Hírmorzsák 2022-05-05 (10:15)

Megműtik Ben Simmons hátát. Gary Payton II egy hónapot hagyhat ki, a liga vizsgálja az esetét. Nincs fejlemény Joel Embiid állapotával kapcsolatban. James Harden hajlandó lehet a maximumnál kevesebbért is hosszabbítani a 76ersnél. Kyle Lowry azért lobbizik, hogy engedjék játszani. Chris Paul a korábban elvégzett munkát emelte ki. Jason Kidd szerint nem támaszkodhatnak csak Luka Doncic pontjaira. Kyrie Irving ismét arról az időszakról beszélt, amikor nem játszhatott. A Raptors segédedzője, Adrian Griffin is jelölt lehet a Lakers kispadjára. Újabb jelöltek a Hornets padjára. A Hawks erősíteni akar ezen a nyáron.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a mai nap folyamán megműtik Ben Simmons hátát, és a beavatkozástól azt remélik, hogy elmúlnak a porckorongsérve okozta fájdalmai. A várakozások szerint teljesen fel fog épülni Simmons a beavatkozás után, a rehabilitációja 3-4 hónapot vehet igénybe, tehát ha minden jól megy, akkor még az edzőtábor kezdete előtt fel fog gyógyulni. A Nets arról számolt be, hogy több hátspecialistával is egyeztettek, és ezt követően döntöttek a műtét mellett.

Ugyancsak Wojnarowski adott hírt arról is, hogy a tegnap hajnalban könyöktörést szenvedő Gary Payton II hozzávetőlegesen egy hónapos (Shams Charania 3-5 hétről írt – a szerk.) kihagyásra készülhet, és csak akkor van reális esély a játékára ebben a rájátszásban, ha a Warriors bejut a nagydöntőbe. Payton Dillon Brooks szabálytalanságát követően sérült meg, és a liga vizsgálja is az esetet, hogy szabjanak-e ki rá valamilyen eltiltást, erről a mai nap folyamán születhet döntés.

A 76ers másodszor is kikapott Miamiban, ami után ismét megkérdezték Doc Riverst, hogy mi lesz Joel Embiid státusza a harmadik meccsen, mire az edző ismét elmondta, hogy nem tudja. Az elmúlt két nap egyaránt beszélt vele, és az elmondottak alapján jól nézett ki Embiid, de nagyon sok lépést meg kell még tennie a visszaréséig, és nem gondolja, hogy ezek közül akár csak egyet is teljesített volna eddig, úgyhogy ki kell várniuk és meglátják, hogy mi lesz vele. Az újabb vereség kapcsán elmondta, hogy tetszettek neki azok a helyzetek, amiket elvállaltak, több teljesen üres dobást is lehibáztak, és a különbség abból fakadt, hogy  csak 8/30-cal tripláztak, míg a Heat 14/29-cel.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint James Harden hajlandó lehet akár a maximumnál kevesebbért is hosszabbíthat a nyáron a 76ersnél – a maximum az ő esetében 5 év alatt 270 millió dollár lenne, és ebben az esetben a 2026/27-es idényben 37 évesen több mint 61 millió dollár is lehetne a fizetése.

A Heat ismét Kyle Lowry nélkül tudott nyerni, ugyanakkor Chris Haynes (Yahoo! Sports) úgy tudja, hogy az irányító már nagyon a pályán lenne, és azért lobbizik, hogy engedjék őt játszani, de a csapat óvatosan kezeli őt, el akarják kerülni, hogy súlyosbodjon az állapota. Erik Spoelstra erről annyit mondott, hogy nem a győzelmek vagy a vereségek alapján határoznak erről, hanem az alapján, hogy mit gondolnak a legjobbnak.

A Suns is megnyerte a második meccsét is, és ezt követően Chris Paul azt emelte ki, hogy bíztak az eddig elvégzett munkájukban, amihez minden visszavezethető – nem csalhatják meg a játékot, meg kell csinálni az erősítő és erőnléti edzéseket, súlyzózni kell, emellett pihentetni a szervezetet, és persze csiszolni a dobóformát. Hogyha valaki ezt becsülettel megcsinálja, akkor együtt tud élni az eredménnyel, bármi is legyen a kimenetel.

Jason Kidd kritikus volt a csapatával szemben, és arról beszélt, hogy Luka Doncic mellé senki sem tudott fellépni, és a továbbiakban azt kell elérniük, hogy a szlovén társai jobban dobjanak. Úgy nem nyerhetnek, ha csak arra építenek, hogy Doncic minden egyes este 30 pont fölött dob, különösen nem az idény ezen szakaszában, a liga legjobb csapatával szemben.

Térjünk vissza a Nets háza tájára, Kyrie Irving ugyanis arról az időszakról beszélt Kevin Durant podcastjében, amikor nem játszhatott az oltottsági státusza miatt. Amikor az otthonában volt, és a jövőjéről gondolkodott, azon lamentált, hogy vajon elcserélik-e, esetleg szabadlistára teszik-e őt, és kaphat-e esetleg lehetőséget valamelyik másik csapattól. Emellett arra gondolt a legtöbbet, hogy miként tudná pozitívba fordítani ezt a negatív gondolkodást. Folyton arról győzködte magát, hogy a dolgok meg fognak változni, ahogyan így tettek a körülötte lévő emberek is, és hálás is nekik ezért. Ezzel együtt nem volt olyan pillanat a szezon során, amikor úgy érezte volna, hogy önmaga, hogy teljesen visszatért, mert normális esetben azon van, hogy fenntartsa a növekedését az idényen keresztül, és nem azon, hogy felvegye a ritmust azokkal, akik már 4-5 hónapja játékban vannak.

A közelmúltban többször is összeboronálták Nick Nurse-t a Lakersszel, aki erre elmondta, hogy ennek nincs alapja. Nem kizárt, hogy mégis a Raptorstól érkezhet a Lakers következő edzője, ugyanis Shamas Charania (The Athletic) információi szerint engedélyt kértek tőlük az aranysárga-lilák, hogy leülhessenek tárgyalni Nurse legfőbb segédedzőjével, Adrian Griffinnel. Masai Ujiri erről annyit mondott, hogy Nurse kapcsán egyetlen csapat sem kereste meg őt, viszont Griffin iránt már több csapat is érdeklődött nála, és a szakember készen áll arra, hogy vezetőedző legyen belőle. Érdekesség, hogy Griffin fia, AJ Griffin az elmúlt idényben a Duke csapatában játszott, és várhatóan a lotteryben fog elkelni az idei drafton.

A Hornetsnél is újabb nevek kerültek be a kalapba, Adrian Wojnarowski információi szerint ugyanis az egyaránt segédedzőként dolgozó Charles Lee (Bucks) és David Vanterpool (Nets) is interjúra mehet hozzájuk.

Travis Schlenk a Hawks idei teljesítménye kapcsán elmondta, hogy az előző nyáron talán túlságosan is kényelmesek voltak, amikor visszahozták a tavalyi keretüket, és nem próbáltak meg erősítéseket végrehajtani. Ahogyan a 2021/22-es idényük alakult, az alapján egyértelmű, hogy nyáron meg kell próbálniuk megerősíteni a keretüket ahhoz, hogy előrébb tudjanak lépni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus