Hírmorzsák 2022-06-25 (9:45)

Steve Clifford visszatér a Hornets kispadjára. Paolo Banchero hozzászokott a nagy elvárásokhoz. Jamahl Mosley és Jeff Weltzman is a Magic választásának a tényezőiről beszélt. A Thunder a Cavaliers miatt cserélt fel Ousmane Diengért. Kyrie Irving kívánságlistájáról egyedül a Lakers mutat valódi érdeklődést a hátvéd iránt. Minden csapat arra készül, hogy ajánlatot tudjon tenni, ha Kevin Durant elérhetővé válik. A Knicks 4 évre 100 milliót ajánlhat Jalen Brunsonnak. A Spurs garantálta Zach Collins szerződését a következő szezonra.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy 2018 után Steve Clifford visszatér a Hornets kispadjára és másodszor is elvállalja a csapat irányítását. A kinevezés kapcsán Mitch Kupchak GM közleményt adott ki, amiben kifejtette, hogy úgy hiszik, Clifford a korábbi tapasztalata és az edzői filozófiája miatt a legjobb jelölt volt a kispadjukra. Korábban is bizonyította már, hogy képes fejleszteni a védekezést és oda tud figyelni a legapróbb részletekre is, és emellett abban is van gyakorlata, hogy kihozza a játékosaiból a maximális potenciáljukat és fejlessze, képezze őket. Clifford elkötelezett amellett, hogy támadásban hasonló tempót diktáljanak, mint amihez a szurkolóik hozzászokhattak az elmúlt években, és magabiztosak azt illetően, hogy a kezei alatt fejlődni fognak a fiatal játékosaik, míg csapatként képesek lesznek szintet lépni.

Clifford a kinevezése kapcsán röviden annyit mondott, hogy a Hornets egy izgalmas és fiatal csapat sok tehetséges játékossal, Charlotte pedig egy nagyszerű város, és tapasztalatból tudja, hogy mennyire szenvedélyesek a szurkolóik, úgyhogy nagyon várja, hogy visszatérjen a városba és elkezdhesse a munkát a játékosaikkal.

Az idei draft 1/1-ese, Paolo Banchero arról beszélt egy interjúban, hogy nagyon komoly elvárásokat fognak támasztanai vele szemben, és ehhez nem csupán mások, hanem ő is mérni fogja magát. Úgy érzi, hogy ez nem olyasmi, amit ne ismerne, ugyanez volt a helyzet, amikor egyetemre ment, és előtte a középiskolában is nagyon sokat vártak tőle, mintha az egész életében ez lett volna a helyzet. Banchero ügynöke az a Mike Miller, aki hosszú és eredményes pályafutást töltött el az NBA-ben. Szerinte a Magic kiváló munkát végzett azzal, hogy a kellő körültekintéssel kezelte a döntését, és nem verték azt nagy dobra. Bíztak abban, amit láttak a játékosban, és amiről beszélgettek egymással, azaz abban, hogy milyen játékos lehet Bancheróból. Őszintén mondhatja, hogy nem túl sok Paolo Banchero szaladgál a világon, ő egy nagyon-nagyon különleges srác és egy különleges kosaras.

A Magicnél sokáig úgy tűnt, hogy Jabari Smith Jr. és Chet Holmgren is esélyesebb az 1/1-re, és ezzel kapcsolatban Jamahl Mosley elmondta, hogy mindhármuk játékában vannak olyan elemek, amik nagyon tetszettek nekik. Végső soron fel kellett tenniük azokat a kérdéseket, hogy ki illik hozzájuk a legjobban, ki passzol legjobban az öltözőhöz, hogyan kezelik az embereket, amikor találkoznak velük, ezek mind ugyanúgy befolyásolták a döntésüket, és úgy érzik, hogy fantasztikus munkát végeztek ezekkel a részletekkel. Jeff Weltman csapatelnök is elmondta, hogy nagyon sok szempontot kellett figyelembe venniük, így a jelöltjeik tehetségét, csapathoz illeszkedését, személyiségét, és azt is, hogy milyen irányba megy a liga. Annyi mindent figyelembe kell venni egy ilyen helyzetben, hogy ezekről akár hónapokon keresztül is lehetne vitázni, és pont ettől lesz izgalmas ez a folyamat.

Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt, hogy a Thunder miért cserélt be a 11. helyre is a drafton, mikor a 12. választási jog is az övék volt. Attól tartottak, hogy ha ők nem szerzik meg a Knicks jogát, akkor a Cavaliers fogja, akik szintén Ousmane Diengre vetettek szemet, és attól tartottak, hogy a Thunder kiviszi a 12. helyen. Mindkét csapat kapcsolatban állt a Knicksszel a draft napján, de végül a Thunder ajánlata győzött, akik három védett 2023-as első köröst is felajánlottak a 11. választási jogért, így a Cavaliersnek be kellett érnie Ochai Agbaji kiválasztásával a 14. helyen.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy számos draftolatlan játékos csapatra talált, az elmúlt 24 órában pedig újabb játékosok találtak csapatot – az alábbi linkre kattintva egy gyűjtésben megtekinthető, hogy melyik draftolatlan játékos melyik csapatnál próbálkozhat.

A draft árnyékában is nagyot szólt az a hír, hogy Kyrie Irving állítólag megjelölt hat csapatot, amelyekhez szívesen kerülne, amennyiben nem tudna megegyezni a Netsszel a hosszabbításról. Adrian Wojnarowski (ESPN) az NBA Today műsorában mondta el, hogy kezdenek egyre jobban elmérgesedni a tárgyalások, mivel Irving továbbra is hosszú szerződést akar, míg a Nets a sérülékenysége és az egyéb ügyei miatt inkább rövidebb megállapodásban gondolkodik. Mindez kihatással lehet Kevin Durant jövőjére is, egyre kérdésesebb, hogy a Nets egyben tudja-e tartani a csapatát. Mint ismert, Irving állítólag a Heat, a Mavericks, a 76ers, a Clippers, a Knicks és a Lakers színeiben is el tudná képzelni a folytatást, ugyanakkor az esetek többségében az érdeklődés nem tűnik kölcsönösnek. Egyedül a Lakers tűnik kivételnek, de ők meg nem tudnának összehozni egy megfelelő sign&trade ügyletet, mivel a Nets számára egyedül annak lenne értelme, ha Anthony Davist kapnák vissza, őt viszont biztosan nem adja a Lakers, így legfeljebb 6 millió dollárt tudnának Irvingnek fizetni a jelenlegi helyzetükben, azaz bő 30 millióval kevesebbet, mint amennyiről az opciója szól a következő szezonra a Netsnél.

Wojnarowski az NBA on ESPN műsorában mondta el, hogy Kevin Durant állítólag úgy tekint erre a helyzetre, hogy Irving esetleges távozása után szeretné látni, hogy a Nets miként tervezi átalakítani a keretét ahhoz, hogy továbbra is esélyesek legyenek a bajnoki címre. Amikor a Nets elkezdett Irvinggel tárgyalni az új szerződéséről, tisztában voltak vele, hogy kockáztathatják Durant jövőjét is azzal, ha nem ajánlják be az irányítónak hosszabb távra a maximumot. Biztosan lesznek párbeszédek a felek között, hogy képesek lesznek-e közösen továbblépni, de a Nets most nagyon veszélyes vizekre evezett. Zach Lowe (ESPN) azt emelte ki, hogy minden csapat készül arra az eshetőségre, ha Durant csere útján elérhetővé válik a következő egy hét során. Nincs olyan csapat a ligában, amelyik ne hívott volna össze legalább egy megbeszélést arról, hogy mit kellene felajánlaniuk Durant játékjogáért a Netsnek. Wojnarowski pedig azt is megjegyezte, hogy a Nets eddig sosem látott nagyságú ellenértéket kaphat Durantért, amennyiben sor kerülne a cseréjére.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Knicks 4 évre körülbelül 100 millió dollárt készül ajánlani a piac nyitása után Jalen Brunsonnak. A Mavericks az előző szezon előtt, majd közben is hosszabbíthatott volna a hátvéddel 4 évre 55,6 millióért, de ezt nem tették meg, mert meg akarták hagyni annak a lehetőségét, hogy el tudják cserélni, amennyiben sztárt tudnak szerezni. A Mavericksnek továbbra is megvan az a nagy előnye, hogy ők 5 éves szerződést is adhatnak Brunsonnak, de a Knicks nagyobb szerepet kínálhat neki, illetve így egy csapat kötelékébe tartozhatna az apjával, aki a közelmúltban lett a New York-iak segédedzője. Stein azt is megjegyezte, hogy a Mavericks az idény végén úgy számolt, hogy Brunson megtartásához egy 4 éves, 85-88 milliós ajánlat is elegendő lehet.

A Spurs teljesen garantálta Zach Collins következő évi 7,35 millió dolláros fizetését, aminek eddig csak a fele volt biztosított. Mint ismert, a fiatal, de sérülékeny magasember tavaly nyáron egy 3 éves, 22 milliós szerződést kötött San Antonioban, de a megállapodás 2023/24-es idényre eső része egyáltalán nem garantált. Collins az elmúlt szezon második felében 28 meccsen tudott pályára lépni a Spursben, 17,9 perc alatt 7,8 pontot, 5,5 lepattanót és 2,2 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus