Hírmorzsák 2022-03-23 (10:30)

Jusuf Nurkic, Julius Randle, Draymond Green, Patrick Beverley és George Hill is pénzbüntetést kapott. Nurkic elhajította egy szurkoló telefonját, aki az édesanyját és az elhunyt nagymamáját sértegette. Green szerint nem elég kemény a Warriors. Zion Williamson zsákolt. Eric Adams türelemre inti a New York-i sportolókat. Ja Morant és Luka Doncic sem játszik ma este. Darren Collison a G Ligában. Jonathan Isaac kisebb műtéten esett át. T.J. Warren a Pacerstől távol folytatja a rehabilitációját.

Jusuf Nurkic 40,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, amiért csapata Pacers elleni mérkőzése során összetűzésbe került egy szurkolóval. A közvetítésben annyit lehetett látni, hogy a szurkoló mond valamit a bosnyák centernek, aki ezt követően közelebb lépett hozzá, kivette a kezéből a telefonját és elhajította azt. Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint a szurkoló Nurkic édesanyját szemétnek, míg a nagymamáját kurvának nevezte – a játékos nagymamája 2020 nyarán elhunyt koronavírusban.

Julius Randle ugyancsak 40,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába, amiért nem megfelelő nyelvezettel fordult a játékvezetőhöz a Knicks hétvégi, Jazz elleni összecsapása során. Ez már a negyedik alkalom, hogy a szezon során pénzbüntetést kap, összesen már 130,000 dollárral lett könnyebb a pénztárcája emiatt. Draymond Green 25,000 dollárt csengethet ki, amiért a Spurs elleni összecsapás során káromkodott a játékvezető irányába – az esetnél ki is állították őt. A minap Patrick Beverley és George Hill is annyira egymásra talált, hogy végül mindkettejüket ki kellett állítani, és az NBA nekik is benyújtotta a számlát, előbbi 20,000, utóbbi 15,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába. (Az NBA a begyűjtött pénzbüntetéseket mindig jótékony célokra fordítja – a szerk.)

Ma hajnalban a Warriors kikapott a Magic otthonában, ezzel 2-6-ra módosult a mérlegük azokon a meccseken, amiken Stephen Curry nem játszott ebben a szezonban. Green szerint puhányan és ostobán kosárlabdáznak, egyszerűen nem játszanak jól. Steve Kerr szerint okosabbnak kell lenniük, meg kell ütniük egy bizonyos szintet fegyelmezettségben és az elszámoltathatóságban is. Ismeri a játékosait, remek srácok mind, de meg kell tanulniuk nyerni, mert jelenleg nem tudják ezt. Green ehhez annyit fűzött hozzá, hogy ehhez fizikálisabban kell játszaniuk, mert ebben nem ütik meg a megfelelő szintet – ennek semmi köze Curry hiányzásához, mert nem az ő feladata, hogy fizikálisabbá tegye a játékukat, neki más feladata van. Nem akar tiszteletlen lenni ellenfelükkel szemben, de a Magic az egyik leggyengébb csapat a ligában, mégsem tudták felvenni velük a versenyt, és ha ezzel a csapattal szemben ez volt a helyzet, akkor a jelenlegi játékukkal ez hatványozottan igaz lenne egy jobb csapat ellen.

Noha tegnap még arról lehetett hallani, hogy Zion Williamson egyelőre csak egyhelyből dobálgathat, és a rehabilitációja jelenlegi státusza alapján már nem valószínű, hogy ebben a szezonban vissza tud térni, ennek némileg ellentmond, hogy tegnap este kirakott egy videót Instagramra arról, hogy már zsákol. A Pelicans március 5-e óta nem adott hivatalos tájékoztatást a fiatal erőcsatár állapotáról, és a csapat edzéseinek nyilvános része során valóban csak egyhelyből dobálgatott eddig, de ez alapján nem elképzelhetetlen, hogy Shams Charania (The Athletic) azon értesülései tévesnek bizonyultak, hogy nem tér már vissza erre a szezonra.

New York polgármestere, Eric Adams elmondta, hogy továbbra is optimista amiatt, hogy a városában miként alakulnak a koronavírus-megfertőződéssel kapcsolatos statisztikák, de a profi sportolóknak türelmesnek kell maradniuk, amíg eljön az ő idejük. A következő lépés, hogy a 2-4 év közötti óvodás gyermekek számára opcionálissá teszik a maszkhasználatot április 4-étől, amennyiben addig is megmaradnak a jelenlegi tendenciák, és amikor mindennek a végére érnek, az emberek rá fognak jönni, hogy mennyire gondoskodó a városvezetés, és hogy jól végezték a dolgukat. A baseballnak, kosárlabdának, üzletnek és minden ilyen dolognak várni kell még, míg eljön az idejük. A megfelelő utat követik, a tudományét, úgyhogy a jó döntést hozzák majd meg. New Yorkban nem számít, hogy ki mit csinál, akkor is 8,8 millió ember él itt 30 millió különböző véleménnyel, amik mindegyikének sosem lehet megfelelni, úgyhogy a logikát, a szívét és a tudományt kell követnie. Mint ismert, jelen állás szerint Kyire Irving csak a Nets idegenbeli mérkőzésein léphet pályára, és Adams szavai alapján nehezen elképzelhető, hogy ez a korlátozás feloldódna a rájátszás kezdete előtt.

Tegnap Kevin Durant komoly dicséretekkel illette Ja Morant játékát, és elmondta, hogy mennyire várja a ma esti találkozójukat, ugyanakkor erre nem fog sor kerülni, a fiatal irányító térdfájdalmak miatt nem áll a Grizzlies rendelkezésére a Nets ellen. Morant a csapata előző, Rockets elleni összecsapását is kihagyta már ugyanebből az okból. A Mavericks sem lesz teljes ma este a Rockets ellen, náluk Luka Doncic kap pihenőt, de az előző meccset is kihagyó Davis Bertans sem lesz bevethető, aki térdproblémákkal küzd.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Darren Collison szerződést írt alá a South Bay Lakers G Ligás csapatához, és reményei szerint innen vezethet vissza az út számára az NBA-be. Az irányító 2019 nyarán jelentette be a visszavonulását, de a mostani szezon kezdete előtt visszatért, majd decemberben három meccsen a Lakersben pályára is léphetett, azóta viszont csapat nélkül volt.

Jeff Weltman bejelentette, hogy Jonathan Isaac combhajlítóizom-sérülést szenvedett a rehabilitációja során, ami miatt egy kisebb műtéti beavatkozáson is át kellett esnie.

Ugyancsak a Magichez kapcsolódó hír, hogy Jeff Dowtin 10 napos szerződést kapott tőlük, míg Braxton Key a Pistonsnál írhatott alá ugyanilyen megállapodást.

Scott Agness (Fieldhouse Files) számolt be arról, hogy a továbbiakban a Pacerstől távol, egyénileg folytatja a munkát a felépülőben lévő T.J. Warren. A játékos a közelmúltban már az öt az öt elleni munkából is kivehette a részét, de a csapattal egyetértésben az a döntés született, hogy a továbbiakban egyedül folytatja a felkészülést a következő szezonra. A Pacers támogatását továbbra is élvezheti, amennyiben igényt tart erre, de nem elképzelhetetlen, hogy valahol máshol kezdi meg a következő szezont, mivel a nyáron korlátozások nélküli szabadügynök lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus