Hírmorzsák 2022-05-09 (10:15)

Mike Brown lesz a Kings új edzője. Ja Morant valószínűleg kihagyja a Warriors elleni negyedik meccset. Jordan Poole nem kap büntetést. Chris Paul szerint ennél jobbnak kell lennie. Dorian Finney-Smithnek most már azt mondják, hogy dobjon. A Mavericks egyik szurkolója zaklatta Paul családját a lelátón. Kyle Lowry ismét megsérült, kérdéses a játéka a 76ers elleni ötödik meccsen. James Harden szerint egyre magabiztosabbak lesznek. Pletykák: a Raptors érdeklődhet Rudy Gobert iránt, év közben Kyrie Irving megszerzését fontolgatta a Lakers, Tyus Jones a Knicks kiszemeltjei között.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Mike Brown lesz a Kings következő vezetőedzője, miután a két fél tegnap megegyezett egy 4 évre szóló szerződésben. Brown kicsivel több mint hét évet húzott le vezetőedzőként a ligában, megfordult a Cavaliers és a Lakers kispadján is, míg 2016 óta Steve Kerr segítőjeként dolgozik a Warriorsnál, ezt az állást fogja majd otthagyni a Kings kedvéért, miután befejeződött az idei rájátszás.

Taylor Jenkins elmondása alapján Ja Morant valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a Warriors elleni negyedik meccset az előző összecsapáson elszenvedett térdsérülése miatt. Az irányító még további vizsgálatokon fog átesni, de ahogy jelenleg állnak a dolgok, nincs sok esély a ma esti játékára. Tegnap még arról írtunk, hogy a sérülés körülményeit a liga is kivizsgálhatja, de az ESPN forrásai szerint nem fognak semmilyen szankciót kiszabni Jordan Poole ellen.

A Mavericks egyenlíteni tudott a Suns ellen, és ehhez hozzájárult az is, hogy Chris Paul faultgondok miatt csak 23 percet tudott játszani, és végül ki is pontozódott. Paul a meccs után elmondta, hogy őrületes volt ez a meccs, és nem teheti meg, hogy olyan helyzetbe hozza magát, ami által a játékvezetők ezt tudják vele tenni, megoldást kell találnia arra, hogy miként legyen jobb. Monty Williams szerint mindenkinek megvan ebben a maga felelőssége, és a sor vele kezdődik, Paul harmadik faultját követően a pályán kívül kellett volna őt tartania az első félidő végéig. A Suns irányítójának a negyedik személyijét Luka Doncic harcolta ki, amikor mindketten mentek egy lepattanóért, és ezt követően Paul meg is kérdezte tőle, hogy tényleg annyira erősen meglökte-e őt, amire Doncic annyit felelt, hogy nem, ugyanakkor ez volt itt az okos játék – Paul ezzel egyet is értett. Az ötödik faultot ennél is többen vitatták, Williams ki is kérte, hogy nézzék vissza, de a játékvezetők nem változtatták meg az ítéletet, és ezt azzal magyarázta Kane Fitzgerald, hogy Paul úgy lépett be Jalen Brunson útjába, hogy neki nem volt esélye elkerülni a kontaktot, ezért ítéltek támadóhibát. A hatodik faultot is megmagyarázta Fitzgerald, a mérkőzés fő játékvezetője elmondta, hogy azért fújtak, mert Paul megragadta Brunson csuklóját, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát a levegőben, így elesett.

A Mavericks egyik hősévé a 8/12 triplát elsüllyesztő Dorian Finney-Smith vált, aki azt emelte ki, hogy Jason Kidd és stábja folyton azt mondja neki, hogy amint jó helyzetbe kerül, dobjon, míg Rick Carlisle vezetése alatt ez nem így volt. Monty Williams is kiemelte, hogy több tiszteletet kell tanúsítaniuk az irányába, Finney-Smith eddig is befolyásolni tudta a játékot támadásban is, és ehhez jött hozzá, hogy elkezdett igazán jól dobni.

Ugyancsak a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy egy szurkoló Paulnak több családtagját is zaklatta a lelátón, illetve fizikai érintkezésre is sor került. A játékos édesanyja, felesége és két gyermeke is ott volt az esetnél, és Paul ki is kelt magából, hogy őket megbüntetik azért, ha bármit mondanak a szurkolóknak, azok viszont rátehetik a kezüket a családtagjaikra. A Mavericks ki is adott egy közleményt az eset kapcsán, amiben kiemelték, hogy ez elfogadhatatlan viselkedés, és a delikvenst el is távolították a csarnokból még a mérkőzés közben.

A 76ers is egyenlíteni tudott a Heat ellen, ráadásul Kyle Lowry combhajlítóizom-sérülése is kiújult, így kérdéses a játéka az ötödik meccsen. Az irányító úgy fogalmazott, hogy olyan a sérülése, amivel nem akar játszani az ember, de ellenséges környezetben vannak a rájátszásban, ott akar lenni a társainak a körülményektől függetlenül. Lowry arra nem válaszolt, hogy pontosan hol és mikor sérült rá ismét a combhajlítójára, és a bevethetőségéről annyit mondott, hogy majd meglátják, de az a célja, hogy ott legyen a pályán, meg akarja próbálni a játékot az ötödik meccsen.

James Harden tán a legjobb meccsét játszotta, mióta Philadelphiába került, 31 pontot szórt, közte 16-ot a negyedik negyedben. A meccs után úgy vélekedett, hogy egyre magabiztosabbak lesznek, ahogy halad előre a párharc, az első két meccsen eléggé vakon voltak, de úgy, hogy visszakapták Joel Embiidet és teljes a csapatuk, nagyjából tudják, hogy mire számíthatnak maguktól. A pálya mindkét oldalán tudják, hogy hova kell helyezni a hangsúlyt, és ez nagyban megkönnyíti a dolgukat. Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig nagyon új a csapatuk, alig két hónapja vannak együtt, és éppen amikor kezdték volna elkapni a ritmust, Embiid megsérült. Most végre megvetették a lábukat ebben a párharcban, akadtak dolgok, amik nagyszerűen működtek a negyedik meccsen, és igyekeznek ezt kihasználni legközelebb is.

A végére pedig a pletykarovat maradt, Ian Begley (SNY) mindjárt kettőről is beszámolt: az újságíró értesülései szerint a Raptors érdeklődést mutathat Rudy Gobert irányába a nyáron, illetve a Lakers még a szezon közben felmérte Kyrie Irving megszerzésének a lehetőségét, amikor az irányító még egyáltalán nem játszhatott a Netsben. Marc Berman (New York Post) is bedobott egy pletykát, értesülései szerint Tyus Jones lehet a Knicks kiszemeltje a nyáron, amennyiben nem jön össze Jalen Brunson leigazolása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus