Hírmorzsák 2022-02-18 (10:00)

Anthony Davis legalább 4 hetet kihagy. A Bulls orvosai döntenek arról, hogy Zach LaVine mennyit játszhat az All-Star gálán. Nem kizárt, hogy Kevin Durant közvetlenül az All-Star szünet után visszatérhet. Ben Simmonst hasonlóan kezeli a Nets, mint a sérülésből visszatérő játékosokat. R.J. Hampton hamarosan visszatérne. Davion Mitchell lemarad az újoncok-másodévesek tornáról, Bones Hyland pótolja őt. Feszült a légkör Tom Thibodeau és a Knicks vezetősége között. Tristan Thompson hivatalosan is szabadlistára került.

A Lakers bejelentette, hogy megvolt Anthony Davis MRI-vizsgálata, ami ficamot mutatott ki a lábfejében, és ennek köszönhetően legalább 4 hetes kihagyásra számíthat, ennyi idő múlva fogják felülvizsgálni az állapotát. Davis jobb lába a Jazz elleni tegnap hajnali összecsapáson sérült meg egy szerencsétlen leérkezésnél, így a szezon során másodszor is hosszabb kihagyásra készülhet.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy Billy Donovan elmondása alapján jól sikerült Zach LaVine Los Angeles-i látogatása a térdspecialistánál. Ezzel kapcsolatos további információ, hogy LaVine térdéből némi folyadékot is lecsapoltak, és azzal az orvosi utasítással térhetett vissza a Bullshoz, hogy a beavatkozást követő 48 óra elteltével akár játékra is jelentkezhet. Továbbra is az a terv, hogy részt fog venni az All-Star gálán, azt viszont majd a Bulls orvosi stábja határozza meg, hogy mennyit játszhat a főmérkőzésen. Donovan arról is beszámolt, hogy a csuklótöréséből felépülőben lévő Alex Caruso 7-10 nap múlva elkezdhet labdás gyakorlatokat végezni.

Steve Nash Brian Lewisnak (New York Post) arról beszélt, hogy ugyan nem túl valószínű, de nem teljesen kizárt, hogy Kevin Durant már az All-Star szünetet követő első meccsükön visszatérjen a Netsbe. Nagyon óvatosak lesznek vele, nem akarják azt kockáztatni, hogy rásérüljön a jelenlegi sérülésére, mert bármilyen visszaesés az állapotában megnehezíteni a helyzetüket ennyire közel az alapszakasz végéhez.

Ben Simmonsról elmondta Nash, hogy hasonlóan készítik fel a munkára és a visszatérésre, mint ahogyan a sérült játékosoknál szokták. Fokozatosan fognak neki egyre több feladatot adni az edzésen, és amikor az adott szinten mindent kipipált, akkor nagyobb terheket kap majd. Úgy látja, hogy Simmons nagyon izgatott emiatt a lehetőség miatt, hogy a Netshez került, és az ausztrál irányító úgy érzi, hogy nagyon jól is fog illeszkedni a játéka újdonsült társaihoz.

A Magicnél R.J. Hampton még január 19-én szenvedett MCL-húzódást, Instagramon viszont azt jelezte a követői felé, hogy hamarosan ismét játékra jelentkezhet. Jamahl Mosley elmondása alapján azért bőven van még elvégzendő munkája a rehabilitációja során, még csak erősen limitáltan végezhet kontakttal együtt járó edzésmunkát, és sok minden múlik azon is, hogy Hampton térde miként reagál majd a jelenleginél nagyobb terhelésre.

Davion Mitchell egy kisebb kézsérülés miatt kihagyta a Kings legutóbbi meccsét, és az NBA közleményéből az is kiderült, hogy az All-Star gála újoncok-másodévesek tornáján sem tud majd szerepelni, helyette a Nuggets újonca, Bones Hyland kapott meghívást az eseményre. A torna döntője előtt rendeznek majd egy páros dobóversnyt is, amiben Mitchell szintén elindult volna Scottie Barnes partnereként, arról viszont nincs egyelőre bejelentés, hogy ki fog a hiányában betársulni a Raptors újonca mellé.

Ian Begley (SNY.tv) számolt be róla, hogy a Knicks vezetőségében szerepet vállaló William Wesley a csapat rossz szereplése miatt részben Tom Thibodeau vezetőedzőt okolta James Dolan tulajdonosnál. Nagyon úgy néz ki, hogy jelenleg nincs közös nevezőn az edzői stáb a vezetőséggel a Knicksnél, és erre utal az is, hogy Thibodeau állítólag nagyon dühös volt amiatt, hogy a csapat egyetlen cserét sem húzott meg közvetlenül a cserehatáridő lejárta előtt, mivel úgy gondolta, hogy a csapat előnyére vált volna a keret valamilyen szintű átalakítása.

A végére két játékosmozgás maradt. Ahogyan arra számítani lehetett, a Pacers szabadlistára tette Tristan Thompsont. Mint ismert, Rick Carlisle a minap már nyilatkozott arról, hogy ez meg fog történni, és akkor az edző azt is elmondta, hogy várhatóan a Bullshoz fog igazolni a magasemberAz eddig two-way szerződésen lévő Louis King szabadlistára került a Kingstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus