Hírmorzsák 2022-03-02 (11:30)

Jaylen Brown és Trae Young is bokasérülést szenvedett. Nem kell műteni OG Anunoby törött ujját. Anthony Edwards térdsérüléssel küzd. Steve Kerr úgy érezte, a Timberwolves ellen megbomlott a Warriors egységessége. LeBron James szerint mindaddig van esélye a Lakersnek, amíg el nem temetik őt. Sekou Doumbouya szabadlistára került a Lakerstől. Isaiah Thomas 10 napos szerződést kap a Hornetstől, miután a Hét Játékosa lett a G Ligában. Tárgyalt egymással a hosszabbításról a Knicks és Mitchell Robinson, de messze vannak az álláspontok. Andre Drummond szerint Kevin Durant minden lehetséges módon befolyásolni fogja a Nets játékát. Michael Porter Jr. és Jamal Murray is részt vett a Nuggets tegnapi edzésének egy részén.

Sérülésektől sem mentesre sikeredett a hajnali Celtics-Hawks összecsapás első negyede, előbb Jaylen Brown, majd Trae Young szenvedett bokasérülést. Brown ezt követően nem is tudta folytatni a játékot, ugyanakkor jó hír, hogy Ime Udoka a meccs után elmondta, hogy játékosa vissza akart térni a pályára, de inkább úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják a játékát. Ettől függetlenül a következő napok arról szólnak majd, hogy felülvizsgálják az állapotát, és bíznak benne, hogy nem kell majd hosszabb időt kihagynia. Young a sérülését követően vissza tudott térni a pályára, ugyanakkor láthatóan nem volt teljesen jól, és el is mondta, hogy fájdalmai vannak, de tolerálható mértékben. Magabiztos a fájdalomtűrőképességét illetően, úgyhogy azzal tervez, hogy sérülése ellenére is játszani fog a továbbiakban is, nem akar meccset kihagyni emiatt.

Nick Nurse elmondta, hogy OG Anunoby egy kézspecialistánál járt hétfőn, és a vizsgálatok alapján nem kell megműteni a játékos törött gyűrűsujját. A specialista szerint már majdnem teljesen összeforrt a törött csont, minden egyes nappal egyre jobb állapotba kerül, és akár ezzel együtt is játszhat a továbbiakban. A következő napokban el fogják dönteni a Raptorsnál, hogy játszassák-e a sérülésével együtt is, vagy várják meg azt a körülbelül két hetet, mire teljesen összeforr a csont.

A Timberwolves az idény során először volt kénytelen sérülés miatt nélkülözni Anthony Edwards szolgálatait, a korábban csak az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt meccset mulasztó wing térdproblémák miatt nem játszhatott a Warriors ellen. Chris Finch elmondta, hogy íngyulladás hátráltatja a fiatal játékost, és valószínűleg a szezon hátralévő részében végig menedzselniük kell ezt a problémát.

Steve Kerr a Timberwolves elleni vereség után elmondta, hogy először érezte azt, hogy megbomlott volna a csapaton belüli egység, és gondoskodniuk kell arról, hogy ez kivételes eset legyen, ne váljon általánossá. Több dologban is érzékelte ezt, nem tetszett neki, hogy milyen energiával és felfogással játszottak. Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy Klay Thompson betegség miatt kihagyta csapata előző két meccsét, de jó esély mutatkozik arra, hogy a következő, Mavericks elleni összecsapáson visszatérhet.

A Lakers ma hajnalban a 10. vereségét gyűjtötte be az elmúlt 13 meccséből, ugyanakkor LeBron James szerint még mindig van esélyük fordítani a szezonjukon. Még vannak hátra meccseik, és amíg őt el nem tiporják, le nem vágják a fejét és el nem temetik a föld alá, addig van esélye erre. Természetesen meccseket kell nyerniük és jobban kell játszaniuk, de amíg még vannak hátra meccsek, addig esélyük is van. Utál veszíteni, és borzasztóan érzi magát jelenleg, de holnap egy új nap virrad és készen fog állni a Clippers elleni következő összecsapásukra. Jamest a térdéről is kérdezték, és elmondta, hogy pihentetésre lenne szüksége ahhoz, hogy 100%-os állapotba kerüljön a sérült testrésze, ugyanakkor most nem engedheti meg magának ezt a luxust, a térdének várnia kell nyárig.

Russell Westbrook elmondta, hogy nagyon magabiztos azt illetően, hogy rendben lesznek, bízik a csapatukban. Egyetlen ellenfél miatt sem aggódnak, bárki is jöjjön szembe. A legjobb csapatokat is megverték már, míg a leggyengébbek ellen is szenvedtek vereségeket, de nagyon magabiztos, mert tudja, hogy mire képesek akkor, amikor pontosan azt teszik, amit kell.

A two-way szerződésű Sekou Doumbouya szabadlistára került a Lakerstől. Arról még tegnap számoltunk be, hogy ugyanilyen megállapodást készülnek adnak Wenyen Gabrielnek, az ő leigazolásához kellett felszabadítaniuk egy helyet. Emellett az is hivatalossá vált, hogy kitették DeAndre Jordant, és le is igazolták a helyére D.J. Augustint. Jordan számára különösen fontos volt, hogy ez tegnapig megtörténjen, mivel azok a játékosok, akik március 1-je után kerülnek szabadlistára, már nem léphetnek pályára másik csapatban a rájátszásban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Isaiah Thomas 10 napos szerződést kap a Hornetstől. Thomas korábban a szezon során a Lakerstől és a Maverickstől is kapott már hasonló megállapodást, a közelmúltban viszont visszatért a G Ligába, ahol az elmúlt héten három meccsen 41,3 pontot és 6,3 gólpasszt átlagolt, amiért meg is kapta a Hét Játékosa elismerést a fejlesztőligában.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Knicks és Mitchell Robinson ügynöke a szezon során többször is tárgyalt egymással a center szerződésének meghosszabbításáról, ugyanakkor az állaspontok nagyon messze voltak egymástól. A Knicks a piac nyitása előtt legfeljebb 4 évre 48 millió dollárt kínálhat Robinsonnak, és az újságíró egyik forrása szerint a csapat ajánlata meg sem közelítette ezt.

Andre Drummond szerint Kevin Durant minden lehetséges módon befolyásolni fogja a Nets játékát, és úgy gondolja, hogy Duranttel, Kyrie Irvinggel, Seth Curryvel és amikor visszatér, Ben Simmonsszal együtt olyan csapatot alkothatnak majd, amelyik ellen nagyon nehéz lesz játszani. A felsorolást könnyedén tudná folytatni, nagyon sok fegyverük van. Rich Paul egyébként elmondta Simmons kapcsán, hogy továbbra is week-to-week a státusza a hátfájdalmai miatt.

Mike Singer (Denver Post) információi szerint Michael Porter Jr. már edzhet egy az egy ellen, és hamarosan eljuthat abba az állapotba, hogy leküldjék őt a Nuggets G Ligás partneréhez edzeni. Porter mellett Jamal Murray felépülése is jól halad, az újságíró információi szerint mindketten részt vehettek a Nuggets tegnapi edzésének körülbelül 15-20%-án. Michael Malone elmondása alapján a játékosfejlesztéssel kapcsolatos általános feladatokat végezhették el ők is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus