Hírmorzsák 2021-11-18 (11:45)

Összeállt a Bucks háromfejű szörnyetege. LeBron James játéka kérdéses a Celtics ellen. Tommy Sheppard új szerződést kapott a Wizardstól. Steve Nash és Kyrie Irving tartják a kapcsolatot. Michael Porter Jr. a szezon kezdete óta küzd a hátával. Joel Embiid kikerült a protokoll alól, de a visszatérésére még várni kell. Bam Adebayo térdsérüléssel küzd. A Kings nem fog sietni Marvin Bagley elcserélésével. Buddy Hield és Keldon Johnson is ügynököt váltott. Juwan Howard hosszabbított a Michigan egyetemen.

A Milwaukee Bucks a 47 pontos Giannis Antetokounmpo vezérletével tudott nyerni a Los Angeles Lakers ellen, és a mérkőzésen október 23-a óta először játszott együtt a kétszeres MVP, Khris Middleton és Jrue Holiday. Pat Connaughton szerint ez volt a kulcs a mérkőzésen, összeállt a háromfejű szörnyeteg, ez a három játékos cipeli a hátán a csapatot. Antetokounmpo Middleton visszatérése kapcsán mondta el, hogy vele kiegészülve eljött annak az ideje, hogy elkezdjenek győzelmeket gyűjteni és visszatérjenek a helyes útra. Nem tudja megjósolni a jövőt, de úgy érzi, hogy most jó helyzetben vannak. Middleton pedig Antetokounmpót méltatta, aki megkönnyítette a dolgukat, türelmesen játszott, és jól válogatta meg, hogy mikor mit vállaljon el. Nem erőltette a játékot, nem akar mindenáron áttörni az embereken, ha meglátott egy üres embert, gondolkodás nélkül passzolt neki, végig önmaga volt, és ez a görög legjobb változata.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy LeBron James a Boston Celtics ellen megpróbálkozhat a visszatéréssel, ugyanakkor egyelőre még nem 100% a játéka, továbbra is day-to-day a státusza, és az ESPN forrásai szerint jelenleg 50-50 arra az esély, hogy játszik-e vagy sem. James elmondta, hogy ő bízik abban, hogy tud játszani, és Frank Vogel is ugyanezt mondta, de a Lakers edzője azt is hozzátette, hogy ő az elmúlt meccsek előtt is rendre reménykedett ebben, mivel ő eredendően optimista természet, viszont még nincs döntés a szombat hajnali játékáról, erről majd az orvosi stáb határoz.

A Washington Wizards kiválóan kezdte az idényt, és ez szerződéshosszabbítást is ért Tommy Sheppard általános igazgató számára. Sheppard innentől az elnöki posztot is betölti, és a hosszabbítása kapcsán Ted Leonsis tulajdonos elmondta, hogy alatta minden évben fejlődött a Wizards, aki a szintén új szerződést kapó Sashi Brownnal együtt hozzájárult ahhoz, hogy kiváló analitikai és kutatórészlegük is legyen.

Steve Nash elmondta, hogy napi szinten tartja a kapcsolatot Kyrie Irvinggel, ugyanakkor egyáltalán nem beszélnek a kosárlabdáról. Leginkább csak azért tartják a kapcsolatot, hogy tudja, hogy a játékossal minden rendben van, szakmai kérdések nem nagyon szoktak felmerülni közöttük.

Austin Rivers Mike Singernek (The Denver Post) mondta el, hogy Michael Porter Jr. a szezon elejétől fogva hátfájdalmakkal együtt játszott. Csapattársának gondoskodnia kell a testéről, a megfelelő állapotba kell kerülnie fizikálisan, és akkor utána mentálisan is rendben lesz és ismét az a játékos lehet, akit megismertek, és ismét a képességeinek megfelelően játszhat majd. Nehéz egy egész szezont sérülten játszani, ő ezt tette, amikor pályára lépett. Bíznak benne, hogy minél hamarabb visszatérhet, mert nagyon fontos része a csapatuknak.

A Denver Nuggets a Philadelphia 76erst fogadja ma este, és a vendégekkel kapcsolatos hír, hogy Joel Embiid kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, ugyanakkor Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) értesülései szerint ezen a találkozón még nem lép pályára a center. Az újságíró úgy tudja, hogy Embiidnél nem volt tünetmentes a koronavírus-fertőzés, a betegsége alatt nem végezhetett semmilyen sporttal kapcsolatos tevékenységet, úgyhogy még kellhet neki néhány nap, mire ismét bevethető állapotba kerül. Matisse Thybulle visszatérését legkésőbb a jövőhétre várják. A csapat harmadik fertőzöttje, Isaiah Joe tegnap hajnalban már visszatérhetett, és elmondta, hogy nála is tünetekkel járt a megfertőződés, a szaglását is elvesztette, de már jobban érzi magát.

Bam Adebayo nem lépett pályára ma hajnalban a Miami Heatben, mivel egy kisebb térdsérüléssel küzd. Erik Spoelstra még a New Orleans Pelicans elleni győzelem előtt mondta el, hogy nagyon fontos, hogy pihentethesse a térdét a center, és kezeléseket kapjon, emiatt nem játszott.

James Ham (The Kings Beat) szerint a Sacramento Kings nem fog sietni Marvin Bagley elcserélésével, mivel a 11,3 millió dolláros lejáró szerződése jó alap lehet sok cseréhez, és december 15-ét követően sokkal több lehetőség megnyílhat előttük, mivel innentől kezdve el lehet boltolni azokat a játékosokat is, akik a nyáron írtak alá új szerződést.

Ugyancsak a Kingshez kapcsolódó hír, hogy Buddy Hield ügynököt váltott, innentől kezdve Diana Day képviseli az érdekeit. Hield Brandon Rosenthal munkáját köszönte meg, aki azt követően vette át a képviseletét, hogy Rob Pelinka otthagyta az ügynöki pályát a Los Angeles Lakers vezetőségi posztjáért. A San Antonio Spurstől Keldon Johnson szánta el magát hasonló lépésre, az ő érdekeit innentől Rich Paul és a Klutch Sports Group képviseli. Johnson a nyáron jogosult lehet idő előtti hosszabbítást aláírni, ez állhat a váltás hátterében.

A végére egy kis NCAA maradt, a nyári edzőkeringők során rendszeresen több csapattal is összeboronált Juwan Howard új szerződést írt alá Michigan egyetemen, a 2025/26-os idény végéig kötelezte el magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus