Hírmorzsák 2021-11-27 (11:30)

Ja Morant térdsérülést szenvedett. Jalen Green egy, Patrick Beverley két hetet hagy ki legalább. Evan Mobley visszatérhet, Zion Williamson teljes edzésmunkát végezhet. Kérdéses Joel Embiid és Tobias Harris ma esti játéka. Markelle Fultz és Jonathan Isaac állapota is folyamatosan javul. Fultz a 76ers szurkolóiról beszélt. LeBron James és Robert Covington is pénzbüntetést kapott. James önkritikus volt a Kings elleni vereség után. Nyáron Mike Brown és Kenny Atkinson is esélyes lehet a Kings padjára, ha nem marad Alvin Gentry. Chris Paul lehűtötte a kedélyeket a Nets-Suns derbi előtt. Az FSG jövőre csapatot vásárolna az NBA-ben. Dwight Howard csalódott volt, hogy nem került fel az NBA 75. évfordulós listájára. Alexis Ajinca bejelentette a visszavonulását.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy Ja Morant térdsérülést szenvedett. Az első diagnózis hivatalosan ficamról tesz említést a bal térdében, ami alapján nem annyira súlyos a probléma, de még további vizsgálatok várnak rá, azt követően lehet majd többet tudni, hogy mi lesz a Memphis Grizzlies irányítójával.

Stephen Silas bejelentette, hogy Jalen Green a sérült combhajlítója miatt legalább egy hetet kihagy, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. Ugyancsak sérülés miatt Patrick Beverley szolgálataira nem számíthat a Minnesota Timberwolves, neki a combközelítő izma húzódott meg, ami miatt legalább két hétre az oldalvonal mellé szorul. A Cleveland Cavaliers háza tájáról ugyanakkor jó hír érkezett, náluk ma este Evan Mobley visszatérhet a könyöksérülése után és játszhat az Orlando Magic ellen. A New Orleans Pelicansnál Zion Williamson került egy lépssel közelebb a visszatéréshez, mostantól teljes edzésmunkát végezhet, de még nincs kijelölt dátum arra, hogy mikor léphet ismét pályára.

A Philadelphia 76ersnél mutatkozik esély Joel Embiid és Tobias Harris játékára is a ma esti, Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésen, mindketten „kérdéses” megjelöléssel szerepelnek a csapat sérültlistáján. Andre Iguodala elutazik a Golden State Warriorsszal a Los Angeles Clippers és a Phoenix Suns elleni idegenbeli mérkőzésekre, ugyanakkor Anthony Slater (The Athletic) információi alapján valószínűleg egyik találkozón sem fog pályára lépni a problémás jobb térde miatt.

Az Orlando Magicnél is halad a sérültek gyógyulása, Jeff Weltman elnök elmondta, hogy Markelle Fultz és Jonathan Isaac állapota is folyamatosan javul, és egyre közelebb kerülnek a visszatéréshez. Fultz már a Magic G Ligás partnerénél készül, vele már azon dolgoznak, hogy meccskész állapotba kerüljön, és hamarosan megkezdheti a szezont is. Isaac még nem tart itt, de az ő gyógyulása is jól halad.

Fultz a minap Etan Thomas podcastjében vendégeskedett, ahol a Philadelphia 76ersnél töltött időszakáról, valamint Ben Simmons helyzetéről osztotta meg a saját nézőpontját. Fultz elmondta, hogy a csapat szurkolói őrületesen rajonganak a 76ersért, és jellemző rájuk a „kemény szeretet”, azaz keményen bánnak a játékosaikkal, de ha azt látják, hogy mindent megtesz a pályán, akkor rengeteg szeretet kapnak tőlük. Sokan beszélnek arról, hogy a Magic jelenlegi játékosával is mennyire rosszul bántak a 76ers szurkolói, de ő sosem érezte ezt, támogatták őt, és amikor visszatért, álló ovációt kapott.

LeBron Jamest 15,000 dollárra büntette a liga, amiért a Los Angeles Lakers előző, Indiana Pacers elleni mérkőzése során egy obszcén gesztussal ünnepelte egy kosarát (megmarkolta a nemiszervét), valamint nem megfelelő nyelvezetet használt a pályán. A szituáció pikantériája, hogy James ugyanezen a meccsen hasonló okokra hivatkozva kivezettetett két Pacers-szurkolót az első sorból. Robert Covington ugyancsak 15,000 dollárt fizethet be a liga kasszájába, amiért az arcmaszkját az egyik játékvezető irányába hajította a Kings-Trail Blazers meccs során.

A Lakers ma hajnalban háromszori hosszabbítás után maradt alul a Sacramento Kings ellen, és a mérkőzést követően James önkritikusan fogalmazott. Úgy érzi, hogy borzasztóan játszott egyénileg, ettől sokkal magasabbak az elvárásai magával szemben. Ettől jobban kell teljesítenie, különösen olyankor, amikor olyasmiken mennek keresztül a pályán, mint jelenleg. James 30 ponttal, 7 lepattanóval és 11 gólpasszal zárt, ugyanakkor eladott 7 labdát és 2/13-mal célzott a triplavonalon túlról. A kihagyott tripláiról elmondta, hogy az emberek sokszor csak azt látják, hogy bedobja vagy kihagyja a helyzeteit, ugyanakkor nem gondolja, hogy ezek rossz vállalások lettek volna, sőt, jobb helyzeteknek érezte ezeket, mint amikből kulcsfontosságú kosarakat szerzett a Pacers ellen a minap. Nem helyezett rá komoly nyomást az ellenfél védelme, nem siettette a dobást, ezek nagyszerű helyzetek voltak.

Russell Westbrook egy valamit megtanult az évek során, hogy sosem szabad elkezdeni pánikolni, és ilyen nehéz időkben is össze kell tartaniuk, nem foglalkozhatnak azzal, hogy mit gondolnak az emberek a Lakers öltözőjén kívül. Anthony Davis szerint bármikor összehozhatnak egy 10-12 meccses győzelmi sorozatot, és akkor megváltozhat a velük kapcsolatos narratíva, és ez csak rajtuk múlik, ugyanakkor szükségük is lesz erre, ezt meg kell csinálniuk. Az idény kezdete előtt tudták, hogy semmi sem fog az ölükbe hullni, senki sem fogja megsajnálni őket, hanem nekik kell elvenniük azt, amit akarnak. Ez az egészben a móka, hogy meg kell dolgozniuk a sikerért, maguknak kell kikaparni a gesztenyét, és így sokkal jobb érzés lesz a szezon végén felemelni a bajnoki trófeát.

A Kingshez kapcsolódó hír, hogy Marc Stein (Substack) értesülései szerint Mike Brown és Kenny Atkinson is esélyes lehet a csapat kispadjára, amennyiben nem tartják meg a szezont követően Alvin Gentryt. Jelenleg mindkét szakember Steve Kerr segítőjeként dolgozik a Golden State Warriorsnál.

A Phoenix Suns sorozatban 15. alkalommal is nyerni tudott, és már csak két meccsre vannak a csapatrekordnak számító 17 győzelemtől, de Chris Paul nyugalomra intett, hogy nem azért építkeznek, hogy novemberben meccseket nyerjenek. Ma este a keleti listavezető Brooklyn Nets lesz az ellenfelük, ugyanakkor ez a meccs nem lesz hasonlítható egy rájátszásbeli összecsapáshoz, ahhoz semmi köze nem lesz. Jól fog jönni nekik ez az összecsapás, mert a Nets kihívás elé fogja állítani, talán többféle szisztémával is szembetalálják magukat a meccs alatt, amiből építkezhetnek ők is a jövőre tekintve.

Dan Primrack (Axios) számolt be arról, hogy a Fenway Sports Group 2022-ben szeretne vásárolni egy NBA-s csapatot, ezzel újabb jelentős piacra történének be. A bostoni székhelyű vállalat a tulajdonosa a Liverpool focicsapatának és az MLB-ben szereplő Boston Red Soxnak is, illetve a közeljövőben megszerezhetik az NHL-es Pittsburgh Penguins csapatát is.

Dwight Howard a GQ-nak nyilatkozott, és elmondta, hogy először csalódott volt amiatt, hogy nem került fel az NBA 75. évfordulós listájára, mivel úgy érzi, hogy tett ehhez eleget a pályafutása során. Annyira sokat utána mégsem rágódott ezen, mert volt egy olyan sejtése, hogy ki fogják hagyni. Az emberek azt gondolják, hogy egyes dolgok miatt az NBA-t hibáztatja, ahogyan alakultak a dolgai, viszont biztos abban, hogy nem mindenről ő tehetett.

A végére Alexis Ajinca maradt, aki 33 éves korában bejelentette a visszavonulását. A francia magasember két periódusban hét szezonban lépett pályára az NBA-ben, pályafutása korai szakaszában megfordult a Hornetsnél, a Mavericksnél és a Raptorsnál is, majd egy kétéves franciaországi kitérő után a New Orleans Pelicanshoz írt alá, ahol négy szezon alatt 222 mérkőzésen jutott szóhoz. A 2017/18-as idényt teljes egészében kihagyta sérülés miatt, ezt követően a Clippershez cserélték, ahonnan kivásárolták, majd hazatért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus