Hírmorzsák 2022-03-01 (10:30)

DeAndre Jordan távozik a Lakerstől, D.J. Augustin érkezhet a helyére. A 76ers lehet Jordan legfőbb kérője. Ben Simmons még mindig nem végezhet teljes edzésmunkát. Steve Nash a protokoll alatt. Eric Adams szerint nem kivételezhetnek Kyrie Irvinggel. Ja Morant franchise-rekordot dobott, Gregg Popovich is méltatta őt. Markelle Fultz visszatért. Bill Simmons szerint LeBron James szerepet vállalhat a liga bővítésénél. D.J. Wilson a Raptorstól, Alize Johnson a Pelicanstól kapott 10 napos szerződést. Dwane Casey Cade Cunningham faultgondjairól beszélt. Dante Exum a szezon végéig marad Barcelonában.

Több hírforrás is beszámolt arról, hogy a Lakers szabadlistára teszi DeAndre Jordant, hogy a helyére leigazolhassák D.J. Augustint, továbbá az aranysárga-lilák two-way szerződést terveznek kínálni Wenyen Gabrielnek. A Lakersnek szüksége van egy csereirányítóra Russell Westbrook mögé, miután januárban elcserélték Rajon Rondót, Augustin pedig közvetlenül a cserehatáridő lejárta előtt került szabadlistára a Rocketstől. Gabriel szerződtetéséhez meg kell válniuk az egyik two-way játékosuktól, Mason Jones és Sekou Doumbouya közül valakinek távoznia kell.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információ szerint a 76ers lehet Jordan legfőbb kérője, ahol azt is fontolgatják, hogy lehívják őt a waiverről, ezzel bebiztosítva, hogy mindenképpen hozzájuk kerüljön. Bobby Marks (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy luxusadóban 2,3 millió dollárt spórolna a 76ers, ha időarányos veteránminimumot adna Jordannek azt követően, hogy lekerült a waiverről. A 76ers azóta igyekszik cserecentert találni, hogy Andre Drummond távozott a Harden-Simmons cserében.

Ha már szóba került Ben Simmons, akkor folytassuk is vele, Steve Nash ugyanis elmondta, hogy az ausztrál irányító továbbra sem tud teljes edzésmunkát végezni, egyelőre könnyített dobóedzéseket végez, illetve kezeléseket kap a hátára. Nash ezt még a Raptors elleni vereség előtt mondta el, a találkozón viszont már nem vehetett részt, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, emiatt Jacque Vaughn meccselt helyette. Nash azt is elmondta még, hogy Simmonsszal ellentétben Kevin Durant a reményeik szerint még ezen a héten játékra jelentkezhet, viszont ez biztos, hogy nem a ma esti, újabb Raptors elleni mérkőzésükön fog megtörténni.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy március 7-én enyhíthetik New Yorkban a korlátozásokat, amennyiben addig is csökkenő tendenciát mutatnak az esetszámok, ugyanakkor Kyrie Irving ennek ellenére sem lesz még jogosult arra, hogy játsszon a Nets hazai meccsein, és ezzel kapcsolatban a város polgármestere, Eric Adams is megszólalt. A közismerten Nets-szurkoló városvezető elmondta, hogy ő is pályán akarja látni Irvinget, és bármit megtenne azért, hogy a csapata bajnoki címet nyerjen, nagyon vágyik erre, ugyanakkor rossz üzenetet közvetítenének azzal, ha Irvinggel kivételeznének. Nagyon nagy a tét, és beszélt a Nets tulajdonosával is, hogy miként találhatnának megoldást erre a helyzetre, de nem fordulhat elő, hogy ismét le kelljen záratni a városát. Szörnyű üzenetet közvetítene, ha úgy kivételeznének Irvinggel, hogy közben számtalan helyi alkalmazottnak azt mondják, hogy elveszíthetik az állásukat, ha nem követik a szabályozásokat.

Ja Morant két nappal azt követően, hogy 46 pontos karriercsúcsot ért el, 52 pontig jutott a Spurs ellen, amivel franchise-rekordot állított fel a Grizzliesnél. Morant a csapat történetében az első játékos lett, aki eljutott legalább félszáz pontig, teljesítménye után pedig köszönetet mondott a társainak és az edzőinek, hogy hisznek benne és magabiztossá teszik abban, hogy a megfelelő megoldásokat fogja választani. A meccs után az ellenfél edzője, Gregg Popovich is méltatta őt, szerinte Morant csodálatos játékos, mást nem igazán lehet róla mondani. Többnyire azt emelik ki vele kapcsolatban, hogy mennyire atletikus, néhányan azt mondják, hogy már-már természetellenes, amit csinál, mert annyire gyors, de nemcsak ebből áll a játéka, emellett döntéseket is hoz, és mindig tudja, hogy mi történik a pályán. Az agyi készségei kombinálva a fizikai adottságaival egy különleges játékost eredményez.

Markelle Fultz közel 14 hónap kihagyás után 10 ponttal és 6 gólpasszal tért vissza a Magicben az ACL-szakadását követően. Az irányító elmondta, hogy nagyszerű este volt ez, hosszú ideje várt erre ő és a csapattársai is, minden egyes nap hatalmas küzdelmet folytattak azért, hogy eljussanak idáig. A világot jelenti neki, hogy ismét a pályán lehetett és győzelemhez segíthette a társait, és nagyon sokat jelent neki, hogy örömöt és izgatottságot látott a társai arcán a visszatérése miatt.

Bill Simmons (The Ringer) arról beszélt a podcastjében, hogy nem lepné meg őt, ha LeBron James majd komoly szerepet vállalna a liga bővítésében. Úgy gondolja, hogy a liga Las Vegasba és Seattlebe vihet csapatot, és Vegasban az a Fenway Sports Group vállalhat szerepet, amellyel James is szoros üzleti kapcsolatot ápol. Mint ismert, az FSG a tulajdonosa a Liverpool focicsapatának is, és rajtuk keresztül James is résztulajdonos, a közelmúltban megvásárolták a Pittsburgh Penguins tulajdonjogát is, és egy ideje próbálnak betörni az NBA-be is. Simmons szerint Jamest ahhoz hasonló helyzetbe akarják majd hozni, mint ahogyan az történt a Charlotte és Michael Jordan esetében, és Jamesről lehetett is hallani, hogy szívesen lenne csapattulajdonos egy napon.

Simmons azt is elmondta, hogy amennyire ő hallja, egyre közelebb van a liga ahhoz, hogy valóban bővítsék a létszámot, és szerinte többen is azért engedték el a közelmúltban a Timberwolves megvásárlását, mert inkább arra játszanak, hogy az egyik új csapat legyen az övék. Szerinte 5-6 éven belül Las Vegasnak és Seattlenek is meglesz a csapata, és ez mintegy 6,5-7 milliárd dollárt hozhat a ligának. A bővítés ugyan rövidebb távon bevételkiesést okozhat a meglévő 30 csapatnak, mert többfelé kellene osztani a tévés pénzeket, de ebből az összegből a liga kompenzálhatná őket.

Két kisebb megállapodás is történt az elmúlt nap során, D.J. Wilson a Raptorstól, Alize Johnson a Pelicanstól kapott 10 napos szerződést. Wilson korábban már kétszer is eltöltött 10 napot a Raptorsnál, mindkétszer a hardship kivétel aláírásával csatlakozott a csapathoz, és három meccsen jutott szóhoz. Johnson idén a Bullsban és a Wizardsban is megfordult már, összesen 19 meccsen lépett pályára a szezon során.

Cade Cunningham az előző két meccsén egyaránt korán faultgondokba került, és ezzel kapcsolatban Dwane Casey megjegyezte, hogy arra van szükségük, hogy a pályán legyen, és nem arra, hogy az edzők mellett üljön. Szükségük van a támadójátékára, a szervezőkészségére, arra viszont nincs, hogy könnyelmű faultokat üssön be, és ezt meg is fogja tanulni.

Dante Exum októberben február 28-ig szóló szerződést írt alá a Barcelonával, és az elmúlt időszakban fel is merült annak a lehetősége, hogy ezt követően visszatér az NBA-be, de a katalán csapat bejelentette, hogy az ausztrál irányítóval hosszabbítottak a szezon végéig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus