Hírmorzsák 2021-11-08 (11:00)

Szigorít az NBA az egészségügyi és biztonsági protokollján. Damian Lillard csak a játékra koncentrál, nem foglalkozik Neil Olshey ügyével. Bradley Bealnek nem kell gondolkodnia azon, hogy hol akar játszani. Michael Porter Jr. legalább egy meccset kihagy a háta miatt. Nikola Vucsevics igyekszik megtalálni a módját, hogy hasznos legyen a Bullsban. Immanuel Quickley nem aggódik a gyenge formája miatt. Joel Embiid szerint most mindenki közös nevezőn van a 76ersnél. Caris LeVert szerint Kyrie Irving játszani akar. A Lakers egykori erőnléti edzője szerint 2-8 hetet hagyhat ki LeBron James.

Az elmúlt időszakban több játékos is pozitív tesztet produkált koronavírusra, ezért az NBA szeretné ösztönözni azokat a játékosokat, edzőket és játékvezetőket a második oltás felvételére, akik eddig csak egy dózist kaptak meg. A liga arról döntött, hogy akik csak egy oltást kaptak meg eddig, azokat december 1-étől kezdve tesztelni fogják meccsnapokon, hogy időben kiszűrjék az esetlegesen megfertőződött egyéneket. A liga azt javasolja az egydózisú Johnson & Johnson oltást felvevőknek, hogy adassanak be maguknak egy második oltást a Pfizer vagy a Moderna vakcinájából. Azok, akik az utóbbi kettő valamelyikéből kaptak meg egy adagot, azokat pedig arra ösztönzik, hogy vegyék fel a második dózist is.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Portland Trail Blazersnél vizsgálat indult Neil Olshey ellen helytelen munkahelyi magatartás gyanúja miatt, és ezzel kapcsolatban Damian Lillardot is megkérdezték. A játékos szerint az ő feladata nem változott, továbbra is vezetnie kell a csapatát, a meccsek mennek tovább, folytatniuk kell a munkájukat, csak ezt tudják tenni. Csak a saját munkájukra tudnak kihatással lenni, ezért erre kell koncentrálniuk. Lillard azt is elmondta, hogy ő is akkor értesült erről, amikor mindenki más, és ő sem tud többet, csak annyit, hogy vizsgálat zajlik Olshey ellen. Jusuf Nurkic ugyanezt mondta el, ő is csak annyit tud, ami a csapat közleményében szerepel. A centert arról is megkérdezték, hogy milyen a kapcsolata a szakemberrel, amire annyit felelt, hogy nincs vele kapcsolata, mindannyian profik és a munkájukat végzik csak.

Bradley Beal szerint vannak olyan helyzetek, amikor egy játékos gondolatai akörül forognak, hogy hová fog aláírni, hol fog majd játszani, ugyanakkor neki nincsenek ilyen problémái a Wizardsnál. Sok pénzt keres, ezzel tisztában van, és financiálisan akkor is rendben lenne, ha többet nem játszana már, de mégis ott van Washingtonban. Nem mondja azt, hogy bajnoki címet fognak nyerni, ugyanakkor látni akarja azt, hogy erre esélyük lesz, azt akarja, hogy legyen meg erre a lehetőségük.

Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint Michael Porter Jr. a ma esti, Miami Heat elleni mérkőzést biztosan kihagyja, és valószínűleg nem ez lesz az egyetlen találkozó, amiről le fog maradni hátproblémák miatt. Porter a Houston Rockets elleni mérkőzésen sérült meg, majd tegnap vizsgálatokon esett át, és úgy döntöttek a Denver Nuggetsnél, hogy a problémás testrészt kezelés alá kell vetni.

Nikola Vucsevics arról beszélt, hogy nincs azzal problémája, hogy a Chicago Bullsban nem tudja ugyanazokat az átlagokat hozni, mint amit az Orlando Magicben tudott, tisztában van azzal, hogy Zach LaVine és DeMar DeRozan a csapat két fő pontfelelőse. A magasemberek élete már csak ilyen, a hátvédek kezében többet van a labda, ugyanakkor az csak rajta múlik, hogy miként találja meg annak a módját, hogy a lehető legjobban beilleszkedjen a csapat játékába. Sokféleképpen hatással tud lenni a játékra, ezért most még jobban koncentrál a passzjátékára, a lepattanózásra, a zárásokra. Amikor sok tehetséges játékos van valaki körül, akkor annak alkalmazkodnia kell, kicsit változtatni a játékán, és ő pontosan ezt próbálja csinálni.

Immanuel Quickley úgy érzi, hogy az esetében egyelőre nem lehet arról beszélni, hogy elérte őt a másodéveseket gyakran sújtó visszaesés, egyszerűen arról van szó, hogy néhány dobása kimaradt eddig, de nem 10 meccsből áll a szezon, hanem 82-ből. Továbbra is keményen dolgozik és igyekszik megőrizni a magabiztosságát. Egyelőre nem aggódik, úgy gondolja, hogy a folytatásban nagyszerűen fog játszani, és körülötte is azt mondják neki, hogy továbbra is legyen nyugodtan önmaga, ebből is nyeri az önbizalmát. Quickley eddig a szezon során 6,3 pontot átlagol 31,3%-os mezőnymutatóval és 25%-os triplázással.

Joel Embiid burkolt üzenetet címzett Ben Simmons irányába a Philadelphia 76ers tegnap hajnali, Chicago Bulls elleni győzelmét követően. A center arról beszélt, hogy idén teljesen más a csapaton belüli kémia, mint az előző években volt, most mindannyian összhangban vannak, és mindenki úgy érzi, hogy van mit bizonyítania.

Caris LeVert egykori csapattársa, Kyrie Irving helyzetéről beszélt, és elmondta, hogy szerinte Irving nagyon is játszani akar, csak az események szerencsétlen alakulása miatt került ebbe a helyzetbe ő, illetve a Brooklyn Nets. Bízik benne, hogy megoldás születik, és egykori csapattársa minél előbb visszatérhet a pályára.

A végére pedig a Los Angeles Lakers egykori erőnléti edzőjének, Tim DiFrancescónak a szakvéleménye maradt LeBron James sérüléséről, amit Bill Orammal (The Athletic) osztott meg. A szakember szerint 2-8 hetet hagyhat ki James, de nehezen tudja elképzelni, hogy 4 hétnél hamarabb visszatérhetne a hasizomsérüléséből, különösen annak fényében, amilyen stílusban játszik, mivel ez egy olyan sérülés, ami nagyon könnyen kiújulhat, amennyiben túlságosan hamar tér vissza belőle valaki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus