Hírmorzsák 2022-05-28 (10:30)

Darvin Ham lesz a Lakers új vezetőedzője. Jimmy Butler életben tartotta a Heat döntős reményeit. Draymond Green szavai is motiválták a Heat játékosait. Ime Udoka szerint a hetedik meccsen nem fognak beleférni a hibák. Jayson Tatum magabiztos a Celtics döntőbe jutásával kapcsolatban. Gary Payton II a nagydöntőre visszatérhet. Stephen Curry szerint kifizetődött a türelmük. Nikola Jokics továbbra is úgy tervez, hogy aláírja a szupermaxot a nyáron. A Mavericks inkább Zach LaVine-re menne rá, mint Rudy Gobert-re? Marc Cuban szerint Jalen Brunson maradna a Mavericksnél. Nagy lehet az érdeklődés Mitchell Robinson irányába. A Wizards felcserélne a drafton az 1/10-ről.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy Adrain Wojnarowski (ESPN) információi alapján Darvin Ham lesz a Lakers új vezetőedzője, a részletekről ide kattintva olvashattok.

A Heat Jimmy Butler 47 pontjának is köszönhetően kiharcolta a hetedik meccset a Celtics ellen, így megmaradt az esélyük arra, hogy ők jussanak be a nagydöntőbe. Erik Spoelstra a meccs után nem meglepő módon Butlert méltatta, szerinte játékosa megmutatta, hogy mekkora küzdő, és eltökélt volt azzal kapcsolatban, hogy nem engedi kikapni a csapatukat. Butler elmondta, hogy a meccs előtt a Heat legendája, Dwyane Wade is bíztatta őt, hogy képes lesz ezt megcsinálni, és ez nagyon sokat jelent neki. A térde most is meg van duzzadva egy kicsit, de ez senkit sem érdekel, így kiment a pályára, hogy tovább építse az örökségét.

P.J. Tucker arra tért ki a meccs után, hogy Draymond Green szavai is motiválták a csapatot, aki a Warriors döntőbe jutása után azt nyilatkozta, hogy a Celtics lesz az ellenfelük a fináléban. Igazság szerint nevetett is ezen, mert Greennél jobban senki sem tudja, hogy nincs lefutott párharc, le kell játszani a meccseket, és ebben a ligában senkinek a győzelmét sem lehet állandó jelleggel garantáltnak venni. Udonis Haslem is megosztotta a véleményét erről, ő a rájátszás során sokat használt „broke the code” kifejezéssel jellemezte azt, hogy Green letette a vokság a Celtics mellett, szerinte ez tiszteletlenség, és Green ettől többre hivatott.

Ime Udoka szerint ismét megmutatkozott, hogy miként alakul számukra ez a sorozat azokon a meccseken, amikor nem vigyáznak eléggé a labdára, sok könnyelmű és ki nem kényszerített hibát vétettek. Akárhányszor látótávolságon belülre kerültek a Heathez képest, rendre rossz döntéseket hoztak, és ezeket kihasználta ellenfelük. Nekik is megvoltak a lehetőségeik, de nem tudtak élni azokkal. Ami a továbbjutási esélyeiket illeti, úgy vélekedik, hogy a Bucks ellen már megmutatták, hogy le tudnak zárni egy párharcot a hetedik meccsen, míg a Heat ellen már kétszer is bizonyították, hogy tudnak Miamiban is nyerni, azzal a tudattal készülhetnek az utolsó meccsre, hogy képesek nyerni ellenfelük otthonában is. Az viszont nem fog beleférni, hogy a saját dolgukat nehezítsék meg, ami lehetőség adódik előttük, azt ki kell használniuk, nem fog beleférni ott az a sok hiba.

Jaylen Brown Butler teljesítményéről beszélt, akinek nagyon ment ezen az estén, és olyan dobásokat értékesített, amikkel elméletben együtt tudnak élni. Abban sem biztos, hogy dobott-e valaha 4 triplát egyetlen meccsen a rájátszásban (a 2015-ös rájátszásban volt 5 bedobott triplás meccse is Butlernek – a szerk.), de ezen az estén nagyon agresszívan lépett fel.

Jayson Tatum a gyengébb második félidejéről úgy nyilatkozott, hogy így alakult, és ki kell majd elemezniük, hogy mi ment félre. Amikor arról kérdezték, hogy egy tízes skálán mennyire magabiztos a Celtics továbbjutásával kapcsolatban, akkor hezitálás nélkül vágta rá, hogy 10. Szerinte ettől kevesebb nem is lehetne, elvégre ez a párharc utolsó meccse, és az egész erről szólt, a döntőbe jutásról, és maximálisan bízik a csapatukban.

A már döntőbe jutott Warriors háza tájáról jó hír, hogy Shams Charania (The Athletic) információi szerint a nagydöntő során visszatérhet a pályára Gary Payton II, és az sem elképzelhetetlen, hogy már az első meccsen ott lesz a pályán. Mint ismert, a hátvéd még a második kör második meccsén szenvedett könyöktörést.

Stephen Curry arról beszélt Anthony Slaternek (The Athletic), hogy megtehette volna, hogy azt követeje a csapat vezetésétől, hogy cseréljék el a magas draftjogaikat azonnali erősítésekre, de ő nem így működik. A Warriorsnál több lehetőséget is átbeszéltek, hogy milyen irányba haladjanak, végső soron ugyanakkor nagyon bízik Bob Myers GM munkájában. Nem pánikoltak egy pillanatig sem amiatt, hogy lesz-e még esélyük a bajnoki címért küzdeni Draymond Greennel és Klay Thompsonnal. Abban, hogy türelmesek tudjanak maradni, sokat segített, hogy nyertek már néhány bajnoki címet, és végső soron kifizetődött a türelmük, az elmúlt nyolc szezont nézve hatodszor készülhetnek a nagydöntőre.

Shams Charania és Sam Amick (The Athletic) információi szerint Tim Connelly Timberwolveshoz való távozásától függetlenül Nikola Jokics alá fogja írni a szupermaxot a nyáron. A Nuggets júliusban 5 évre 260 millió dollárt tervez felajánlani, amit el fog fogadni a kétszeres MVP. Az elmúlt napokban Jokics két bátyja találkozott Calvin Booth GM-mel, valamint az ő segítőjével, Tommy Balcetisszel is, hogy a Nuggets jövőjéről egyeztessenek, és a megbeszélés után minden fél úgy érezte, hogy hasonlóan látják a jövőt.

Marc Stein (Subtsack) információi szerint a Mavericks ugyan szeretné erősíteni a csapat gyűrű alatti jelenlétét, de azok a híresztelések, hogy erősen érdeklődnének Rudy Gobert iránt, nagyrészt túlzóak. Inkább szemeznek Zach LaVine megszerzésével, aki bizonyította, hogy tud labda nélkül is játszani támadásban, de az sem probléma a számára, ha neki kell leütnie a játékszert – noha szabadügynök lesz a Bulls hátvédje, de az ő megszerzését nehezíti, hogy csak sign&trade ügylet keretében tudnák befogadni a szerződését. Ugyancsak Steinnek mondta el Marc Cuban, a csapat tulajdonosa, hogy szeretnék megtartani Jalen Brunsont, többet is tudnak neki fizetni, mint bármelyik másik csapat, és ami a legfontosabb, úgy gondolja, a játékos is maradni szeretne.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint nagy lehet az érdeklődés a nyáron Mitchell Robinson iránt. A szabadügynökké váló centernél várhatóan több rájátszásbeli csapat is bejelentkezhet a sapka fölötti csapatok MLE-jével, aminek a felhasználásával 4 évre 44,5 millió dollárt kínálhatnak neki. A jelentős sapka alatti hellyel rendelkező csapatok közül korábban lehetett hallani a Pistons és a Thunder érdeklődéséről is, és ugyan a Knicks sem zárkózik el a megtartásától, de egy bizonyos értékhatár fölött már nem fognak ragaszkodni hozzá.

David Aldridge (The Athletic) arról számolt be, hogy a Wizards szeretne feljebb cserélni az 1/10-ről az idei drafton, és az a céljuk, hogy megszerezzék a harmadik választás jogát a Rocketstől. Noha nem valószínű, hogy a Rockets áruba bocsátaná ezt a választási jogot, mivel a várakozások szerint három igazán kiemelkedő játékosa lehet ennek a börzének, ugyanakkor a Wizards Bradley Beal és Kristaps Porzingis kettősén kívül szinte bármit hajlandó lenne elérhetővé tenni, jövőbeli első köröst is áldoznának az idei 1/3-ért, illetve Rui Hachimura, Deni Avdija és Corey Kispert triója közül is egyet vagy akár többet is bedobnának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus