Hírmorzsák 2022-03-14 (10:30)

Visszavonultatta a Celtics Kevin Garnett mezszámát, az erőcsatár elásta a csatabárdot Ray Allennel. LeBron James kiosztotta pályafutása 10,000. gólpasszát. Anthony Davis optimista azzal kapcsolatban, hogy még játszik ebben a szezonban. Kevin Durant felkérdezte New York polgármesterét Kyrie Irving helyzete miatt. Egy félreértés miatt később kezdődött a Thunder-Grizzlies meccs, Dillon Brooks visszatért. Brook Lopez és Geroge Hill is játékra jelentkezhet a Bucksnál, DeAndre’ Bembry szezonja viszont befejeződött. Draymond Green ma este visszatérhet. Kris Dunn 10 napra a Trail Blazershez igazolt, Drew Eubanks újabb 10 napra marad Portlandben. Szívműtéten esik át a Pistons legendás kommentátora, George Blaha.

Arról külön is beszámoltunk, hogy a Celtics visszavonultatta Kevin Garnett 5-ös mezszámát. A ceremónia egyik érdekes szegmense volt, amikor az est főszereplője megszólította Ray Allent és az örömét fejezte ki, hogy itt láthatja, majd közölte vele, hogy ő következik a sorban – mint ismert, Allen viszonya akkor romlott meg a Celtics egykori játékosaival, amikor Miamiba igazolt, viszont az idei All-Star gálán sikerült elásniuk a csatabárdot, amikor Paul Pierce-szel kiegészülve sok időt töltöttek együtt az NBA 75. évfordulós ünnepsége kapcsán. A 2008-as bajnokcsapat edzőjeként dolgozó Doc Rivers is kihangsúlyozta, hogy mennyire nagy dolog az, hogy Allen is jelen volt, mert eddig komoly problémát jelentett a viszonya az egykori társakkal, de úgy látszik, hogy lebomlanak a kerítések.

Allen elmondta, hogy sosem szeretett kívülálló lenni, mivel annyi ember van itt, akiket szeret, akikkel jelentős időt töltött el, és mindig ők jutnak az eszébe, amikor a Bostonban töltött időszakára gondol, ezért különösen nehéz volt számára, hogy nem tudott velük kapcsolatban lenni. Attól, hogy a pályafutásában továbblépett, ez nem jelentette azt, hogy az itt kiépített kapcsolatainak, barátságainak is véget akarna vetni. Érti, hogy miként érezhettek ekkor az emberek, miként érezhetett Garnett – amikor KG elfogadta őt, mások is elkezdtek így tenni. Hálás azért, hogy meg tudták ezt oldani, és ezt az emberek is láthattak. Pierce arról mesélt, hogy olyan kultúrát hozott Garnett Bostonba, amire égető szüksége volt a városnak, visszahozta a büszkeség érzetét a Celticsbe. Mindenért köszönetet mond csapattársként, barátként, testvérként, és az összes szurkolójuk, valamint egykori csapattársai nevében egyaránt mondhatja, hogy szeretik őt és hálásak mindenért.

Garnett felidézte, hogy amikor Bostonba került, a bemutató sajtótájékoztatója előtt Antoine Walker félrevonta őt és mondott neki pár bölcs gondolatot, és ebben lelkületben vett részt a sajtótájékoztatón. Ezt követően az volt az első dolga, hogy a pályára ment és felnézett a plafonra, és ekkor elhatározta, hogy nem csupán a bajnoki cím a célja a Celticsnél, hanem az, hogy bekerüljön a csapat halhatatlanjai közé is. Most már biztonsággal kijelentheti, hogy elérte a célját. Amikor a lányai segítségével felvonta a mezszámát, elmondta, hogy a videóüzenetekből, amiket kapott, sorra azt hallotta vissza, hogy azért jött ide, hogy segítsen más játékosoknak jobbá válni, de valójában ők tették jobb játékossá őt, és szereti azt gondolni, hogy mindnyájan jobbá tették egymást.

LeBron James kiosztotta pályafutása 10,000. gólpasszát a Suns elleni, 140-111-re elveszített mérkőzés során, ezzel ő lett a liga történetének első kosarasa, aki pontban, lepattanóban és gólpasszban is elérte ezt a mérföldkövet. Úgy gondolja, hogy nagyon menő, hogy valamilyen statisztikai kategóriában egyedülálló mindaz, amit elért a ligában, de igazából még fel sem tudja ezt fogni. Bármikor, amikor ilyesmi történik vele, nem találja a szavakat, mert ilyenkor mindig arra gondol, hogy honnan jött, honnan indult, és hogy arról álmodozott, hogy ebben a ligában szeretne kosarazni és a legmagasabb szinten teljesíteni. A csapattársai gratuláltak neki, az édesanyja is üzent, és mindattól függetlenül megtisztelő ez számára, hogy miként alakul ez a szezonjuk, igyekszik minden kis sikernek örülni, és ennek az egynek most valóban örülhet, és nem csupán maga miatt, hanem a családja és a barátai miatt is.

Anthony Davis arról beszélt többek között Dave McMenamin (ESPN) jelenlétében a Suns elleni meccs előtt, hogy nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy még ebben a szezonban visszatérhet. Igyekszik a lehető leghamarabb ismét a pályán lenni, és ugyan szeretné azt mondani, hogy 100%, hogy visszatér ebben a szezonban, de ha figyelembe veszi azt is, hogy hány mérkőzés van hátra, akkor ezt nem tudná biztosra kijelenteni. A sérülése után az első gondolata volt, hogy ne történjen meg ez megint, ne kelljen újabb 4-6 hetet kihagynia, de pontosan ezt történt, emiatt dühös is volt, bár kicsit meg is könnyebbült, mert tartott attól is, hogy ennél is rosszabb a sérülése. Arról Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be, hogy lekerült már Davis lábáról a merevítő, a Lakersnél pedig abban bíznak, hogy a héten tovább javul majd az állapota. A következő napokban lesz egy újabb MRI-vizsgálata is, annak az eredménye is fontos lesz abból a szempontból, hogy milyen munkát végezhet majd azt követően.

Kevin Durant 53 pontot dobott a Knicks ellen tegnap este, ezzel egymást követő harmadik győzelmét aratta a Nets. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Durant üzent New York polgármesterének, hogy oldják meg a jelenlegi, oltottsággal kapcsolatos helyzetet, mert most nevetséges, ami van, és nem is igazán érti ezt az egészet. Feloldották az arénájukra vonatkozó korlátozásokat, így azok is ott lehettek a nézőtéren, akik nincsenek beoltva, de Kyrie Irving mégsem léphetett pályára, csupán a nézőtéren foglalhatott helyet. Olyan ez számára, mintha valaki csak fitogtatni szeretné azt, hogy meddig terjed ki a jogköre, és szerinte csak figyelmet szeretne generálni a polgármester, de jobban tenné, ha gyorsan feloldaná ezt a szituációt. Össze vannak zavarodva, ahogyan mindenki más is a világon. A szezon elején egyszerűen csak nem értették az emberek, hogy mi történik, a mostani helyzet viszont egyszerűen csak értelmetlen, úgyhogy remélhetőleg Eric Adams megoldást talál erre.

Adrian Wojnarowski jó, illetve rossz hírről is beszámolt a Bucks háza tájáról. Jó hír, hogy az idénynyitót leszámítva a teljes szezont kihagyó, hátműtéten is áteső Brook Lopez várhatóan pályára léphet ma este a Jazz ellen, továbbá az elmúlt 16 meccset nyaksérülés miatt kihagyó George Hill is bevethető lesz. Rossz hír viszont, hogy a közelmúltban leigazolt DeAndre’ Bembry jobb térdében elszakadt az ACL és az MCL-szalag is a Warriors elleni meccsen, ami miatt a következő napokban műtéten fog átesni, ezzel számára befejeződött az idény.

Egy kisebb félreértés miatt később kezdődött a hajnali Thunder-Grizzlies összecsapás, ugyanis a vendégek rossz felszerelést öltöttek magukra, így mindkét csapat fehérben állt ki a feldobáshoz. A mérkőzés így némi csúszással vette kezdetét, miután átöltöztek a vendégek, és a találkozó krónikájához tartozik, hogy a bokasérülés miatt 27 meccset kihagyó Dillon Brooks is játékra jelentkezett, 26 perc alatt 15 ponttal és 4 gólpasszal vétette észre magát.

A Warriors bejelentette, hogy Draymond Green két hónap kihagyás után várhatóan ma este pályára lép a Wizards ellen. Ez egybevág azzal, amit Green osztott meg egy héttel ezelőtt, a közelmúltban ő is arról beszélt, hogy ezen a meccsen tervez visszatérni.

A Trail Blazers harmadik 10 napos szerződést adott Drew Eubanksnek, miután 7 meccsen 9,6 pontot és 8,1 lepattanót átlagolt eddig náluk. A sok sérült miatt Kris Dunn is Portlandben bizonyíthat a következő 10 nap során, mindkét kosarast a hardship kivétellel szerződtették.

A végére pedig a Pistons legendás kommentátora, George Blaha maradt, aki nem közvetítheti a csapat hátralévő meccseit ebben a szezonban, mivel holnap bypass-műtéten fog átesni. A csapat bejelentése alapján várhatóan teljesen fel fog épülni a beavatkozást követően az 1976 óta több mint 3,400 Pistons-meccset közvetítő kommentátor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus