Hírmorzsák 2022-02-04 (11:00)

Kihirdették az All-Star meccs cseréit. Draymond Green további 3-4 hetet kihagy, lemarad a gáláról. Donovan Mitchell és Rudy Gobert is közel a visszatéréshez. Joe Harrist lehet, hogy ismét meg kell műteni. Kyrie Irving szerint kevesen tudják felvenni a versenyt a Nets sztártriójával. Megsérült Carmelo Anthony combhajlítója. Tyronn Lue a Clippers két sztárjának állapotáról beszélt. Cade Cunningham csípősérüléssel küzd. Gordon Hayward játéka kérdéses ma este. Zach Collins este talán megkezdheti a szezont. Eltört Jeremiah Robinson-Earl lába. Nem fog teljes újjáépítésbe kezdeni a Trail Blazers. Harrison Barnesról és Jerami Grantről is tárgyalt már a Jazz.

Az NBA kihirdette, hogy az edzők szavazatai alapján kik lesznek a cserék az idei All-Star gála főmérkőzésén. Keletről Jimmy Butler, Darius Garland, James Harden, Zach LaVine, Khris Middleton, Jayson Tatum és Fred VanVleet került be, míg nyugatról Devin Booker, Luka Doncic, Rudy Gobert, Draymond Green, Donovan Mitchell, Chris Paul és Karl-Anthony Towns. A cserék között ketten ünnepelhetik az első kiválasztásukat, Garland és VanVleet is idén lesz először All-Star. A kezdőként pályára lépők névsorát már az előző héten kihirdették, míg a draftot egy hét múlva tartják, ekkor választ magának csapatot LeBron James és Kevin Durant.

Draymond Green maga mondta el, hogy a hátsérülése miatt még legalább 3-4 hetet kénytelen lesz kihagyni, így biztosan nem tud szerepelni az All-Star gálán, úgyhogy a napokban újabb névvel fog bővülni az All-Star játékosok sora. Green hozzátette, hogy nem tudja pontosan megjósolni, hogy mikor léphet ismét pályára, de bízik benne, hogy ennyi idő már elég lesz a felépüléséhez. Mint ismert, Kevin Durant szereplése szintén kétséges a gálán, valószínűleg helyette is más fog játszani.

A Jazz két játékosa, Rudy Gobert és Donovan Mitchell is maródi már egy ideje, ugyanakkor jó hír a csapat háza tájáról, hogy a hátvéd kikerült az agyrázkódási protokoll alól, és akár már ma este is pályára léphet a Nets ellen. A vádlijával bajlódó center visszatérése is egyre közelebb, az ESPN forrásai szerint talán hétfőn este már bevethető lesz a Knicks ellen, úgyhogy valószínűleg mindketten részt vehetnek az All-Star gálán is.

Joe Harris felépülése továbbra sem halad a legjobban, és a játékos ügynöke, Mark Bartelstein arról számolt be az ESPN-nek, hogy amennyiben az elkövetkező egy-két hétben sem javul jelentősen az állapota, akkor újabb műtétnek vetheti alá magát a Nets kosarasa. Harrist november 29-én operálták meg, akkor 4-8 hét kihagyást jósoltak neki, azaz a pesszimista becslések alapján is január végére fel kellett volna épülnie. Bartelstein azt is elmondta, hogy továbbra is bíznak abban, hogy nem lesz szükség második műtétre, de jelenleg ezt is reális opcióként kezelik.

Ugyancsak a Netshez kapcsolódik, hogy továbbra sem játszott egyszerre túl sokat Kevin Durant, James Harden és Kyrie Irving triója, ebben a szezonban konkrétan csak 32 percet, de Irving szerint mindannyian nagyobb távlatokban gondolkodnak, és abban, hogy mennyire jó ez a trió. Amikor a hármasukról beszél, az nem jelenti azt, hogy lenéznék a csapat többi tagját, de tudják, hogy milyen energia áramlik közöttük, és talán Harden mondta az előző szezonban, hogy nem sok csapat tudja velük felvenni a versenyt, amikor mindannyian pályán vannak, és ez szerinte is így van.

A ma hajnali Clippers-Lakers összecsapás második negyedében megsérült Carmelo Anthony combhajlítóizma, és a játékos ezt követően nem is tudott már visszatérni a pályára. Frank Vogel elmondta, hogy a mai nap folyamán fogják felülvizsgálni a játékos állapotát. Az edző megjegyezte, hogy James rengeteg dicséretet kap azért, hogy milyen teherbírással rendelkezik a 19. szezonjában is, és szerinte Anthonyról közel sem beszélnek eleget az emberek ilyen kontextusban, pedig ő is a 19. idényét tapossa – a 37 éves kosaras a Lakers eddigi 53 meccséből 50-en bevethető volt, csak Russell Westbrook lépett nála többször pályára az idényben az aranysárga-liláknál.

Tyronn Lue a Clippers két sztárjának az egészségi állapotáról beszélt. Az edző elmondása alapján Paul George február 24-én megy MRI-re, és ezt követően lesznek okosabbak, hogy milyen állapotban van a jobb könyöke. Kawhi Leonard kapcsán meglehetősen pesszimistán fogalmazott Lue, annyit mondott az ACL-szakadásából lábadozó sztárról, hogy mindannyian tisztában vannak azzal a csapatnál, hogy akár az egész szezont is kihagyhatja. Hozzátette, hogy reménykedik abban, hogy mindketten visszatérhetnek erre a szezonra, de ő nem orvos, így nem tudhatja biztosra. Serge Ibaka annyit mondott Leonard kapcsán, hogy nagy keményen dolgozik, minden nap ott van az edzőteremben, és ismeri őt annyira, hogy tudja, vissza akar térni.

Cade Cunningham csípősérülés miatt nem játszott hajnalban a Timberwolves ellen, és a Celtics elleni ma esti játéka is kérdéses. A Hornetsnél ugyan kikerült már az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól Gordon Hayward, de még nem térhetett vissza, mert erősítenie kellett, és a Cavaliers elleni ma esti meccsükön is kérdéses a szereplése. Kyle Lowry kilenc kihagyott meccs után hajnalban ismét pályára lépett a Heatnél. Gregg Popovich elmondta, hogy jó esély mutatkozik Zach Collins ma esti játékára, aki 2020 augusztusa óta először léphet pályára az NBA-ben. A Thunder bejelentette, hogy eltört Jeremiah Robinson-Earl lába, ami miatt hozzávetőlegesen 6 hetet kell majd kihagynia.

Joe Cronin, a Trail Blazers megbízott általános igazgatója Mark Medinának (NBA.com) nyilatkozott a csapat terveiről. Nehéz helyzetben vannak, mert mindig nyerni akarnak, de közben a szemük előtt kell tartani a nagyobb képet is. Tudják, hogy a nagyobb sikerek eléréséhez néha egy lépést hátrafelé kell megtenni, néha viszont csak türelmesnek kell lenni, ők pedig minden egyes húzásukkal igyekeznek megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy ne sérüljön a nagyobb kép. Több lehetőséget is vizsgálnak a cserehatáridő lejárta előtt, de nem fognak teljes újjáépítésbe kezdeni, ahhoz túl sok jó játékosuk van, és túl sok lehetőségük arra, hogy úgy váljanak jobbá, hogy közben nem tesznek túl nagy lépést hátra.

Kevin O’Connor (The Ringer) információi szerint a Jazz tárgyalt már a Kingsszel és a Pistonsszal is Harrison Barnes, illetve Jerami Grant játékjogának a megszerzéséről. A Jazznek nagy szüksége lenne egy magas wingre, különösen azt követően, hogy Joe Ingles kidőlt erre a szezonra, és valószínűleg az ő lejáró szerződésének a felhasználásával szeretnének meghúzni egy cserét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus