülni játékosok, különösen az olyan kisebb kosarasok, mint amilyen ő is, mert a nagyobb védők következmények nélkül használhatják a testüket, a kezüket és a lábukat is a megállítására.

Egy polgári jogi szervezet, az NAACP levelet küldött az NBA, a WNBA, az NFL, az NHL és az MLB játékosainak a szakszervezetének is, amiben arra szólítják fel a sportolókat, hogy ne igazoljanak texasi csapatba az ott bevezetett abortusztörvény, szavazati jogi rendelkezések és maszkhordási szabályozások miatt. Az NAACP arra hívja fel a játékosok figyelmét, hogy amennyiben Texasba szerződnek, akkor legyenek azzal tisztában, hogy a választott csapatuk tulajdonosának a felelőssége az ő és a családuk biztonsága, míg azon játékosokat, akik ennek ellenére is ebbe az államba szerződnek, arra kéri a levél, hogy használják a befolyásukat arra, hogy megvédjék az új törvény által veszélyeztetett személyeket. Mint ismert, az NBA-ben három texasi csapat is van, a Dallas Mavericks, a Houston Rockets és a San Antonio Spurs.

Dwane Casey elmondta, hogy a Detroit Pistonsnál még továbbra sem tudják, hogy Cade Cunningham mikor kezdheti meg a szezont. A 2021-es draft első választottja ezen a héten a Pistons G Ligás partnerénél, a Motor City Cruise csapatánál készült, míg ma az első kerettel fog edzeni.

Michael Malone szerint a Denver Nuggetsnek nagyon nagy szüksége van arra, hogy a szezont lassan kezdő Michael Porter Jr. minél előbb belelendüljön, és ez a csapat feladata, hogy kihozzák belőle azt a magasabb szintet, ami benne van. Ugyancsak a Nuggetshez tartozó hír, hogy az előző meccsen térdsérülést szenvedő Nikola Jokics ma esti játéka egyelőre kérdéses.

Ja Morant még a Memphis Grizzlies ma hajnali, Golden State Warriors elleni meccse előtt beszélt arról Chris Haynesnek (Yahoo! Sports), hogy úgy tűnik, hogy 35 pont körül kell neki ahhoz átlagolnia, hogy potenciális All-Starként beszéljenek róla. Úgy érzi, hogy az első két szezonjában is All-Star szinten játszott, de egyszer sem került be, és ez sokáig nagyon zavarta. Most viszont már nem foglalkozik ezzel, csak a játékra koncentrál, mert csak azt irányíthatja, ami a pályán történik, és ha ezt megteszi, akkor minden más is alakul majd magától. Morant azt is elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy milyen helyre került, szereti a Grizzliest, a szurkolóikat, és ha visszamehetne a draft éjszakájára, abban reménykedne, hogy ismét a második helyen választják ki.

Doc Rivers elmondta, hogy Ben Simmons folyamatosan a csapattal készült az elmúlt időszakban, a Philadelphia 76ers tegnapi dobóedzésén is részt vett, sok feladatot elvégzett. Az edző azt is elmondta, hogy próbál minél kevesebbet gondolni arra, hogy Simmons játszik-e még a csapatban vagy sem. Reméli, hogy igen, ugyanakkor jelenleg nem forog minden gondolata ekörül. Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) értesülései szerint Simmons Rivers csapatnál dolgozó fiával, Spencer Riversszel dolgozott az elmúlt három nap során, aki a játékosok készségeinek a fejlesztésével foglalkozik.

Ime Udoka a Boston Celtics tegnapi, Washington Wizards elleni vereségét követően kritikus hangnemet ütött meg. Az edző elmondta, hogy már reggel felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy sokkal nagyobb intenzitásra és jobb koncentrációra lesz tőlük szükség a meccsen, mint amit a reggeli dobóedzésen mutattak, de ez csak egyetlen negyedben történt meg. Udoka emellett Jaylen Brown hullámzó teljesítményére is kitért, aki hol nagyon jól, hol nagyon gyengén játszik, és az edző szerint ez nem csupán abból fakad, hogy kihagyott 10 napot, illetve a térdével is vannak problémák, hanem ettől függetlenül sem tud mindig belelendülni a mérkőzésbe.

Trey Burke ma hajnalban nem játszhatott a Dallas Mavericksben a San Antonio Spurs elleni mérkőzésen, mivel elmulasztott egy lépést az egészségi és biztonsági protokollban. Mint ismert, Burke is azon játékosok közé tartozik, akik még nem vették fel a koronavírus elleni oltást.

Joakim Noah visszatér a Chicago Bullshoz, a csapat nagyköveteként fog a továbbiakban dolgozni.

A végére pedig egy érdekesség maradt, a Utah Jazz és a Houston Rockets ma hajnali találkozóján először fordult elő az NBA történetében, hogy két olyan játékos találkozzon a pályán, akik rendelkeznek Fülöp-szigeteki felmenőkkel. A Jazz oldaláról Jordan Clarkson, míg a Rocketstől az újonc Jalen Green rendelkezik felmenőkkel ebből az országból. Clarkson – aki híresen büszke a gyökereire – még a mérkőzés előtt elmondta, hogy szerinte inspirálóan hathat ez az esemény az ottani fiatalokra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus