Hírmorzsák 2022-01-31 (10:30)

LeBron James kezelést kap a térdére. A Jazznél attól tartanak, hogy Joe Ingles súlyos sérülést szenvedett. Quin Snyder a protokoll alatt. Marcus Smart kezében üvegszilánkok vannak. Derrick Rose nem sokkal az All-Star szünet után térhet vissza. Monty Williams lesz az All-Star meccs egyik edzője. Daniel Gafford kikerült a Wizards rotációjából. Spencer Dinwiddie hiába próbált hangadóvá válni a Wizards öltözőjében. Goran Dragic iránt több csapat is érdeklődik.

LeBron James a térdsérülése miatt még azt megelőzően visszatért Los Angelesbe, hogy a Lakers vereséget szenvedett volna a Hawks ellen. Az MRI általános duzzanatot mutatott ki, és ezt fogják kezelni mindaddig, amíg el nem múlik, és Frank Vogel elmondása alapján James addig nem fog pályára lépni, amíg teljesen rendbe nem jön a bal térde. Az edző azt is hozzátette, hogy minden egyes nap felülvizsgálják az állapotát, és nem kizárt, hogy szerda este már játszhat a Trail Blazers ellen.

A Jazznél Joe Ingles szenvedett ma hajnalban térdsérülést, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján a csapatnál attól tartanak, hogy súlyos a sérülés. Ingles a mai nap folyamán megy MRI-re. Ugyancsak a Jazzhez tartozó hír, hogy Quin Snyder és Danuel House is bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, az edző helyét átmenetileg Alex Jensen vette át.

Ha már szóba került a liga protokollja, akkor folytassuk is az ezzel kapcsolatos hírekkel. A Pistonsnál Kelly Olynyk kikerült, ugyanakkor hajnalban még nem lépett pályára, mivel még erősítenie kell. A Heat átmenetileg nem számíthat Ömer Yurtseven szolgálataira.

Marcus Smart a minap arról számolt be, hogy évek óta üvegszilánkok vannak a jobb kezében. A Celtics irányítója még 2018 januárjában tört össze egy képkeretet dühében, aminek következtében akkor 3 hetet kihagyott, és azóta is van némi üveg a kezében. Az orvosok azt mondták neki, hogy egy műtét több problémát is okozhatna neki, és így is szerencsés, hogy nem lett olyan a sérülése, ami miatt vissza kellett volna vonulni, úgyhogy a beavatkozás ellen döntött, bár azóta is előfordul néha, hogy nem is érzi a kezét.

Derrick Rose először beszélt a médiával, mióta bokasérülés miatt hosszabb időre kidőlt, és elmondta, hogy reményei szerint nem sokkal az All-Star szünet után visszatérhet. Rose műtétje után a Knicks úgy számolt, hogy körülbelül 8 hetet kell kihagynia az irányítónak, és ez nagyjából egybe is vágna azzal, ha február közepén vissza tudna térni.

A ma hajnali eredmények alapján eldőlt, hogy Monty Williams lesz az All-Star gálán az egyik edző, ő fogja dirigálni LeBron James csapatát. A két csapat edzőit a február 6-i állások alapján választják ki hivatalosan, nyugaton viszont már biztos a Suns első helye arra a napra. Keletről jó eséllyel Erik Spoelstra és Billy Donovan között fog eldőlni, hogy ki irányíthatja Kevin Durant csapatát, mivel Doc Rivers a tavalyi részvétele miatt akkor sem lehetne a gálán edző, ha a 76ers élre állna február 6-ig, a Heatnek pedig legalább két meccsnyi előnye van minden más csapattal szemben.

A Wizardsnál tegnap hajnalban nem lépett pályára Daniel Gafford, amivel kapcsolatban elmondta Wes Unseld Jr., hogy ez nem az ő teljesítménye ellen szólt, hanem egyszerűen úgy érezték a Wizardsnál, hogy nem tudnak megfelelő ritmust felvenni, ha három centert forgatnak. Gafford ezt megelőzően mind a 45 olyan meccsen kezdőként kapott szerepet, amin bevethető volt, ugyanakkor a közelmúltban visszatért a sérüléséből felépülő Thomas Bryant, amivel komolyabb tumultus alakult ki a Wizardsnál ezen a poszton. A Grizzlies elleni tegnapi meccsen Bryant kezdett, míg Montrezl Harrell az eddig is megszokott módon a kispadról szállt be.

Spencer Dinwiddie arról számolt be Josh Robbinsnak (The Athletic), hogy a Wizards öltözőjében nem volt túl jó fogadtatása annak, hogy hangadóként próbált fellépni a szezon korábbi szakaszában. Igyekszik azt tenni, amit kérnek tőle, és végső soron mindenkinek megvan a maga szerepe, és az a legfontosabb, hogy a képességeihez mérten a lejobban megfeleljen a szerepének.

Doug Smith (Toronto Star) információi szerint több csapat is érdeklődik Goran Dragic iránt a Raptorsnál, úgyhogy valószínűleg el fogják őt cserélni a következő másfél hétben. Ha mégsem sikerülne üzletet kötnie a Raptorsnak, akkor minden bizonnyal meg fognak egyezni a játékossal a kivásárlásról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus