Hírmorzsák 2022-06-09 (9:30)

Stephen Curry megsérült, de várhatóan nem hagy ki meccset. Jayson Tatum szerint a legnagyobb erősségük, hogy reagálni tudnak a nehéz helyzetekre. Tatumnak annak idején azt mondták a Celticsnél, hogy nem őt fogják draftolni. Ben Simmons megkezdte a rehabilitációját. Frank Vogel is bekerült a Jazz edzőjelöltjei közé. Az NBA és az NBPA az új kollektív szerződésről tárgyalt. A Sunsnál többen is koronavírusosak lettek a Mavericks elleni kiesés környékén. A végéhez közeledik az a vizsgálódás, amit Robert Sarver ellen folytatnak. Myles Turner valószínűleg marad a Pacersnél. Duncan Robinson tudja, hogy a játékidőt ki kell érdemelni.

A Celtics győzelmével 2-1-re módosult a nagydöntő állása, ráadásul Stephen Currynek ismét gondjai akadtak a lábfejével, miután a meccs hajrájában egy labdáért küzdött. A meccs után elmondta, hogy reményei szerint jól fog reagálni a szervezete a pihenésre, és úgy készül, hogy emiatt nem kell meccset kihagynia. Steve Kerr erről annyit mondott, hogy holnap okosabbak lesznek, de alapvetően nem emiatt cserélte le őt két perccel a vége előtt, hanem azért, mert a Celtics 14 ponttal vezetett.

A Warriors ismét a harmadik negyedben játszott a legjobban, az első másodperceket leszámítva csak ekkor tudtak vezetni 2 ponttal, noha félidőben még 12 pontos hátrányban voltak, és ezt a játékrészt most is megnyerték végül 8 ponttal. Ezzel kapcsolatban Jayson Tatum azt emelte ki, hogy akkor tudják a legjobbjukat hozni, amikor nehéz helyzetekre kell reagálniuk, korábban is képesek voltak ellenfeleik futásaira válaszolni ebben a rájátszásban, és ezt ezen a meccsen többször is megtették. Nem kezdték el lógatni az orrukat a Warriors harmadik negyede után sem, hanem mentek tovább, és ez valami olyasmi, ami az alapszakaszban még nem mindig jellemezte őket.

Tatumról megjelent egy hosszabb portré az ESPN-en, az alábbiakban ebből szemezgettünk. A kosaras elmondta, hogy gyerekként a Lakers volt a kedvenc csapata, míg Kobe Bryant a kedvenc játékosa, és abban az évben, amikor őt draftolni lehetett, az övék volt a második választási jog. Őrületes, hogy mennyire közel került ekkor az álmához, hogy a játékosuk legyen, de a Lakers nem igazán érdeklődött iránta. A Celticsnél ezt kövezően egy nagyon jó egyéni edzést produkált, és ezt egy csapatnál dolgozó illető meg is mondta neki, de azt is közölte vele, hogy mivel az övék az 1/1, nem őt fogják kiválasztani – az illető a mai napig a csapatnál dolgozik, és ezt rendszeresen az orra alá dörgöli Tatum. Danny Ainge úgy tervezte, hogy Markelle Fultz lesz a választottja, ugyanakkor az ő edzése nem sikerült jól, gyengén dobott és nem is tűnt teljesen egészségesnek, ezért lecseréltek az 1/3-ra, ahol Tatumot húzták ki.

Brian Lewis (New York Post) írta meg, hogy Ben Simmons megkezdhette a rehabilitációját a gerincműtétje után, miután eddig kötelező jelleggel pihennie kellett. Az újságíró hozzátette, hogy a jelenlegi tervek alapján bőven az edzőtábor kezdete előtt teljesen fel fog épülni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy várhatóan Frank Vogel is interjúra mehet az edzőt kereső Jazzhez. Szintén meghallgatást nyert Quin Snyder egy újabb egykori segítője, Lamar Skeeter, továbbá engedélyt kértek és kaptak más csapatoktól, hogy leüljenek tárgyalni Chris Quin (Heat), Adrian Griffin (Raptors) és Kevin Young (Suns) hármasával is, így a tegnap említett szakemberekkel együtt legalább 11 edzőt hallgathat meg a Jazz, hogy megtalálják Snyder utódját.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy tegnap Bostonban találkozott az NBA és az NBPA képviselete, hogy a következő kollektív szerződésről egyeztessenek. Mint ismert, decemberig mindkét fél határozhat arról, hogy kilép a jelenlegi megállapodásból a 2022/23-as idény után, és várhatóan ez meg is fog történni, ugyanakkor minden érintett szeretné elkerülni, hogy újabb lockout legyen. A mostani találkozó leginkább arról szólt, hogy előkészítsék a következő hónapok tárgyalásait, és különösen annak fényében optimisták a felek a megegyezést illetően, hogy a liga és a játékosok milyen jól együtt tudtak működni a koronavírus-járvány kitörése után, és a buborékot is tető alá tudták hozni 2020 nyarán.

Ha már szóba került a koronavírus, folytassuk a Sunsszal, ahol a rájátszás második körének a vége felé rövid idő alatt hatan is megfertőződtek Sam Amick és Joe Vardon (mindketten The Athletic) információi szerint. Öt stábtag mellett egy játékos is pozitív tesztet produkált a Mavericks elleni kiesés környékén, és ez is hatással lehetett arra, hogy mekkora pofonba szaladtak bele a hetedik meccsen. Többekben felmerült az is, hogy a Suns esetleg nem követte ekkor az NBA egészségügyi és biztonsági protokollját, ugyanakkor a csapat állítása szerint mindent szabályszerűen csináltak, és a liga egyik szóvivőjének elmondása alapján nincs arra bizonyíték, hogy ez ne így történt volna.

Adam Silver elmondása alapján a végéhez közeledik az a vizsgálódás, ami Robert Sarver és a Suns körül folyik. A komisszár elmondta, hogy megérti az emberek türelmetlenségét, amiért szeretnének végeredményt hallani, ugyanakkor ez egy nagyon összetett vizsgálódási folyamat, több száz embert hallgattak, hallgatnak meg az ezzel megbízott illetékesek, miközben arra is ügyelniük kell, hogy mindannyiuknak biztonságban legyenek a személyiségi jogaik, és ez bizony időbe telik.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Pacers a következő szezonban szeretne visszakerülni a rájátszásba, és ennek érdekében valószínűleg Myles Turnert is meg fogják tartani. A center neve évek óta állandó jelleggel feltűnik a cserepletykákban, ráadásul szerződése utolsó évébe lép, ugyanakkor a csapatnál úgy gondolják, hogy kiválóan illeszkedhet a közelmúltban megszerzett Tyrese Haliburton mellé.

Duncan Robinson a saját podcastjében mesélt arról, hogy milyen érzés volt kikerülni a Heat rotációjából. Tudja, hogy a játékidőt ki kell érdemelni, és nem adják azt magától, de ettől még rossz érzés, ha az ember nem játszhat. Ami történik, ugyanakkor csak részben múlik rajta, ő azt tudja irányítani, hogy miként reagálja le ezt a helyzetet, hogyan felel meg ennek a kihívásnak, és emellett igyekszik profin viselkedni és jó csapattárs lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus