Hírmorzsák 2022-07-03 (9:30)

Darius Garland és Zion Williamson is megkapja az 5 éves maximumot. Zajlanak a tárgyalások Russell Westbrook és Kyrie Irving egymásra cseréléséről. Kevin Durant úgy menne a Heathez, ha a csapat sztárjai is Miamiban maradnának. Bismack Biyombo új szerződést kapott a Sunstól, Jock Landale és Josh Okogie is Phoenixben folytatja. Cody Martin hosszabbított a Hornetsszel. A Los Angeles-i rendőrség is megerősítette Miles Bridges letartóztatását. A Hornets visszavonhatja Bridges QO-ját? A Knicks nem akar mindent feladni Donovan Mitchellért. Leandro Barbosa a Kingsnél lesz segédedző.

Tegnap este arról külön is beszámoltunk, hogy Darius Garland megegyezett az idő előtti hosszabbításról a Cavalierssel. A fiatal irányító 5 évre 193 millióért írt alá, de ha a 2022/23-as idényben All-NBA csapattag lesz (vagy MVP, esetleg Év Védője), akkor a Derrick Rose-szabály értelmében 5 évre 231 millió jár Garlandnak.

Zion Williamson ügynöke elmondta, hogy a Pelicans és az erőcsatár is megegyezett az idő előtti hosszabbításról, és az esetében ugyanazokról az összegekről lehet beszélni, mint Garlandnál: alapból 5 évre 193 millióról szól a megállapodás, de ha minimum All-NBA csapattag lesz, akkor ez nála is 5/231-re módosul. Annyi különbség ugyanakkor bizonyosan lehet, hogy az általános várakozások szerint Williamson szerződésének bizonyos részletei csak akkor vállnak garantálttá, ha ehhez elegendő meccsen tud pályára lépni, erről azonban nincsenek egyelőre konkrétumok.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint a Lakers és a Nets kezdetleges, ugyanakkor aktív tárgyalásokat folytat Russell Westbrook és Kyrie Irving cseréjének a megvalósításáról. A szakíró szerint mindkét fél optimista, hogy üzletet tudnak kötni, de azért több mindenben meg kell még egyezniük. A Nets például draftjogo(ka)t akar kapni, illetve el akarják érni, hogy a Lakers vegye át Joe Harris szerződését is (2 év, 38,6 millió), ugyanakkor a Lakers Harris helyett inkább Seth Curryt vonná bele az üzletbe. A Nets várhatóan nem fog elsietni semmilyen Irving-cserét, de azért folytatják az egyeztetést az aranysárga-lilákkal, miközben Kevin Durantért is meghallgatják az ajánlatokat a többi csapattól.

Ha már szóba került Durant, akkor folytassuk is vele, Sam Amick (The Athletic) ugyanis arról értesült, hogy úgy szeretne a Heathez kerülni, hogy az odacserélése után is a csapat tagja legyen Jimmy Butler, Bam Adebayo és Kyle Lowry is – ennek a realitása gyakorlatilag nulla, a Heat nélkülük nem tud elegendő kimenő fizetést beletenni a cserébe, nem is beszélve arról, hogy a Nets kimondottan Adebayót szeretné innen. A Suns-vonalat sem lesz kimondottan egyszerű kivitelezni, mivel mindkét oldalról problémás lenne összehozni úgy egy Deandre Ayton köré épülő sign&trade ügyletet, hogy közben a liga szabályozásainak is megfeleljenek.

A Suns eközben igyekszik mélyíteni a keretét centerposzton, előbb Bismack Biyombóval egyeztek meg egy új szerződésről (a részletek nem ismertek még), majd cseréltek a Hawksszal, ahonnan megszerezték Jock Landale játékjogát – Lauren L. Williams (The Atlanta Journal-Constitution) információi szerint a Hawks készpénzt kap a Spurstől közelmúltban megszerzett centerért. A Suns a szabadügynökpiacon is mozgolódott, a Timberwolvesnál QO nélkül maradó Josh Okogie is náluk folytatja a pályafutását, egy évre írt alá, feltételezhetően a veterán minimumért.

Cody Martin marad a Hornets kötelékében, a korlátozott szabadügynök kiscsatár 4 évre 32 millióért hosszabbított csapatával.

A Hornetsnél korábban arra lehetett számítani, hogy Miles Bridges visszaigazolása lesz az elsődleges cél, ugyanakkor az elmúlt napok fejleményei fényében ez megváltozhatott. Mint ismert, a hét elején családon belüli erőszak vádjával letartóztatták őt, és csak azért van jelenleg szabadlábon, mert kifizette a 130,000 dolláros óvadékot. Pénteken a Los Angeles-i rendőrség is megerősítette, hogy Bridgest szerdán letartóztatták, amiért erőszakoskodott a partnerével, és sérülést okozott neki. Bridges két gyermekének anyja, Mychelle Johnson Instagramra tett ki egy képekkel is gazdagon illusztrált bejegyzést a sérüléseiről, és ugyan nem nevezte meg a játékost, de kétségkívül róla írt, amikor így fogalmazott:

„Utálom, hogy idáig jutottunk, de nem tudok hallgatni tovább. Megengedtem valakinek, hogy lerombolja az otthonom, hogy bántalmazzon engem minden lehetséges módon, és egy életre szóló traumákat okozzon a gyermekeinknek. A külvilágnak semmit sem akarok bebizonyítani, de senki olyannak nem engedem meg, hogy valótlan képet fessen rólam, aki ilyen szörnyűségekre képes bűntudat nélkül. Nem fogom megengedni az őt körülvevő embereknek, hogy továbbra is elhallgattassanak, és továbbra is védjék ezt a személyt. Ez etikátlan, erkölcstelen és beteges. Megszakad a szívem, mert mindig reménykedtem a változásban, szerettem őt, de bármilyen ijesztő is megtennem, ki kell állnom magamért. Nem fogok tovább hallgatni azért, hogy mások imázsát védjem, ettől többre tartom magamat és a gyerekeimet. Egy törött orr, egy törött csukló, egy beszakadt dobhártya, izomszakadások a nyakamon, amiket az okozott, hogy addig fojtogattak, amíg álomba nem szenderültem, és számos agyrázkódás. Nincs szükségem mások együttérzésére, de nem akarom, hogy ez másokkal is megtörténhessen. és azt is akarom, hogy ez a személy segítséget kapjon, mert a gyermekeim ettől jobbat érdemelnek. Csak ennyit akarok. Fáj ez nekem, minden fáj, amit ez a helyzet okozott, és a legfontosabb, hogy féltem a gyermekeim, akik mindennek a tanúi voltak. Kérek mindenkit, hogy tartsák tiszteletbe a családom privát szféráját, és mindenki álljon le a gusztustalan pletykákkal, vádaskodásokkal.”

A Hornets korábban minősítő ajánlatot tett Bridgesnek, ami miatt korlátozott szabadügynökké vált, és egyes várakozások alapján a maximumot is megkaphatta volna, ugyanakkor Emiliano Carchia (Sportsnado) információi alapján az sem elképzelhetetlen, hogy a történtek fényében a Hornets visszavonja a játékos QO-ját és elengedik őt.

A Netsnél jelen állás szerint nem marad Kessler Edwards, visszavonták a játékos minősítő ajánlatát, így szabadon igazolhatóvá vált. A Pistonsnál Buddy Boeheim, a Thundernél Eugene Omoruyi, a Grizzliesnél Kenny Lofton Jr. és Vince Williams Jr., míg a Kingsnél Neemias Queta és Keon Ellis írt alá two-way szerződést. A Cavaliersnél újabb two-way megállapodást írhatott alá RJ Nembhard.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Knicks nem feltétlenül fog minden követ megmozgatni Donovan Mitchell megszerzése érdekében, amennyiben a Jazz hátvédje elérhetővé válik. New Yorkban attól tartanak, hogy Mitchell csak olyan áron megszerezhető, ami után túlságosan is vékony keret maradhatna körülötte a Knicksnél, és így sem lehetnének bajnokesélyesek.

A Warriorsnál újabb távozót kénytelenek elkönyvelni, de ezúttal nem a játékoskeretből, hanem a szakmai stábból, az eddig játékosfejlesztéssel foglalkozó Leandro Barbosa segédedzői állást kapott a Kingsnél Mike Browntól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus