Hírmorzsák 2021-12-07 (11:00)

DeMar DeRozan és Ish Smith is az NBA protokollja alatt. DeRozan és Donovan Mitchell a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. LeBron James Frank Vogel védelmére kelt. Jimmy Butler visszatérése nem alakult jól. Stephen Curry közelít Ray Allen rekordjához. Damian Lillard támogatja, hogy a Trail Blazers megszerezze Ben Simmonst? Goran Dragic a Maverickshez szeretne kerülni. Kemba Walker igyekszik jó példát mutatni a Knicksnél. Patrick Beverley és a Timberwolves szerződéshosszabbításról tárgyal. Ricky Rubio jól érzi magát a Cavaliersnél. Mike D’Antoni nem zárja ki, hogy még visszatér az edzősködéshez.

Újabb játékosát vesztette el a Chicago Bulls az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt, a csapat egyik sztárja, DeMar DeRozan is erre a sorsra jutott. Az elmúlt napokban Coby White és Javonte Green is egy pozitív teszt miatt került ugyanilyen helyzetbe. A játékos már a Denver Nuggets elleni győztes találkozón sem léphetett pályára hajnalban, és még a mérkőzés előtt mondta el Billy Donovan, hogy pontosan ő sem tudja, hogy mi miatt került be a protokoll alá, fogalma sincs arról, hogy fals pozitív vagy ténylegesen pozitív DeRozan. A Charlotte Hornets helyzete is tovább súlyosbodik, LaMelo Ball, Terry Rozier, Jalen McDaniels és Mason Plumlee után Ish Smith is bekerült a protokoll alá. Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy a Los Angeles Clippersnél Nicolas Batum kikerült a protokoll alól.

Ha már szóba került DeRozan, akkor folytassuk is vele, illetve Donovan Mitchell-lel, ugyanis őket választották az elmúlt hét legjobbjainak keleten, illetve nyugaton. Mindkét játékos 3-0-s hetet futott a csapatával, DeRozan 30,3 ponttal, 5,7 lepattanóval és 58,7%-os mezőnymutatóval vette ki a részét a Bulls remekléséből, míg Mitchell 33 pontot és 5,7 gólpasszt átlagolt a Utah Jazzben, és közben 57,1%-kal célzott mezőnyből. Keleten Jarrett Allen, Darius Garland, Kevin Durant és Jayson Tatum kapott még jelölést, míg nyugaton Nikola Jokics, Dejounte Murray, Jae’Sean Tate és Christian Wood neve merült még fel a díj kapcsán.

LeBron James reagált a Frank Vogelt érő kritikákra. A Los Angeles Lakers sztárja szerint a kritika az edzői munka velejárója, de Vogel mentálisan erős, a stábja is remek, és a játékosoknak kell a jelenleginél jobban teljesíteni. Olyan csapatot alkotnak, akik nem bánják a különböző irányokból rájuk mért csapásokat, nem bánják, ha kritizálják őket, mert ez is a velejárója annak, hogy a Lakershez tartoznak. Sok olyan játékosuk van, akik évek óta céltáblát szolgáltatnak másoknak, úgyhogy ezt már megszokták, és amikor a következő meccsükre készülnek, azt a négy fal között teszik, nem foglalkoznak a külső hangokkal.

A Lakershez kapcsolódó további hír, hogy Trevor Ariza először vehetett részt az egymás közötti játékban, mióta megműtötték a bokáját, ugyanakkor a játékára valószínűleg még várni kell, a csapatnál azt szeretnék, hogy erősítse még a sérült testrészt. A térdsérüléséből felépülőben lévő Kendrick Nunn is egyre közelebb van ahhoz, hogy megkezdje a szezont, Dave McMenamin (ESPN) információi szerint még ebben a naptári évben pályára kerülhet.

Jimmy Butler egy farkcsontsérülés miatt kihagyta a Miami Heat előző négy találkozóját, viszont ma hajnalban visszatért a pályára a Memphis Grizzlies ellen. Rosszabbul nem is alakulhatott volna számára a találkozó, mindjárt az első negyedben rosszul esett, ami miatt súlyosbodott a meglévő sérülése. Erik Spoelstra szerint ezt követően láthatóan nem volt önmaga Butler, úgyhogy felül fogják vizsgálni az állapotát, és ezt követően döntenek arról, hogy mi legyen vele a következő meccseken. Az edző hozzátette, hogy ez benne van, mivel a kosárlabda kontaktsport, nem lehet kiszámítani, hogy mi történik, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy elmaradt a fújás, amikor a sérülés történt.

Stephen Curry újabb 7 bedobott triplával közelített ma hajnalban Ray Allen 2,973 triplás rekordjához, így már csak 15 hárompontosra van tőle. Az Orlando Magic elleni győzelem után Curry elmondta, hogy próbál mindig csak a játékra koncentrálni, de tisztában van azzal, hogy mennyire közel van a rekordhoz. Igyekszik nem rágörcsölni erre, hanem élvezni az odáig vezető utat, mert nagyon sokat jelent ez neki, de csak akkor akar erről beszélni, ha már odaért. A Warriors legközelebb a Portland Trail Blazerst fogadja, mielőtt elindulna egy keleti túrára, és amikor Steve Kerrt arról kérdezték, hogy meglehet-e a rekord ezen a meccsen, akkor az edző annyit felelt, hogy bármi elképzelhető, elvégre Steph Curryről van szó.

Ha már szóba került a Trail Blazers, folytassuk is velük: Shams Charania és Sam Amick (mindketten The Athletic) értesülései szerint Damian Lillard támogatná, ha a csapat cserélne Ben Simmonsért, ezt több forrása is megerősítette a szakíróknak. Mint ismert, korábban ellentétes információk jelentek meg arról, hogy a Philadelphia 76ers odaadná-e CJ McCollumért Simmonst, de a hírek szerint a nyáron érte is tettek egy elrugaszkodott ajánlatot, az ausztrál irányítóért 3 első körös draftjogot, valamint további 3 első körös kicserélésének a jogát kérték McCollum mellett, legalábbis Kevin O’Connor (The Ringer) információi szerint. Várhatóan ebbe továbbra sem fog beleegyezni a vezetőségi változásokon áteső Trail Blazers, a hírek szerint McCollum mellett egy első köröst, valamint Nassir Little és Anfernee Simons közül az egyik fiatal játékosukat ajánlották fel Simmonsért.

Ugyancsak Charaniáék írták meg azt, hogy a Trail Blazersnél úgy gondolják, hogy megvolt a megfelelő indokuk arra, hogy kirúgják Neil Olshey általános igazgatót, ugyanakkor a szakvezető ezt lehet, hogy máshogy látja, miután még 2 év és 20 millió dollár volt vissza a szerződéséből, és ezt most elbukta.

Ira Winderman (Sun Sentinel) egy szintén régóta hallható pletykáról írt, az újságíró szerint Goran Dragic lehetőség szerint a Dallas Maverickshez szeretne kerülni, ahol honfitársa, Luka Doncic is a csapattársa lehetne. Mint ismert, Dragic egy ideje – a csapat engedélyével – a Toronto Raptorstól távol tartózkodik, és a hírek szerint abban bízik, hogy már vissza sem kell térnie oda. Winderman információi szerint a szlovén irányító azt is elfogadná, ha csak csereként számítanának rá a Mavericksnél. Amennyiben a cserehatáridőig nem oldódik meg a helyzete, valószínűleg meg fog egyezni a kivásárlásról a Raptorsszal.

Kemba Walker arról beszélt, hogy kikerült a New York Knicks rotációjából. Természetesen szeretne pályán lenni, és hasonló soha korábban nem történt vele, de tiszteletben tartja Tom Thibodeau döntését. Nehéz megélnie ezt, de nincs más választása, le kell nyelnie a békát. Mindig a csapatérdekeket tartotta szem előtt, ez nem róla szól, hanem az egész csapatról, úgyhogy ha az edzője azt érzi, hogy így lesznek jobbak, akkor ezt kell lépnie. Továbbra is ott lesz a csapattársai mellett, és igyekszik úgy segíteni őket, ahogy csak tudja. Háboroghatna is most, de vannak a csapatban fiatal játékosok, akik felnéznek rá, és biztosan kíváncsiak is voltak arra, hogy miként fog erre a helyzetre reagálni – mivel szinte bárkivel megtörténhet ez a keretből, igyekszik jó példát mutatni abban, hogy miként kezeli ezt.

Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a Minnesota Timberwolvesnál nagyon elégedettek Patrick Beverley teljesítményével, és elkezdtek vele tárgyalni egy esetleges hosszabbításról is. A csapat emellett várhatóan próbál majd a cserepiacon is erősíteni, hogy be tudjanak jutni a rájátszásba, az egyik kiszemeltjük az Indiana Pacers centere, Myles Turner lehet.

Joe Vardon és Kelsey Russo (mindketten The Athletic) információi szerint Ricky Rubio a szezon elején szerepelt a Golden State Warriors radarján, figyelték a helyzetét a Cleveland Cavaliersnél, mert miután odakerült, sokan azt feltételezték, hogy ki fogják őt vásárolni. Ehhez képest eddig sikertörténet a Rubio-Cavaliers házasság, szó sincs kivásárlásról, és Rubio is úgy nyilatkozott a The Athletic megkeresésére, hogy jól érzi magát és boldog a jelenlegi csapatánál.

Mike D’Antoni Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) mondta el, hogy élvezi a tanácsadói szerepét a New Orleans Pelicansnál, és szerinte Willie Green fantasztikus munkát végez. Próbálja őt annyira segíteni a meglátásaival, amennyire csak tudja, és most valóban élvezi is ezt csinálni, de nem zárja ki, hogy egy napon visszatér még az edzői munkához, még túl fiatalnak érzi magát ahhoz, hogy erről végleg letegyen – mondta a 70 éves D’Antoni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus