Hírmorzsák 2021-12-09 (11:00)

Bradely Beal szerint a saját kezében van a jövője. Damian Lillard kortizont kapott a fájdalmaira. Lillard ismét cáfolta, hogy cserét szeretne. Ja Morant és Matt Thomas is a protokoll alatt. Stanley Johnson a Bullsban. Solomon Hill idénye befejeződött. James Wiseman felépülése lassan halad. Frank Vogel úgy érzi, élvezi a Lakers vezetőségének a támogatását. Zion Williamson több mint 150 kiló lehet. Cserepletykák a Pacers háza tájáról.

Bradley Bealt a jövőjéről és az esetleges hosszabbításáról kérdezték, amivel kapcsolatban elmondta, hogy van ideje még gondolkodnia, elvégre a saját kezében van a sorsa. Soha korábban nem volt még hasonló helyzetben, és élvezi, hogy most ő diktálhat, a saját kezében tartja a dolgokat. Ezzel együtt megadja a lehetőséget Tommy Sheppardnak is a bizonyítási lehetőséget, hogy megmutassa, sikeresek lehetnek. Nem fogja úgy elkötelezni magát hosszú évekre, ha úgy érzi, hogy nincs jövőjük. Úgy gondolja, hogy eljön az a pillanat, amikor önzőnek kell lennie, és most a 10. évében talán valóban az, először a pályafutása során. Elkötelezett a Washington Wizards irányába, ezt kétszer is bizonyította már hosszabbítással, és most látni akarja, hogy a Wizards is elkötelezett aziránt, hogy sikeres csapatot építsenek fel köréje – ha ezt biztosítva látja, akkor nem kérdés, hogy ennek a részese akar lenni.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) számolt be arról, hogy Damian Lillard kortizont kapott a hasfalsérülése miatt, hogy el tudja viselni a fájdalmait. A Portland Trail Blazers várhatóan holnap vizsgálja felül az állapotát, és ha Lillard megfelelő állapotban lesz, akkor vasárnap este térhet vissza a pályára.

Lillard emellett több híreszteléssel kapcsolatban is kifejtette a véleményét. Jason Dumasnak (KRON4 News) mondta el, hogy nem fog cserét kérni, minden nap Chauncey Billupsszal együtt arra próbálnak megoldást találni, hogy miként oldhatnák meg a csapat problémáit, és nem lenne logikus, ha annak ellenére tenné ezt, hogy közben távozni akarna. A Ben Simmonsszal kapcsolatos cserepletykákról is megkérdezték, ezekről annyit mondott, hogy hangzatos sztorik, amikről lehet csámcsogni, úgyhogy biztos abban, hogy az emberek a továbbiakban is fognak ezekről beszélni, de neki az a szándéka, hogy Portlandben maradjon és ott találjanak megoldást.

Ja Morant november 26-a óta nem léphetett pályára a térdsérülése miatt, és a visszatérésére egy ideig még biztosan várni kell, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Chicago Bullsnál ennél nagyobb a probléma, náluk DeMar DeRozan, Coby White és Javonte Green után újabb játékos került be a protokoll alá, Matt Thomas is erre a sorsra jutott. A Bulls a sok hiányzó miatt igazolni is kényszerült, a szezon előtti edzőtábort a csapatnál töltő Stanley Johnson írt alá a hardship kivétel segítségével.

Az Atlanta Hawksnál Solomon Hill még a hétvégén szenvedett combsérülést, és az MRI kimutatta, hogy elszakadt a combhajlítóizma, emiatt számára befejeződött a 2021/22-es szezon.

A Golden State Warriorsnál James Wiseman felépülése lassan halad, akit április közepén kellett megműteni az elszakadt meniszkusza miatt, és akkor 6-9 hónapos kihagyást jósoltak neki, de még mindig nem tart ott, hogy a csapattal együtt teljes értékű munkát végezhessen, közelebb lesz a 9 hónaphoz. Steve Kerr elmondta, hogy onnantól kezdve is időbe fog még telni a visszatérése, hogy elkezdhet részt venni az egymás közötti játékban. Kerr szavai alapján leghamarabb valamikor 2022 elején játszhat ismét a fiatal center.

Paul George egy könyöksérülés miatt nem léphetett pályára ma hajnalban a Los Angeles Clippersnél, ugyanakkor a helyén az a Nicolas Batum kezdhetett, aki az emúlt kilenc találkozót kihagyta az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt. A Brooklyn Netsnél Kevin Durant és LaMarcus Aldridge nem játszott pihentetés miatt, noha Steve Nash egy nappal ezelőtt még arról beszélt, hogy még nincs itt annak az ideje, hogy Durantet pihentesse.

Egyre gyakrabban merül fel, hogy mennyire van biztonságban Frank Vogel állása a Los Angeles Lakersnél. Az edző Jovan Buha (The Athletic) kérdésére mondta el, hogy nem beszélt ugyan Rob Pelinka általános igazgatóval külön erről, de úgy érzi, hogy a vezetőség teljes mértékben támogatja őt. Jeanie Busst is megkérdezte ugyanerről Mark Medina (NBA.com), aki elmondta, hogy nem is érti, hogy egy ilyen kérdésre milyen válaszra számítanak tőle, de annyit mondhat, hogy amíg nem lesznek tejesen egészségesek, nem lesz teljes a keret, addig ő nem fog ítéletet mondani a teljesítményükről.

Tim MacMahon (ESPN) kollégája, Zach Lowe podcastjében vendégeskedett, ahol elmondta, hogy több forrásból is úgy értesült, hogy Zion Williamson testsúlya meghaladja a 150 kilót is, messze felülmúlva a hivatalosan listázott 129 kilós súlyát. Williamson egyik barátja Twitteren cáfolta ezeket a híreszteléseket, és illusztrációként egy sokkal előnyösebb képet töltött fel a játékosról, mint amik terjednek róla.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks a nyáron érdeklődött az Indiana Pacersnél Myles Turnerről, viszont akkor nem mélyültek el ezek a beszélgetések. Az újságíró szerint most ismét feléledhet ez a szál, a Knicks megpróbálkozhat a center megszerzésével, és a Pacers is nyitottabb lehet az elcserélésére, mivel tegnap Shams Charania (The Athletic) arról számolt be, hogy a Pacers mutat arra hajlandóságot, hogy felrobbantsa a keretét. Eric Pincus (The Athletic) szerint a Charlotte Hornets lehet Turner legfőbb kérője, de a Los Angeles Lakers, a Golden State Warriors, a Dallas Mavericks és a San Antonio Spurs is bejelentkezhet érte. A Cleveland Cavaliers Caris LeVert iránt érdeklődhet a Pacersnél, vele pótolnák az egész szezonra kidőlő Collin Sextont. Scott Agness (Fieldhouse Files) pedig arról írt, hogy a Pacers többször is érdeklődött Ben Simmons megszerezhetősége iránt az elmúlt hónapokban a Philadelphia 76ersnél, és nemcsak azelőtt, hogy hosszabbítottak volna Malcolm Brogdonnal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus