Hírmorzsák 2022-02-25 (10:45)

Alex Len és Szvatoszlav Mikhailiuk közös közleményt adott ki az ukrajnai helyzet kapcsán. Seth Curry szerint Ben Simmons nem tartozik bocsánatkéréssel. James Harden ma este bemutatkozhat a 76ersben. Rich Paul állítja, nincs probléma közte és a Lakers között. CJ McCollum kiállt Zion Williamson mellett. Caris LeVert két hetet hagyhat ki. Paul George ma megy MRI-re. Kristaps Porzingis még nem végzett teljes edzésmunkát a Wizardsnál. Marcus Smart és Lauri Markkanen is játékra jelentkezett. Joe Johnson győzelemre vezette az amerikai válogatottat.

Az NBA két ukrán játékosa, Alex Len és Szvatoszlav Mikhailiuk közös közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Oroszország tegnap támadásokat indított Ukrajna ellen. Mint írták, hatalmas tragédia érte hazájukat, Ukrajnát. Kategorikusan elítélik a háborút, Ukrajna egy békés, szuverén állam, aminek a lakosai maguk akarnak dönteni a sorsukról. Imádkoznak a családjaikért, barátaikért, rokonaikért és mindenkiért, aki ukrán földön tartózkodik. Remélik, hogy olyan hamar befejeződik ez a háború, amennyire csak lehetséges. Kitartást kívánnak honfitársaiknak, egységben az erejük, és ők velük vannak.

A ma hajnali Nuggets-Kings előtt a két csapat játékosai átkarolták egymást, hogy ezzel is a szolidaritásukat fejezzék ki Len irányába. Az NBPA pedig Twitteren jelezte, hogy imádkoznak mindazokért, akik belekerültek ebbe a helyzetbe, különösen a liga két ukrán játékosáért és a családjaikért.

Seth Curry szerint Ben Simmons nem tartozik bocsánatkéréssel amiatt, ahogyan a 76erstől való távozása alakult. Curry szerint az üzlet az üzlet, és ugyanezt mondta már akkor is, amikor még csak a szezon legelején jártak és ugyanerről kérdezték az emberek. Amikor a pályán van, tudja róla, hogy tenni fogja a dolgát. Megérti az egésznek az üzleti oldalát, Simmons pontosan azt tette, ami érzése szerint neki a legjobb volt üzletileg és személyesen is. A csapatok is ugyanígy járnak el, megérti, ha elcserélik őt, és tudja, hogy ebben nincs semmi személyes. Amikor a pályán vannak, akkor csapattársak, minden rendben van, és számítanak egymásra. Semmilyen negatív érzés nincs benne Simmonsszal szemben, úgyhogy a részéről rendben vannak.

Curry ezzel Danny Green egy korábbi megjegyzésére reagált, aki azt mondta el a podcastjében, hogy a 76ers és a Nets cseréje előtti időszakban nem volt túl szívélyes a viszony Simmons, illetve a cserében szintén Brooklynba kerülő Curry és Andre Drummond között. Curry elmondta, hogy nem is érti, mire gondolt Green, elvégre Simmons nem is volt a csapat körül, így nem találkoztak sokat, nem beszéltek sokat. Tavaly együtt mentek harcba, sok dolgot jól csináltak, és ő mindig azzal indul csatába, aki a csapatában van, úgyhogy néz elébe annak, hogy ismét együtt legyenek a pályán és jó dolgokat csináljanak. Úgy gondolja, hogy amikor Simmons pályán van, jó dolgok történnek. Mindennek ellenére, ami Philadelphiában történt, jó kosárlabdát játszottak, és akkor is jól játszott együtt Joel Embiiddel, amikor nem volt ideális kettejük kapcsolata. Bármi is történjék, Simmons keményen fog játszani, okos és tehetséges kosaras, aki mindenkit jobbá tesz.

Ugyancsak a 76ers-Nets cserével kapcsolatos hír, hogy James Harden várhatóan ma este a Timberwolves ellen mutatkozhat be új csapatában.

Shams Charania (The Athletic) arról számolt be, hogy Rich Paul személyesen mondta el neki, hogy nincsen semmilyen probléma közte és a Lakers között, és ugyanez igaz a Klutch Sports és Rob Pelinka, valamint LeBron James és a Lakers viszonylatában is. A szakíró szerint Paul olyan ügynök, aki nem fél nyilvánosan kimondani, ha valamivel problémája van, úgyhogy sokat jelent, hogy ezt mondta. Nincsen súrlódás a felek között, csak frusztráltak, ami érthető.

CJ McCollum kiállt Zion Williamson mellett. A Pelicans újdonsült szerzeménye szerint mindenkinek békén kellene hagyni a fiatal magasembert, aki nyugodtan próbálja végezni a rehabilitációját, és azon van, hogy felkészítse magát a visszatérésre. McCollum külön kihangsúlyozta, hogy beszéltek egymással, és a hamarosan ismét fognak. Williamson egy nagyon tehetséges kosaras, akinek sok mindennel meg kell birkóznia, napi szinten ráirányítják a reflektorfényt, miközben ő csak meg akar gyógyulni a maga tempójában és erre akar koncentrálni.

Tegnap a Cavaliers több sérültjének az állapotáról is beszámoltunk. Caris LeVert kapcsán friss hír, hogy várhatóan két hetet kell kihagyjon a sérült jobb lába miatt, míg Lauri Markkanen a várakozásoknak megfelelően hajnalban visszatérhetett a pályára. Andrew Greif (The Los Angeles Times) információi szerint Paul George előzetesen tegnapra tervezett állapotfelmérése csúszott, de várhatóan ma megejtik az MRI-t a jobb könyökén. Elképzelhető, hogy Kristaps Porzingis bemutatkozására tovább kell várni új csapatánál, mivel a Wizards szerdai és csütörtöki edzésén sem tudott teljesértékű munkát végezni, állapota továbbra is day-to-day. A Celticsnél Marcus Smart felépült a bokasérüléséből, hajnalban pályára is lépett.

Shams Charania jelentette, hogy Moses Wright two-way megállapodást kapott a Maverickstől. A játékos nem kelt el a 2021-es drafton, azóta a G Ligában pallérozódott, ahol 15,8 pontot és 8,7 lepattanót átlagolt.

A végére a Team USA ma hajnali világbajnoki selejtezője maradt, amit 93-76-ra nyertek meg Puerto Rico ellen. Az NBA-s játékosokat nélkülöző amerikaiak dolgát különösen az első félidőben nehezítették meg a vendégek, 22-32 is állt az eredményjelzőn, és a nagyszünetben is Puerto Rico vezetett két ponttal. A Team USA végül a 18 pontos Joe Johnson vezérletével nyerni tudott, így 2-1-re állnak a négycsapatos selejtezőcsoportjukban, ahonnan csak az utolsó nem jut tovább. Vassárnap este az a Mexikó lesz az amerikaiak ellenfele, akiktől novemberben egyszer már vereséget szenvedtek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus