Hírmorzsák 2021-12-13 (10:30)

Zach LaVine, Troy Brown Jr. és RJ Barrett is a protokoll alatt. CJ McCollum szerint igazságtalanul kerültek célkeresztbe a játékosok a beoltottsági ráta miatt. John Stockton büszke Kyrie Irvingre, amiért nem adatta be az oltást. Jerami Grant legalább 6 hetet hagy ki. Luka Doncic újabb meccset ül ki. Damian Lillard visszatért, Jaylen Brown is pályára léphet ma este. Kevin Durant szezoncsúcsot dobott, előtte pénzbüntetést kapott.

Sajnos a mai hírcsokrot is azzal kell indítanunk, hogy éppen kit veszített el a Chicago Bulls az elmúlt nap folyamán az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt, Zach LaVine és Troy Brown Jr. is bekerült ebbe a körbe, ahogyan a csapat mérkőzéseinek közvetítésén dolgozó Stacey King és Bill Wennington is. A Bulls egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ne tudjon kiállnia Detroit Pistons elleni kedd esti mérkőzésen, ugyanakkor jó hír, hogy Coby White már kikerült a protokoll alól és tegnap már edzhetett is, illetve addigra Javonte Green izolációja is befejeződhet.

A New York Knicksnél RJ Barrett került be a protokoll alá még a tegnap esti, Milwaukee Bucks elleni mérkőzés előtt, így Obi Toppin után rövid idő alatt a második játékosukat veszítették el ilyen okok miatt. A Knicksnél Alec Burks személyes okok miatt nem lépett pályára ezen a meccsen, ő a gyermeke születése miatt tartózkodott távol a csapattól.

CJ McCollum a New York Timesnak adott interjút, mint a játékosok szakszervezetének vezetője, és ebben elmondta, hogy érzése szerint az NBA-játékosokat méltatlanul kritizálták amiatt, hogy mennyien nincsenek beoltva közöttük. Úgy érzi, hogy célkeresztbe kerültek, ami valahol érthető, mert sokan felnéznek rájuk, és emiatt őket tartják a mércének. Ehhez képest a játékosok 98%-a be van oltva koronavírus ellen, miközben amikor a kritikák kereszttüzébe kerültek, az országos átlag 55-60% között volt. Arról senki sem beszélt, hogy vállalati szinten hasonló problémák voltak, ahogyan arról sem, hogy az egészségügyben szintén, mégis rájuk vetült a reflektorfény, és ezt igazságtalannak érzi, mert nagyon jó munkát végeztek a játékosok edukálásával.

Ugyanide kapcsolódik John Stockton, aki egy podcastben elmondta, hogy büszke Kyrie Irvingre amiatt, hogy nem adatta be az oltást. A Utah Jazz legendás irányítója szerint sokan vannak, akik támogatják Irvinget, talán nem is tudja, hogy mennyien, de egy jelentős tömegről van szó, akik szorítanak neki, csak nem ennyire bátrak. Büszke rá, hogy vállalta ezt a kockázatot, ahogyan arra is, hogy ilyen bátran kiállt amellett, amit helyesnek érzett. Stockton esetében nem annyira meglepő ez a megnyilvánulás, az utóbbi időszakban oltásellenes körökben mozog, és többek között olyan kijelentései is voltak, miszerint jelentős kutatások alapján a koronavírus nem olyan veszélyes, mint sok más vírus. Ha ma játszana a ligában, akkor kizárt, hogy ebben a helyzetben pályára lépne, és bízna benne, hogy mások is csatlakoznának hozzá.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Jerami Grant hüvelykujjában elszakadt egy szalag, és ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy a Detroit Pistons bejelentette, hogy 6 hét múlva fogja felülvizsgálni az állapotát, ennyit legalább kihagy.

Luka Doncic bokasérülés miatt nem áll a Dallas Mavericks rendelkezésére, ezzel kapcsolatban új információ, hogy az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés után a Charlotte Hornets ellen sem lép pályára. Jason Kidd annyit mondott róla, hogy Doncic kezeléseket kap, és attól függ a szerda esti, Los Angeles Lakers elleni játéka, hogy miként érzi magát.

A hasizomsérüléssel küzdő Damian Lillard ma hajnalban visszatért az ötmeccses kihagyását követően, ugyanakkor a Portland Trail Blazers vele együtt is vereséget szenvedett a Minnesota Timberwolves ellen. Ma este a Boston Celticsnél is fontos visszatérőt köszönthetnek a pályán, a szezon során összesen 13 találkozót, közte az elmúlt öt meccset a combhajlítója miatt kihagyó Jaylen Brown jelentkezhet ismét játékra.

Kevin Durant szezoncsúcsot jelentő 51 pontig jutott ma hajnalban a Detroit Pistons ellen, ami után Steve Nash elmondta, hogy játékosa fantasztikusan teljesített. Nem volt könnyű ez a meccs, ellenfelük keményen játszott, rengeteg energiát mozgósítottak, míg a Nets sok különböző felállást kipróbált, hogy megtalálja a megfelelő ötösét erre a találkozóra, úgyhogy több kihívással is szembe kellett nézniük, és ennek fényében még hihetetlenebb, hogy 51 pontig, 7 lepattanóig és 9 gólpasszig jutott. A meccsen James Harden pihentetés miatt nem játszott, erről Durant annyit mondott, hogy úgy érzi, nélküle is van bennük elég pont csapatként, úgyhogy nem érez extra felelősséget amiatt, hogy ilyenkor sok pontot dobjon. Meglátása szerint védekezésben fizikálisan játszottak, kitartottak a meccsterv mellett, és ebből jött a támadójátékuk is, ugyanakkor kihűltek náluk a kezek, és ekkor döntött úgy, hogy agresszívabban kell játszania.

Durant már a mérkőzés előtt is bekerült a hírekbe, az NBA ugyanis 25,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki rá, amiért obszcén nyelvezetet használt a Nets előző mérkőzésén az Atlanta Hawks egyik szurkolójával szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus