Hírmorzsák 2022-05-17 (9:00)

Rajon Rondo fegyvert fogott gyermeke anyjára. Marcus Smart játéka kérdéses, Kyle Lowry nem játszik az első Heat-Celtics meccsen. Erik Spoelstra szerint a védekezésről fog szólni a párharc, Jimmy Buter Jayson Tatumot dicsérte. Sajtóhírek szerint Deandre Ayton valahol maximumot fog kapni a nyáron. A Lakers azt kérdezi az edzőjelöltektől, hogy miként használnák Russell Westbrookot. Alvin Gentry a Kings vezetőségében folytatja. Kyrie Irving már bánja, hogy miként alakultak a Cavaliersnél a dolgai. A Warriors rendezi a California Classic-ot. Az NBA bejelentette, hogy kik képviselik a csapatokat a lotteryn.

Az ESPN arról számolt be, hogy Rajon Rondo fegyverrel fenyegette korábbi partnerét a nő Luisvilleben található házában, aki ezt követően kérvényezte a rendőrségtől az azonnali védelem alá helyezését. A nőtől van egy gyereke is Rondónak, és az eset állítólag azt követően történt, hogy a nő megkérte a gyereket, hogy válogassa szét a szennyest, miközben az apjával és egy másik gyerekkel videójátékozott. Rondo erre a falhoz vágta dühében a konzolt, és a nő állítása szerint azt mondta neki, hogy „halott vagy”. Ezt követően elhagyta a házat, de nemsokára egy fegyverrel együtt tért vissza, és azt követelte, hogy láthassa az egyik gyereket. A nő ijedtében lehívta őt az emeletről, akit ezt követően Rondo kilökdösött az udvarra, és még ekkor is ott volt a kezében a fegyver. Ekkor azt követelte, hogy a másik gyereket is látni akarja, és erre a nő is kiment, és azt ordibálta Rondónak, hogy félnek tőle. A nő kihívta a seriffhelyettest, de mire megérkezett, Rondo már nem volt jelen, míg a nő a két gyerekkel együtt be voltak zárkózva a házba. Ezután történt, hogy a nő kérvényezte a védelem alá helyezését, hogy biztonságban tudja a gyerekeket, és arra is hivatkozott, hogy Rondóra a múltban is jellemző volt, hogy ingatag, kiszámíthatatlan és robbanékony módon viselkedjen – a sürgősségi ügyvitel után egy 500 lábra (152,4 méter) szóló távoltartási végzést adtak ki az elkövető ellen. Az NBA szóvivője, Mike Bass elmondta, hogy tisztában vannak az esettel, és jelenleg a további információk begyűjtése zajlik a részükről. A TMZ Sports arra hívta fel a figyelmet, hogy Rondo egyetlen olyan ügyben sem szerepel vádlottként, ami állítólag történt.

Ime Udoka számolt be róla, hogy lábfejficam miatt kérdéses Marcus Smart játéka a Heat elleni első meccsen. Az irányító egy rossz esés következményeként szenvedett sérülést, és most elég érzékeny a lábfeje, de megpróbálják játékra alkalmas állapotba hozni kezelésekkel. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Smart tegnap MRI-vizsgálaton is átesett, ami nem mutatott ki semmit, és a mai nap folyamán tesztelni fogja a lábát, hogy mennyire bírja a terhelést. A Heat jelen állás szerint biztosan a kezdő irányítója nélkül kezdi meg a párharcot, a sérültlistájuk alapján Kyle Lowry biztosan kihagyja az első meccset a combhajlítója miatt.

Erik Spoelstra szerint Pat Riley élvezni fogja a Heat-Celtics párharcot, olyan lesz, mint egy igazi múltidézés. Amennyiben mindkét csapat a legjobbját hozza, akkor ez egy olyan párharc lehet, amelyikben egyik fél sem fogja elérni a 130 pontot egyszer sem, mivel mindkét oldal kőkemény és fegyelmezett védekezéssel operál. Marginális különbségek lesznek csak, de ezt is várja az ember, elvégre ők voltak a szezon jelentős részében kelet két legjobb csapata, és ez illeszkedik is a képbe a keleti döntő előtt. Jimmy Butler elmondta, hogy akár a Bucksszal, akár a Celticsszel találkoztak volna, egy nagyon-nagyon jó csapat lett volna az ellenfelük, végül a Boston érkezik, és néznek elébe, és úgy gondolja, hogy le kell győzni a legjobbat, hogy ők válhassanak azzá. Jayson Tatum jelenleg az egyik legjobb játékos, aki rendkívül nagy figyelmet vonz magára a támadóoldalon, de ami benne az igazán jó benyomást tette, hogy ezzel párhuzamosan a védekezésbeli intenzitása is hasonló szinten van, ami miatt tiszteletet érdemel, és ezzel azon játékosok közé tartozik, akikkel igazán meg akar küzdeni.

Adrian Wojnarowski információkat osztott meg Deandre Ayton helyzetéről. Felidézte, hogy már a szezon előtt sem volt ideális a helyzet közte és a Suns között, mert úgy érezte, hogy a csapatnál nem becsülik őt eléggé, és ezért sem került sor a szerződése idő előtti meghosszabbítására. Mivel látta, hogy a draftévfolyamából többen is a maximumért hosszabbítottak, ezért magának is ezt akarta, és ettől nem volt hajlandó tágítani. A nyáron korlátozott szabadügynök lesz, és több opció közül válogathat majd, de a Suns bármilyen ajánlatot tarthat. Több csapatnak is van jelentős sapka alatti helye, és ezt továbbiak is meg tudják teremteni, illetve a sign&trade is opció lehet az esetében, amennyiben a Suns nem szeretné őt ingyen elveszíteni. Ayton csak akkor fog maradni, ha megkapja a maximumot, mert a piacon biztosan meg fogja azt kapni. Jelenleg még rosszabb a viszony a felek között, a Mavericks elleni hetedik meccs során Monty Williamsszel is összeszólalkozott, és az ő kapcsolatuk is befolyásoló tényező lehet a center jövőjét illetően, de Wojnarowski információi szerint képesek lennének ismét megfelelő munkakapcsolatot kiépíteni egymással, amennyiben a center marad. Ayton lesz a nyár egyik slágere, mert nagyon sok csapatot foglalkoztat az, hogy miként tudnák őt megszerezni.

Sam Amick (The Athletic) osztott meg egy érdekes információt arról, hogy a Lakers mi alapján keresi az új edzőjét, ugyanis az egyik kérdés, amit megkapnak a jelöltek, az arra irányul, hogy miként használnák Russell Westbrookot a rendszerükben, hogyan hoznák ki belőle a maximumot. A hírek szerint ez fontos szerepet fog játszani a csapat döntésében, és ez arra utal, hogy a szerződése utolsó évébe lépő irányító maradhat a csapatnál a következő szezonra is. A csapatnál állítólag úgy gondolják, hogy Frank Vogel nem hozta megfelelő helyzetbe Westbrookot, akit nem mellékesen nagyon nagyra értékel az a Phil Jackson is, akinek a véleményét figyelembe fogják venni az új edző kiválasztásakor.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Alvin Gentry és a Kings megegyezett abban, hogy az edző a csapat vezetőségében vállal munkát a jövőben. Az előző szezonban megbízott vezetőedzőként a csapat irányítását átvevő szakember új pozícióba léptetése nem okoz meglepetést, már azt követően lehetett erről hallani, hogy a Kings bejelentette, hogy nem véglegesítik őt a kispadon – mivel még egy évig élő szerződése van, nem akarták teljesen elengedni. Arra Sam Amick hívta fel a figyelmet, hogy a csapat általános igazgatója, Monte McNair a szerződése utolsó évébe lép, és eddig még nem tárgyaltak a felek annak a meghosszabbításáról.

Kyrie Irving egy podcastben elmondta, hogy megbánta azt, ahogyan a Cavaliersnél alakultak a dolgai. Akkoriban még nem tudta, hogy miként kezelje, miként mutassa ki az érzéseit, ezért elzárkózott, viszont ma már tudja, hogy ki ő, és úgy gondolja, hogy ha már akkor azzal az érettséggel bír, amivel jelenleg, akkor több bajnoki címet is nyerhettek volna. Bánja, hogy nem folytatott le egy őszinte és nyílt beszélgetést akkor LeBron Jamesszel, mert akkor jobban megérthette volna, hogy mit tartogathat számukra a jövő. Ketten együtt a hátukon vihették volna a Cavalierst, és minden egyes évben egyre jobb csapatokat rakhatta volna össze, ami egyértelműen megérte volna számára.

A Warriors sajtóközleményben tudatta, hogy idén nyáron ők rendezik meg a négycsapatos nyári ligát, a California Classic-ot, amin a házigazdák mellett a Lakers, a Heat és az előző három eseménynek egyaránt otthont adó Kings vesz majd részt. Ezzel párhuzamosan a Jazz is rendezni fog egy kisebb nyári ligát, amin rajtuk kívül a Grizzlies, a Thunder és a 76ers fog még részt venni, és mindkét esemény a nagy, Las Vegas-i nyári ligának lesz az előfutára.

A végére a draft előtti lottery maradt, az NBA bejelentette, hogy kik képviselik az egyes csapatokat: a Hornets részéről PJ Washington, a Cavalierstől Anderson Varejao, a Pistonstól Richard Hamilton, a Rocketstől Rafael Stone, a Pacerstől Kelly Krauskopf, a Pelicanstól Swin Cash-Canal, a Knickstől William Wesley, a Thundertől Jeff Weltman, a Trail Blazerstől Damian Lillard, a Kingstől Domantas Sabonis, a Spurstől David Robinson, míg a Wizardstól Wes Unseld Jr. vesz részt az eseményen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus