Hírmorzsák 2022-04-15 (10:15)

Stephen Curry valószínűleg játszik a Warriors-Nuggets első meccsén. Ben Simmons leghamarabb a Celtics-Nets negyedik meccsén térhet vissza. Kevin Durant úgy készül, hogy nem lesz Simmons. Jarrett Allen megpróbálkozhat a játékkal. Kérdéses Bogdan Bogdanovics játéka. Luka Doncic egyre messzebb a Mavericks első meccsétől. Dario Saric csak akkor tér vissza a rájátszás során, ha vészhelyzet lesz a Sunsnál. James Harden méltatta a Raptors védekezését, Joel Embiid agresszivitást vár Hardentől. Patrick Beverley és Miles Bridges is pénzbüntetést kapott. Bridges a maximumért hosszabbíthat a nyáron a Hornetsnél.

Stephen Curry elmondta, hogy még mindig nincs teljesen rendben a lábfeje, de onnantól kezdve, hogy megkapja az engedélyt a játékra, már nem lesz ideje ezzel törődni, és nem kell ahhoz 100%-os állapotba kerülnie, hogy visszatérjen. Az a kérdés, hogy tudja-e abban segíteni a csapatát, hogy megnyerje a mérkőzést, képes-e pozitív hatást gyakorolni a pályán, és úgy érzi, hogy ezekre igen a válasz, úgyhogy játszani fog. Curry a Warriors tegnapi edzésén háromszor hat percet játszott, ami kapcsán Steve Kerr elmondta, hogy a legtöbb játékos egy hónap kihagyás után már két perc után kiköpte volna a tüdejét, de Curry annyira jó fizikai állapotban, hogy nála nem ez a helyzet, a kihagyása során is meg tudta őrizni az edzettségi állapotát. Nem is emiatt aggódig, hanem az időzítés miatt, mert egy kihagyás után mindig le kell rázni a rozsdát, úgyhogy továbbra is napról-napra gondolkodnak vele kapcsolatban. Curryt ma is felül fogják vizsgálni, és Kerr azt is megjegyezte, hogy amikor visszatér, akkor perclimiten lesz.

Curry és Kerr egyaránt kitért a Warriors rájátszásbeli esélyeire is. A játékos elmondta, hogy a családtagjaikon kívül tán senki sem gondolja azt, hogy ők fogják megnyerni a bajnoki címet, és ez rendben van. Először is meg kellene nyerniük négy meccset, és ennek elérése érdekében van is egy tervük, amit próbálnak kivinni a pályára szombat este. Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy négy évvel ezelőtt bajnoki címet várt volna a csapatától, de most már egy másik csapatot alkotnak, és nincsen semmilyen elvárása. Nincsenek olyan gondolatai, hogy ezt vagy azt fognak elérni a rájátszásban, a gondolatai odáig terjednek ki, hogy miként győzhetnék le szombat este a Denvert. Sok szempontból ez is rendkívül szórakoztató, talán nem annyira, mint minden idők egyik legerősebb keretét irányítani, de ez egy teljesen más kihívás.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint Ben Simmons leghamarabb a Celtics-Nets párharc negyedik meccsén léphet először pályára ebben a szezonban, az irányító célja, hogy a negyedik, az ötödik, vagy a hatodik meccsre bevethető legyen. Az újságíró azt is elmondta, hogy először szkeptikusan kezelte forrása értesülését, aki azt is elmondta neki, hogy Simmons továbbra sem edzett még öt az öt ellen, viszont ez napokon belül megváltozhat. Az elmúlt két hónapban csupa pesszimista várakozást hallott a játékos kapcsán, viszont az elmúlt napokban ez drasztikusan megváltozott, és már lehetségesnek tűnik, hogy a Celtics ellen valóban pályára lépjen.

Simmons helyzetével kapcsolatban Kevin Durant elmondta, hogy ő egyelőre úgy készül, hogy nem számíthatnak rá a Celtics ellen, mert így neki is egyszerűbb, és ezzel csapattársára sem helyez fölösleges nyomást. Annyit vár tőle, hogy hozza rendbe a testét és legyen olyan hamar egészséges, amennyire csak lehetséges. Most úgy gondolkodik, hogy azzal a kerettel vívják meg a párharcot, amelyik jelenleg is bevethető. Steve Nash szerint minden Simmons hátán múlik, emiatt csak annyit tehetnek, hogy igyekeznek neki segíteni meggyógyulni. Lehet, hogy játszani fog, de az is lehet, hogy erre nem fog sor kerülni, ezért az a fontos, hogy a meglévő csapatra koncentráljanak, miközben támogatják Simmonst, mert nincs vesztegetnivaló idejük.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Jarrett Allen megpróbálkozhat a játékkal a ma esti, Hawks elleni play-in meccsen, ugyanakkor egyelőre 50-50 annak az esélye, hogy végül játszani tud-e – ujjtörését követően még mindig jelentős fájdalmai vannak. A túloldalon kérdéses Bogdan Bogdanovics játéka egy bokasérülés miatt, míg John Collins esetében nem tűnik túl valószínűnek, hogy vissza tudna térni erre az összecsapásra, ahogyan Lou Williams is maródi még. A Clippersnél a combhajlítójával küzdő Luke Kennard játéka kérdéses a Pelicans elleni sorsdöntő play-in meccs előtt.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Wojnarowski információi szerint Luka Doncic akár az első két meccsről is lemaradhat a Jazz elleni párharcból a vádlisérülése miatt, és ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy most már Shams Charania (The Athletic) is arról értesült, hogy az első meccsen jelen állás szerint nem számíthat rá a Mavericks.

Dario Saric még az előző nagydöntő első meccsén szenvedett ACL-szakadást, azóta sem tudott visszatérni, és jelen állás szerint ez a rájátszás során sem fog megtörténni. Saric azonban nyitva hagyott egy kiskaput: ha a Suns több magasemberét is elveszítené a rájátszás során, és ő úgy érezné, hogy elég jól van, akkor megpróbálkozna a játékkal.

James Harden elmondta, hogy a rájátszás kezdete előtt nem érez nyomást, jól van és készen áll a játékra. A Raptors nagyon keményen játszik, tele vannak atletikus és jó védőkkel, akik kiválóan használják a fizikai adottságaikat, miközben egymás segítségére is számíthatnak. Nagyon aktívak védekezésben, ezért oda kell figyelniük arra, hogy tűélesek legyenek a passzaik, és ha dobáslehetőséghez jutnak, akkor azt hezitálás nélkül vállalják el. Joel Embiid annyit főzött ehhez hozzá, hogy nem úgy áll ehhez a párharchoz, hogy 40 pontot fog átlagolni, ellenfelük el fogja érni, hogy kikerüljön a kezéből a labda, az viszont az ő felelőssége, hogy emiatt ne váljon frusztrálttá, hanem megingathatatlanul bízzon a társaiban és mindig a megfelelő játékot csinálja meg. Nem számít, ha 10 vagy 20 pontot szerez csak, ameddig csapatként eredményesek, ezzel a mentalitással készül a párharcra, és ez vele kezdődik – minden figyelem rá fog szegeződni, úgyhogy az a feladata, hogy jobbá tegye a csapattársait. Hardennek megmondta, hogy legyen önmaga, mert a Raptors ellen arra lesz szükségük, hogy agresszív legyen és pontokat pakoljon fel a táblára. Tyrese Maxeynek is agresszívnak kell lennie, Maxeynek, Tobias Harrisnek és a többieknek ki kell használniuk, hogy mekkora figyelem övezi majd őt, illetve Hardent.

Két pénzbüntetést is kiosztott a liga, Patrick Beverley 30,000, Miles Bridges 50,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába. A Timberwolves játékosa amiatt kapott büntetést, hogy a Clippers legyőzését követő interjúk során, majd a közösségi felületein is durva káromkodásokat használt. A Hornets fiatal wingjét azért büntették, mert a Hawks elleni kiállítását követően a fogvédőjét a közönség közé hajította, amivel el is talált egy 16 éves lányt. Bridges elmondta, hogy vállalja a felelősséget a tettéért, amiért megérdemli a büntetést.

Ugyancsak Bridgeshez kapcsolódik, hogy Jake Fischer (B/R) információi szerint a nyáron maximum fizetésre számíthat a szerződéshosszabbításakor, ami az esetében 5 év alatt 173 millió dollárt jelenthet. A korlátozott szabadügynökké váló játékos a szezon előtt visszautasította a Hornets 4 éves, 60 milliós idő előtti hosszabbítási ajánlatát, és úgy tűnik, nagyon bejött neki, hogy magára fogadott. Csapata bármilyen ajánlatot tarthat, amit más csapathoz írna alá, és a hírek szerint tartani is fog, ha ez megtörténik, nem valószínű, hogy sok csapat arra fogja pazarolni az idejét, hogy szerződést adjon neki, nem lehet majd elhozni a Hornetstől. Bridges pontszerzőként és előkészítőként is rengeteget fejlődött erre a szezonra, 35,5 perc alatt 20,2 pontot, 7 lepattanót és 3,8 gólpasszt átlagolt idén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus