Hírmorzsák 2022-01-27 (11:00)

A Nets nem tárgyal James Harden elcseréléséről. Harden kisebb sérülés miatt nem játszott hajnalban. Terence Davis és Usman Garuba is csuklósérüléssel küzd. Derrick Jones Jr. lehet, hogy törött ujjal is tud majd játszani. Gordon Hayward a protokoll alatt. Domantas Sabonis a hétvégén, Victor Oladipo valamikor februárban térhet vissza. Kristaps Porzingis pénzbüntetést kapott. Stanley Johnson kétéves szerződést írt alá a Lakersnél. Nincsen B terv a Lakersnél erre a szezonra. Cserepletykák a ligából. Egyedi lebonyolításban rendezik meg az All-Star gála újoncok-másodévesek összecsapását.

James Harden ma hajnalban nem léphetett pályára, mivel kisebb sérüléssel küzd a bal lábán combhajlítóizmával – a játékos státusza day-to-day, és a Nets bízik benne, hogy szombat este játszhat a Warriors ellen. Ugyancsak Hardenhez kapcsolódó hír, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Nets nem hallgat meg ajánlatokat érte a cserehatáridő lejárta előtt, a csapat mindenáron abban gondolkodik, hogy a nyárt követően is megtartsák őt. Mint ismert, Hardennek játékosopciója van a következő szezonra, amiről minden bizonnyal le fog mondani, és a hírek szerint Daryl Morey és a 76ers rá is fog menni, ezért sem siettetik Ben Simmons elcserélést. Arról pedig már tegnap beszámoltunk, hogy állítólag Harden nem is érzi magát annyira jól Brooklynban, ráadásul Kyrie Irving helyzete is egyre jobban frusztrálja őt.

A Kings határozatlan ideig nem számíthat Terence Davis szolgálataira, miután a hátvéd csuklósérülést szenvedett. A röntgen nem mutatott ki törést, úgyhogy a következő időszakban különböző kezeléseket fog kapni, hogy javuljon az állapota. Usman Garuba viszont nem úszta meg törés nélkül a maga csuklósérülését, a Rockets újonc magasemberét meg is kell műteni, így 6-8 hetes kihagyásra számíthat. Tegnap volt arról szó, hogy Derrick Jones Jr. 6-8 hétre kidőlt a Bullstól ujjtörés miatt, ugyanakkor elképzelhető, hogy mégsem kell ennyit kihagynia, egy hét múlva felülvizsgálják az állapotát, hogy tud-e úgy játszani, ha sínbe teszik az ujját. A Hornets a következő napokban nem számíthat Gordon Hayward játékára, miután a kosaras bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

Scott Agness (Fieldhouse Files) számolt be arról, hogy Domantas Sabonis egyre közelebb van a visszatéréshez, minden nappal egyre jobb állapotban van a sérült bokája, és Rick Carlisle elmondása alapján akár már a hétvégén pályán lehet a magasember. Barry Jackson (Miami Herald) beszámolója alapján a Heatnél is lehet a közeljövőben egy visszatérő, Victor Oladipo ugyanis egyre közelebb van ahhoz, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön, és várhatóan valamikor februárban megkezdheti a szezont.

Kristaps Porzingis 15,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért a Mavericks tegnap hajnali, Warriors elleni mérkőzése során a lelátóra rúgta a labdát – Porzingist a meccsen ki is állították emiatt.

Kitelt Stanley Johnson utolsó 10 napos szerződése is a Lakersnél, ugyanakkor a csapatnál nagyon elégedettek voltak vele, és úgy döntöttek, hogy odaadják neki a keretükben lévő szabad helyet és rendes szerződést adnak neki.. Johnson két évre írt alá a Lakersnél, ugyanakkor a szerződése csak erre az idényre garantált.

Ramona Shelburne (ESPN) egy hosszabb írást közölt a Lakers, valamint Russell Westbrook jelenlegi helyzetéről. Ebben a cikkben kitért arra, hogy az egyik csapathoz közeli forrása elmondta neki, hogy jelenleg az az egyetlen opció, hogy megoldják azt, hogy működjön ez a kapcsolat, mert az NBA-ben mindenki tudja, hogy Westbrook nem egy olyan kosaras, akit egyszerűen el lehet cserélni, ha nem működik valami, nincsen „B terv” erre a szezonra.

Michael Scotto (HoopsHype) több cserepletykáról is beszámolt, bár érdemes ezeket a helyükön kezelni. Az újságíró már korábban is írt arról, hogy nem valószínű, hogy a Mavericks a nyáron egyszerre meg tudná tartani Jalen Brunson és Dorian Finney-Smith kettősét, úgyhogy nem kizárt, hogy egyiküket elcserélnék, vagy akár mindkettőjüket is, ha mondjuk ez lenne Jerami Grant ára – állítólag a Pistonsnál többen is nagyra tartják Brunsont. Valószínűbbnek tűnik Finney-Smith elcserélése, aki iránt a Hawks, a Trail Blazers, a Pacers, a Wizards és a Pelicans is érdeklődik, de az sem lenne meglepő, ha más csapatok is bejelentkeznének érte. A 76ers és a Hawks között állítólag felmerült egy olyan csere ötlete, hogy Ben Simmons és Tobias Harris menne John Collins, Bogdan Bogdanovics és Danilo Gallinari játékjogáért, ugyanakkor ez a szál rögtön elhalt, mert a Hawks nem érdeklődik Harris iránt.

Egy csapatvezető arról beszélt Scotto-nak, hogy a Pacers szerinte csak akkor fontolja meg Domantas Sabonis elcserélését, ha ahhoz hasonló csomagot kapnak, mint amit a Magic kapott Nikola Vucsevics elcserélésekor – annak idején a Bulls Wendell Carter Jr. játékjogát és két gyengén védett első körös draftjogot adott a centerért, ráadásul átvették Al-Farouq Aminu szerződését is. Justin Holiday és Jeremy Lamb is eladó lehet a piac zárása előtt, Holiday állítólag néhány második körösért is vihető lehet, míg Lamb esetében már annak is örülne a Pacers, ha pozitív értéket kapnának érte vissza. A Hornets, a Raptors és a Bulls állítólag centert szerezne a piacon, utóbbi csapat Vucsevics mögé igazolna valakit. Felmerült annak a lehetősége, hogy a Celtics Daniel Theis visszaszerzésével erősítene, de ezt minden bizonnyal Juancho Hernangómez szerződésének a bedobásával tervezték volna kivitelezni, akit időközben elcseréltek már.

A Cavaliers egy winget szerezne, Caris LeVert, Eric Gordon és Terrence Ross is kiszemelt náluk, de állítólag Robert Covington iránt is mutattak már érdeklődést, akit a Jazz és a Timberwolves is szemmel tart. Korábban Joe Harris is felmerült náluk, de az ő cseréjére jelenleg kicsi az esély a sérülése miatt. A Nets értéket akar kapni Paul Millsap elcserélésekor, nem szeretnék őt ingyen elengedni. Bruce Brown vagy Jevon Carter elcserélése sem kizárt, a Nets mindenképpen szeretne helyet teremteni a keretében, hogy rendes megállapodást tudjanak kötni a two-way szerződésű Kessler Edwardsszal.

A végére pedig az All-Star gála egyik eseménye, az újoncok-másodévesek meccs maradt, amin csavart egyet erre az évre a liga. Ezúttal 28 játékos vehet részt az eseményen, 12-12 újonc, illetve másodéves, továbbá a G Ligás Ignite négy játékosa is – az NBA-s résztvevőket a ligában dolgozó segédedzők szavazzák meg, míg az Ignite tehetségei közül a csapat edzői választják ki a négy szerencsést. A lebonyolítás is változik, négy darab 7 fős csapatra osztják a játékosokat, és így rendeznek meg két elődöntőt, amiken az a csapat nyer, amelyik előbb eléri az 50 pontot. Ezt követően a döntőben a két győztes csap össze, és az nyer, aki előbb ér el 25 egységet, azaz a minitorna megnyeréséhez 75 dobott pont kell, ezzel is tisztelegve azelőtt, hogy az NBA a jubileumi 75. szezonját ünnepli. A csapatokat a főmeccsen dolgozó vezetőedzők segítői, valamint az NBA 75. évfordulós csapatába választott legendák fogják irányítani, és ők is fognak draftolni. A kiválasztásnál feltétel, hogy mindegyik csapatba kerülnie kell egy-egy játékosnak az Ignite-tól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus