Hírmorzsák 2021-12-08 (10:00)

CJ McCollumnál légmellet diagnosztizáltak. McCollum szerint Lillard a szemébe mondaná, ha azt akarná, hogy távozzon. Lillard emberei kavarhatnak a Trail Blazers háza táján. Robbanthatja a keretét a Pacers. T.J. McConnell legalább 10-12 hetet kihagy. T.J. Warren szívesen hosszabbítana a Pacersnél. Bam Adebayo ujját megműtötték. Alex Caruso legalább egy hetet kihagy. Facundo Campazzo a szezont követően is maradna a ligában. Az NBA az új kanadai törvény miatt bekéri az oltatlan játékosok listáját. Kevin Durant és James Harden sem bánja, hogy sokat játszik. Luka Doncic az erőnléte miatt került célkeresztbe. Tyreke Evans visszatérne a ligába. Kyrie Irving a növényi alapú oltásra vár?

A Portland Trail Blazers bejelentette, hogy CJ McCollum határozatlan ideig nem léphet pályára: a játékos a Boston Celtics ellen szenvedett bordasérülést, viszont egy CT-vizsgálat kimutatta, hogy súlyosabb a gond, összeesett a jobb tüdeje, légmell alakult ki a játékosnál. További vizsgálatokon fog átesni McCollum, és azt követően döntenek arról, hogy hozzávetőlegesen mennyit is kell kihagynia emiatt – a Golden State Warriors elleni ma esti mérkőzésre elutazott a Trail Blazers, de McCollum éretelemszerűen nem tartott a társaival.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy Shams Charania (The Athletic) több forrástól is úgy értesült, hogy Damian Lillard támogatná azt, ha McCollumért megszerezné Ben Simmonst a Trail Blazers. McCollum erről annyit mondott, hogy Lillard az a fajta ember, aki vállalja a nevét, amikor valamiről véleményt formál, és szerinte a szemébe mondta volna, ha azt akarná, hogy távozzon, nem bújna nem megnevezett források mögé. Lillard egyszerűen nem olyan, aki a háta mögött egyezkedne, egyszerűen nincs benne a DNS-ében, hogy így tegyen. Tudja, hogy Lillard miként viszonyul hozzá, és vice versa, a csapatnak pedig azt kell meglépnie, ami számukra a legjobb.

Ehhez szorosan kapcsolódik Adrian Wojnarowski (ESPN) beszámolója, aki arról írt, hogy „Lillard tábora”, az irányítóhoz közel álló emberek forszíroznak több változtatást is. A hírek szerint nyáron azt akarták elérni, hogy Jason Kidd legyen a Trail Blazers új edzője, illetve négy első körös draftjogért, valamint McCollumért szerezzék meg Ben Simmonst. Lillard emberei emellett az utóbbi időszakban már nem voltak abban sem biztosak, hogy Neil Olshey 2022 nyarán beajánl-e egy kétéves, 107 millió dolláros hosszabbítást az irányítónak, amit mindenképpen szeretne megkapni – ha ezt aláírhatná, 51 millió fölött kereshetne 35 évesen, valamint 55 millió fölött 36 évesen. Wojnarowski azt is megírta, hogy Lillard emberei szeretnék, ha a Trail Blazers több veterán játékosát is elcserélné, miközben vegyes üzeneteket kommunikálnak azzal kapcsolatban, hogy Lillard menni vagy maradni akar.

Zach Lowe (ESPN) a podcastjében arról mesélt, hogy ő úgy tudja a saját forrásaitól, hogy a Philadelphia 76ers sosem érdeklődött igazán McCollum iránt, és csak akkor mennének talán bele, ha kapnának mellette három első körös draftjogot, illetve további három draftcetlire kicserélési jogot. Nem tudja, hogy mennyire voltak komolyak a beszélgetések a két csapat között, de nem hiszi, hogy feltétlenül McCollumot akarja a 76ers.

Shams Charania és Bob Kravitz (The Athletic) számoltak be arról, hogy az Indiana Pacers készen áll arra, hogy felrobbantsa a keretét és elinduljon az újjáépülés útján. A csapat a hírek szerint nyitott arra, hogy elcserélje Caris LeVertet, illetve Domantas Sabonis és Myles Turner kettőséből az egyiket. A változtatásokkal azt is szeretnék elérni, hogy Chris Duarte és Isaiah Jackson számára is több lehetőséget tudjanak biztosítani. Mint ismert, Kevin Pritchard csapatvezető az elmúlt években többször is próbálta meggyőzni Herb Simon tulajdonost, de egyszer sem adta be a derekát, és mindenáron azt akarta, hogy azonnal legyen a lehető legjobb a Pacers.

Szintén a Pacershez kapcsolódó hír, hogy meg kellett műteni T.J. McConnell jobb kezét, miután elszakadt egy szalag benne, és emiatt legalább 10-12 hetes kihagyásra számíthat, de Adrian Wojnarowski információi szerint az sem elképzelhetetlen, hogy ebben a szezonban már nem játszik. T.J. Warren az előző idény eleje óta maródi, miután meg kellett műteni a lábát, és még mindig csak könnyített edzésmunkát végezhet, de elmondta, hogy nyáron nagyon szívesen hosszabbítana jelenlegi csapatával, amikor szabadügynök lesz.

Bam Adebayo szintén átesett a maga műtétjén, neki a jobb hüvelykujjában kellett helyrehozni egy elszakadt szalagot. A beavatkozás jól sikerült, és várhatóan 4-6 hét lesz a Miami Heat centerének a felépülési ideje.

Alex Caruso is kihagyásra számíthat, rá legalább egy héten át nem számíthat a Chicago Bulls a sérült combhajlítója és vádlija miatt. Billy Donovan elmondta, hogy szerintük nem túl súlyos egyik sérülés sem, de nagyon óvatosak lesznek a hátvéddel, elvégre az egyik kulcsjátékosukról van szó.

Facundo Campazzo nyáron korlátozott szabadügynök lesz, és a Denver Nuggets argentin irányítója elmondta, hogy a szezont követően is szeretne az NBA-ben maradni, az a célja, hogy új szerződést kapjon a ligában. Úgy gondolja, hogy egyetlen másik liga sem veszi annyira igénybe a játékosokat fizikálisan és mentálisan sem, ez a csúcs, úgyhogy maradni akar.

Az NBA arról tájékoztatta a csapatokat, hogy január 15-ét követően azok a játékosok nem utazhatnak el a Toronto Raptors elleni mérkőzésekre, akik nem vették fel az oltást, mivel ezt követően változnak a kanadai szabályozások arról, hogy ki utazhat be az országba. A csapatoknak emiatt péntekig tájékoztatniuk kell a ligát arról, hogy kik azok, akik nem kapták meg az oltást – a liga információi szerint a játékosok 3%-a esik ebbe a kategóriába, míg az ESPN értesülései szerint 60% kapta meg az emlékeztető oltást. Az NBA a csapatoknak küldött emlékeztetőjében arra is felhívja a figyelmet, hogy az ideiglenes zöldkártyával rendelkező, oltást fel nem vevő játékosok ne hagyják el az országot, mert nem fogják visszaengedni őket – sok kosaras például az All-Star hétvége alatt szokott pár napra elutazni.

Kevin Durant nem aggódik amiatt, hogy sokat kell játszania. Tudja, hogy az embereknek fenntartásaik vannak ezzel kapcsolatban, főleg a korábbi sérülése miatt, és majd foglalkoznak ezzel, ha szükséges lesz, de most csak játszani akar. James Harden is csatlakozott a csapattársához, elmondta, hogy mindketten nagyon szeretnek játszani, úgyhogy nem bánják, hogy sokat vannak a pályán. Ha tehetnék, akár mind a 48 percet végigjátszanák, akkor is, ha nagyon elfáradnának benne, mindig játszani akarnak. Steve Nash szerint kellő idő eltelt már Durant sérülése óta ahhoz, hogy ne aggódjanak amiatt, ugyanakkor valahol ellenükre van ez a jelenlegi helyzet, óvatosnak kell lenniük, nehogy valami történjen valamelyik sztárral. Nem biztos, hogy a közeljövőben fog megtörténni, de lesz majd olyan időszak a szezon során, amikor nehéz, ugyanakkor okos döntéseket kell meghozniuk.

Az ESPN forrásai szerint Luka Doncic az elmúlt két szezon előtt egyaránt 118 kilónál nagyobb testsúllyal jelent meg a Dallas Mavericks edzőtáborában, miközben a listázott testsúlya 104 kiló. A játékos súlya és erőnléti állapota témát szolgáltatott a TNT ma hajnali közvetítésében is, Reggie Miller élesen kritizálta a szlovént, aki az elmondása szerint dübörögve közlekedett a pályán, mindenképpen karcsúsodnia kell. A Brooklyn Nets elleni vesztes találkozót követő sajtótájékoztatón is előkerült Doncic súlya, ahol az irányító elmondta, hogy tudja, hogy ez témát szolgáltat az embereknek, de azzal is tisztában van, hogy jobban oda kellene erre figyelnie. Hosszú nyara volt, játszott az olimpián is, majd kivett három hetet, pihent egy kicsit, talán túlságosan is sokat, ami után ismét fel kellett vennie a ritmust.

Tyreke Evanst 2019 májusában zárták ki a ligából súlyos doppingvétség miatt, és a játékos két évvel a büntetése kiszabása után kérelmezheti, hogy nyerjen visszanyerést a ligába. JD Shaw (Hoops Rumors) információi szerint nagyon szeretne visszatérni a ligába, és Evans úgy is edz, hogy készen álljon erre, ha erre lehetősége nyílik.

New York polgármestere, Bill de Blasio szigorította a városra vonatkozó vakcinamandátumot, így ez alapján Mike Vorkunov (The Athletic) információi szerint csökkent arra az esély, hogy Kyrie Irving pályára lépjen ebben a szezonban. Mark Sancheznek (New York Post) pedig egy Irvinghez közelálló személy azt nyilatkozta, hogy a Brooklyn Nets vegán étrendet követő irányítója arra vár, hogy kifejlesszenek egy teljesen növényi alapú vakcinát, és csak azt lesz hajlandó beadatni magának – Kanadában egy vállalat folytat is erre irányuló kutatásokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus