Hírmorzsák 2022-02-09 (19:00)

Ismét tárgyalt egymással a Nets és a 76ers James Hardenről és Ben Simmonsról. Damian Lillard bízik Joe Cronin tervében. Jusuf Nurkic lehet, hogy a nyarat követően is marad a Trail Blazersnél. Kendrick Nunn március előtt nem valószínű, hogy megkezdi a szezont. A Bucks bízik benne, hogy Brook Lopez még az alapszakaszban visszatérhet. Gersson Rosas a Knicksnél lehet tanácsadó. Eric Gordon vagy Alec Burks lehet a Jazz kiszemeltje. Buddy Hield nem biztos, hogy marad a Pacersnél. Harrison Barnest is elcserélheti a Kings. D.J. Augustin szívesen maradna a Rocketsnél. A Celtics Josh Richardson miatt hajlik Dennis Schröder elcserélésére. Bobby Webster szerint nagyon értékes Goran Dragic lejáró szerződése.

Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) információi szerint tegnap tárgyalt egymással a Nets és a 76ers James Harden és Ben Simmons cseréjéről – ez a fejlemény azért is érdekes, mert a minap még arról számolhattunk be, hogy a két csapat mindössze egyszer, január 11-én folytatott csak egy rövid megbeszélést a két kosaras cseréjéről, és akkor Sean Marks rövid úton kikosarazta Daryl Morey-t. Pompey információi szerint a Nets döntéshozói is megosztottak azzal kapcsolatban, hogy mit kezdjenek Hardennel, mivel néhányan nyitottak a cseréjére, mások viszont attól tartanak, hogy ez túlságosan negatív hatással lenne a csapat kémiájára. Chris Mannix (SI) szerint nem valószínű, hogy megtörténik holnap estig a csere, míg Kyle Neubeck (PhillyVoice.com) arra hívja fel a figyelmet, hogy a 76ers kizárt, hogy belevenné Tyrese Maxey-t a cserébe, közel ugyanez a helyzet Matisse Thybulle esetében is, és Seth Curry bedobásától is vonakodnak, aki ráadásul nem is biztos, hogy elegendő ellenértéket jelentene a Netsnek Simmons mellett.

Pompey arról is beszámolt, hogy a 76ers tárgyalásokat folytat a Thunderrel is arról, hogy átvegyék Tobias Harris szerződését, ugyanakkor az újságíró felhívja arra a figyelmet, hogy ez a szál nagyobb valószínűséggel a nyáron lehet opció, kivéve akkor, ha a 76ers további cseréket is eszközölni tervez most. Neubeck szerint ez a vonal azért él egyáltalán, hogy a 76ers azt a látszatot keltse a Netsben, hogy nyáron akár a sapka alatti helyükből is le tudnák igazolni Hardent, ha úgy alakulna, és akkor semmit sem kapna vissza a New York-i csapat.

Brian Windhorst (ESPN) is helyzetjelentést tett a Nets és a 76ers tárgyalásáról, az ő információi szerint mindkét csapat megtette a maga ajánlatát, és jelenleg a mellékszálakon dolgoznak, kerethelyek felszabadításán, más csapatok bevonásán. Windhorst szerint mindez nem jelenti feltétlenül azt, hogy megkötik a cserét, attól bonyolultabb a helyzet, de a csapatok abba az irányba haladnak, hogy megegyezés szülessen. Állítólag Harden is azt szeretné, hogy meglegyen a csere, arról azonban nincs hír, hogy mennyire agresszívan tesz azért, hogy ez megtörténjen, nem tudni, hogy mekkora nyomást gyakorol a jelenlegi csapatára.

Reggel már megosztottunk egy részletet abból az interjúból, amit Damian Lillard adott CJ McCollum elcserélése után. Lillard azt is elmondta, hogy az ő szíve a Trail Blazersé, és velük akar nyerni. Tudja, hogy a csapatnak van egy terve, ami azon lesz, hogy őt a lehető legjobb helyzetbe hozza ehhez, amikor visszatér a pályára. Nagy rajongója Chauncey Billups edzőnek és Joe Cronin megbízott általános igazgatónak is, utóbbi pedig most egy merész lépést tett, de pont erre van szükség az ő pozíciójában. Cronin megmondta neki, hogy győztes csapat építése a cél, és nem az újjáépítés, és mivel már azt megelőzően is kapcsolatban állt vele, hogy GM lett, ad a szavára. Most az a feladata, hogy türelmesen kivárjon, ahogy kibontakozik a vezető terve, és amint ez megtörténik, neki is több véleménye lesz erről, most viszont nem tud mást tenni, csak megadni Croninnak a lehetőséget, hogy végezze a dolgát.

Ugyancsak a Traik Blazershez kapcsolódó hír, hogy Jake Fischer (B/R) információi alapján jelenleg kevés arra az esély, hogy Jusuf Nurkic-ot is elcserélik, és állítólag a csapat és a játékos is szívesen hosszabbítana egymással a nyáron. Korábban arról lehetett hallani, hogy sok csapathoz hasonlóan ők is bejelentkezhetnek Myles Turnerért, és több ligában dolgozó személy is rámutatott arra, hogy ezt könnyedén megtehetik most is az elmúlt napokban szerzett draftjogokkal, míg a csere pénzügyi oldalához Eric Bledsoe szerződését használhatnák fel, akinek a következő szezonra csak részben garantált a megállapodása.

Bill Oram (The Athletic) információi szerint a Lakersnél már nem hisznek abban, hogy Russell Westbrookkal a soraikban komolyabb sikereket érhetnének el. A Bucks elleni hajnali vereség a hírek szerint vízválasztó lehetett ezen a téren, ezelőtt ugyanis teljesen elzárkózott a csapat attól, hogy beismerje a hibáját, amit az irányító megszerzésével követtek el. Egy csapatnál dolgozó stábtag úgy fogalmazott a The Athletic megkeresésére, hogy nem gondolta volna, hogy ennyire rosszul fog működni ebben a formában a csapat. A hírek szerint jelenleg egyetlen olyan cserének van bármennyi realitása is, amiben Westbrook távozhatna, kizárólag John Wallt tudnák érte megszerezni. Oram arról is beszámolt, hogy Dennis Schröder állítólag nyitott lett volna arra, hogy Westbrook cseréjeként visszaigazoljon a csapathoz tavaly nyáron, de a Lakers végül inkább Kendrick Nunnt szerződtette az MLE felhasználásával, ezt követően igazolt a Celticshez a német irányító.

Frank Vogel arról beszélt, hogy nem valószínű, hogy Nunn március előtt bemutatkozhat a Lakersben, ugyanakkor a csapatnál továbbra is optimisták azzal kapcsolatban, hogy pályára léphet ebben a szezonban. Vogel hozzátette, hogy előzetesen komoly szerepet szántak a hátvédnek, azt is fontolgatták az előszezon során, hogy LeBron James, Anthony Davis és Russell Westbrook mellett a kezdőben fennmaradó két hely egyikét is ő kapja meg. Nunn jobb térdében csontzúzódást diagnosztizáltak október közepén, azóta pedig többször is visszaesés történt az állapotában.

A Bucks a szezonnyitón veszítette el Brook Lopezt egy hátsérülés miatt, majd december elején meg is kellett őt műteni, viszont a csapatnál bíznak benne, hogy még az alapszakasz során ismét pályára léphet, és Mike Budenholzer is arról beszélt, hogy jó híreket kaptak a center rehabilitációja kapcsán.

Marc Stein (Substack) jelentette, hogy Gersson Rosas tanácsadóként csatlakozhat a Knicks vezetőségéhez. Rosas legutóbb a Timberwolves elnökeként tevékenykedett, de onnan az ősszel távoznia kellett, a hivatalos indoklás szerint nem megfelelő munkahelyi magatartás miatt.

Michael Scotto (HoopsHype) több cserepletykáról is beszámolt. A Jazz Joe Ingles lejáró szerződését és egy első körös draftjogot felhasználva erősítene, és az egyik kiszemeltjük Eric Gordon, akiért történetesen egy első köröst vár a Rockets. Korábban a Cavaliers és a Pelicans érdeklődéséről is lehetett hallani Gordon kapcsán, de ezek csak addig voltak terítéken, míg nem cserélt ez a két csapat Caris LeVertért, illetve CJ McCollumért. A Pacersnél Malcolm Brogdon és Buddy Hield jövője is kérdéses, ugyanakkor most csak az utóbbi továbbcserélésére van esély, mert előbbi jelenleg nem cserélhető az októberi szerződéshosszabbítása miatt. A Pacers nem zárkózik el Torrey Craig vagy TJ Warren elcserélésétől sem. A már említett Chris Mannix írta meg, hogy korábban tárgyalt egymással a Pacers és a Pistons Myles Turner és Jerami Grant cseréjéről, illetve Brook Lopez sérülése miatt a Bucks is mutatott érdeklődést a center irányába, de jelen állás szerint Turner marad Indianapolisban. Állítólag Furkan Korkmaz iránt érdeklődik a Pacers, ezt a szintén már idézett Keith Pompey írta meg.

Steve Bulpett (Heavy.com) egy meg nem nevezett forrása szerint Domantas Sabonis megszerzése csak az első komolyabb lépés volt, amit megtett a Kings, és számítani lehet egy másikra is holnap estig, Harrison Barnest valószínűleg elcserélik – mindezt Mannix is megerősítette. A Kings állítólag egy évvel ezelőtt is csak azért tartotta meg őt, mert úgy gondolták, hogy a segítségével be tudnak majd jutni a rájátszásba.

D.J. Augustin Jonathan Feigen (Houston Chronicle) megkérdezésére elmondta, hogy szívesen maradna a Rocketsnél a cserehatáridő lejárta után is. Úgy érzi, hogy pályafutása jelenlegi szakaszában azt kell csinálnia, amire tőle a csapatának, az edzőjének és úgy általában a Rocketsnek szüksége van, ő tenni fogja a dolgát. Természetesen szeretne többet játszani, állandó szerepet betölteni a csapatban, de elfogadja, hogy nem feltétlenül ezt kérik tőle.

Keith Smith (Spotrac) információi szerint a Celtics azért is hajlik egyre inkább Dennis Schröder elcserélésére, mert a csapatnál úgy gondolják, hogy a második sorban a játékszervezői feladatokat Josh Richardson is megfelelő szinten el tudja látni. A Boston.com információi szerint a Bulls és a Bucks mutatta eddig a legnagyobb érdeklődést Schröder iránt, azt délelőtt is megírtuk már, hogy a Bucks Donte DiVincenzo játékjogát adná érte. Chris Mannix szerint a Cavaliers és a Mavericks is érdeklődik valamilyen szinten Schröder iránt.

Bobby Webster arról beszélt, hogy szerinte Goran Dragic 19 millió dolláros lejáró szerződése különleges érték, mert ritka, hogy egy csapatnak legyen egy ekkora lejáró szerződése (amit hajlandó is elcserélni a csapata – a szerk.), és ennek köszönhetően olyan tárgyalásokban is lehetőségük van részt venni, amilyenekben egyébként nem lenne. Chris Mannix ehhez is hozzáfűzött egy híresztelést, a Knicks kinézte állítólag a szlovén irányítót, de a Raptors nem kér az ellenértékként felajánlott Evan Fournierből.

Ian Begley (SNY.tv) a Knicks háza tájáról tett helyzetjelentést a cserehatáridő lejárta előtt. Korábban tárgyaltak arról, hogy Fourniert a Pelicanshoz cseréljék, de azok a megbeszélések nem haladtak sehova, és a Pelicans is lépett McCollum megszerzésével – McCollumra egyébként a Knicks is ráment. A közelmúltban a Kings érdeklődött Julius Randle iránt, valószínűleg már ez sem aktuális a Sabonis-csere fényében. Alec Burks is azon játékosok közé tartozik, akik közül egyet a Jazz megszerezne Joe Ingles szerződésének a bevonásával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus