Hírmorzsák 2022-04-10 (9:00)

Visszavonták Luka Doncic technikaiját, játszhat ma este. Ja Morant visszatért, a Grizzlies 55 pontos negyedet csinált. Draymond Green szerint Jordan Poole a Legtöbbet fejlődő játékos. Jamal Murray és Michael Porter Jr. sem valószínű, hogy visszatér a rájátszásra, Kawhi Leonard helyzete is hasonló. A Cavaliersnél nem tettek le arról, hogy Jarrett Allen a play-inre felépüljön. A Pacers várhatóan felméri Malcolm Brogdon piacát a nyáron. Alvin Gentry valószínűleg nem marad a Kings élén. A Kings szándékosan próbálja lejjebb nyomni Donte DiVincenzo értékét? Egyre nagyobb arra az esély, hogy Ben Simmons lemarad a rájátszásról.

Luka Doncic tegnap hajnalban begyűjtötte szezonbeli 16. technikaiját is (valójában ez már a 17. volt, csak egyet korábban visszavontak – a szerk.), amivel automatikusan egymeccses eltiltás járna, ugyanakkor a Mavericks sikeresen fellebbezett a ligánál, visszavonták az ítéletet, így pályára léphet ma este. A Mavericks a Spurs ellen fejezi be az alapszakaszt, és amennyiben nyerni tudnának, illetve a Warriors kikapna a Pelicanstól, felléphetnének a nyugati harmadik helyre. Fontos információi, hogy a rájátszást mindenki tiszta lappal kezdheti, Doncic akkor sem számíthat eltiltásra, ha a Spurs ellen ismét technikait ítélnének ellene, a playoffban hét begyűjtött technikai után jár az automatikus egymeccses eltiltás.

Ja Morant március 18-a először léphetett pályára ma hajnalban, és a csapatából ő töltötte a legtöbb időt, 27 percet a pályán a Pelicans legyőzésekor. Morant a meccs után elmondta, hogy a térdsérüléséből való felépülését követően úgy érezte, hogy szüksége van egy-két meccsre a pályán a rájátszás kezdete előtt, hogy biztosan a megfelelő ritmusban várhassa azt. Ez volt mindössze a 11. olyan összecsapás az alapszakaszban, amikor a Grizzlies alap kezdője együtt tudott kifutni a pályára, Morant, Desmond Bane, Dillon Brooks, Jaren Jackson Jr. és Steven Adams összesen 109 percet töltött együtt a pályán a szezonban. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Grizzlies 55 pontot szerzett a harmadik negyedben, ezzel ők lettek a negyedik csapat az NBA történetében, akik legalább ennyi pontot szereztek egyetlen negyed alatt: a rekordot a Buffalo Braves (a LAC elődje – a szerk.) tartja, 1972. október 20-án 58 pontos negyedik negyedet produkáltak, amit 1989-ben a Warriors, 1990-ben pedig a Suns tudott egyetlen pontra megközelíteni.

Draymond Green a Warriors ma hajnali győzelme után amellett érvelt, hogy miért is Jordan Poole a Legtöbbet fejlődő játékos. Szerinte elég megnézni, hogy honnan indult fiatal csapattársa, és hogy olyasmit kell csinálnia, amit nem sok játékos csinálna jól, a lehető legjobb Stephen Curry-imitációt kell hoznia minden egyes este. Ezen az estén nem ment neki a dobás, de mégsem adta fel, segítette őket a meccs lezárásában, és ez megmutatja, hogy azon játékosok közé tartozik, akik a körülményektől függetlenül utat törnek maguknak. Agresszív maradt, úgyhogy az ellenfélnek továbbra is reagálnia kellett a játékára, és vele az a helyzet, ha egy dobása beesik, rögtön elkapja a ritmust. A játékszervezői készségeit korábban nem aknázták ki megfelelő mértékben, dobógépet akartak belőle faragni, de ez nem ő, Poole képes szervezni is. Noha Poole csak 3/19-cel dobott a Spurs ellen, 11/11 büntetőt értékesített, közte négyet kulcsfontosságú pillanatokban, míg az ezt megelőző 18 meccsén 25,9 pontot és 5,4 gólpasszt átlagolt, ráadásul 44,6%-kal triplázott 9,8 kísérletből ebben az időszakban.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Nuggets kizárta annak a lehetőségét, hogy Jamal Murray vagy Michael Porter Jr. visszatérjen az alapszakasz utolsó játéknapján, és azon túl sem néz ki úgy a helyzet, hogy valamelyikük is visszatérhetne a rájátszásra. Hivatalosan egyik játékos visszatérését sem zárta még ki a Nuggets erre a szezonra, de Charania egyik forrása úgy tudja, hogy igencsak valószínűtlen az idei játékuk.

A Clippers Kawhi Leonard nélkül kénytelen nekivágni a rájátszásnak, és Tyronn Lue Andrew Greifnek (Los Angeles Times) mondta el, hogy nem valószínű, hogy ez a helyzet változna a playoff során. Leonard továbbra is egyéni edzésmunkát végez, még három a három ellen sem játszhat egyelőre.

Kelsey Russo (The Athletic) hívta fel arra a figyelmet, hogy Jarrett Allen a Cavaliers ma esti meccsén sem fog visszatérni az ujjtörését követően, ugyanakkor a csapatnál továbbra sem tettek le arról, hogy a play-in kezdetére bevethető lehet. Amennyiben a hetedik vagy a nyolcadik helyen zár a Cavaliers, kedd este lépnek pályára, viszont ha a kilencedik vagy a tizedik pozícióban fejezik be az alapszakaszt, akkor egy nappal később.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Pacers várhatóan felméri Malcolm Brogdon piacát a nyáron, és a hírek szerint több csapat is komoly érdeklődést mutathat. Brogdon tavaly októberben írt alá idő előtti hosszabbítást, ami miatt nem lehetett cserélni a szezon közben, viszont Tyrese Haliburton megszerzése miatt kétségessé vált jelenlegi csapatánál a jövője. Brogdon elcserélésével sapka alatti helyet akarnak teremteni, hogy rá tudjanak menni a piacon Jalen Brunson megszerzésére, viszont ha ez nem jön össze, akkor az sem elképzelhetetlen az újságíró szerint, hogy Russell Westbrookért cseréljenek egy Brogdon és Buddy Hield köré épülő csomaggal, ebben az esetben a Pacers természetesen draftkompenzációt is várna.

Arról is Stein számolt be, hogy információi szerint Alvin Gentry nem fog a Kings kispadján maradni a szezont követően, nem fogják őt véglegesíteni. Edzői körökben leginkább arról lehet hallani, hogy rutinos szakembert szeretnének kinevezni a csapat élére, Terry Stotts, Mike D’Antoni, Mike Brown és Steve Clifford lehetnek a legfőbb jelöltek arra, hogy leüljenek a Kings kispadjára.

James Ham (ESPN 1320) egy érdekes pletykáról számolt be, értesülései szerint Donte DiVincenzo nem boldog a Kingsnél, mivel azt gondolja ő, illetve a körülötte lévő emberek is, hogy a csapat szándékosan igyekszik lenyomni a piaci értékét, hogy olcsóbban meg tudják tartani a korlátozott szabadügynökké váló hátvédet a nyáron. Ez lehet az oka annak is, hogy miért nem kezdő náluk, és állítólag abban bíznak a Kingsnél, hogy még csak a teljes MLE-nek megfelelő összeget sem fogja így megadni neki egy csapat sem.

A már említett Shams Charania számolt be arról is, hogy a Celtics több évre szóló megállapodást kötött Juwan Morgannel. Chaundee Brown two-way megállapodást kapott a Hawkstól. A Trail Blazers visszaigazolta szezonbeli utolsó meccsére Reggie Perry-t, miután lejárt a 10 napos szerződése.

Bobby Marks (ESPN), hívta fel arra a figyelmet, hogy miután Jrue Holiday lejátszotta szezonbeli 66. mérkőzését is, életbe lépett egy 306,000 dolláros bónusz a szerződésében.

A végére pedig Ben Simmons maradt, akinek az esetében Brian Lewis (The New York Post) információi szerint egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy lemarad a teljes rájátszásról is. Az újságíró egy csapatközeli forrása elmondta, hogy javult ugyan Simmons háta, több és több mindent csinálhat már, de óvatosak lesznek vele, és egyre inkább úgy tűnik, hogy kifutnak az időből. A Nets egyébként tegnap kitett Twitterre egy rövid edzésvideót, amin az is látszódik, ahogyan Simmons dobálgat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus