Hírmorzsák 2022-07-08 (11:00)

Zach LaVine és Karl-Anthony Towns is aláírta az új szerződését. A Grizzlies hosszabbított John Koncharral. Luguentz Dort szerződésében bónuszok vannak, Gary Payton II kevesebbért írt alá a Trail Blazersnél. Bobby Portis bizonyítani akarja, hogy megéri a pénzét. A Spurs is beszállhat az Irving-Westbrook cserébe? LeBron James nyomást gyakorolhat a Lakersre. A Nets licitháborúra számított Kevin Durantért, de ez eddig nem valósult meg. Deandre Ayton lehet az első eldőlő dominó, a Pacers csábíthatja őt. Aron Baynes próbál visszatérni az NBA-be. Devonte' Grahamet letartóztatták. Paolo Banchero és Jabari Smith Jr. is megkezdte a nyári ligát. Eric Gordon iránt több csapat is érdeklődött.

Zach LaVine hivatalosan is aláírta az új szerződését a Bullsnál, 5 évre 215,2 millióért szignózott, az ötödik év játékosopciós. Karl-Anthony Towns aláírta a szupermaxot a Timberwolvesnál, az ő szerződését 4 évvel és 224 millióval toldották meg, az új megállapodás a 2024/25-ös szezonnal kezd el pörögni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Grizzlies 3 évvel és 19 millió dollárral megtoldotta John Konchar szerződését, és ezzel egészen a 2026/27-es idény végéig lekötötték őt.

Több szerződésnek a részletei ismertté váltak az elmúlt nap folyamán. Ricky Rubiót az MLE egy részével kötötte le 3 évre 18,4 millióért a Cavaliers. Bol Bol Magicnél kötött 2 éves, 3,97 milliós megállapodásának a második éve csapatopciós. Luguentz Dort 5 év alatt 82,5 millióért írt alá a Thundernél, további 5 millió pedig bónuszokhoz van kötve, így az Év Védője díj elnyeréséhez és az Év Védőcsapata-tagsághoz. Chris Boucher 3 éves, 35,2 milliós szerződése csökkenő struktúrát kapott, és teljesen garantált. Otto Porter Jr. idén 6 milliót kereshet a Raptornál, a következő szezonra 6,3 milliós játékosopciója lesz. Dewayne Dedmon idén 4,7, jövőre 4,3 milliót keres majd a Heatnél. Cody Martin 31,36 milliót kapott 4 évre a Hornetstől, a megállapodás utolsó éve nem garantált. Gary Payton II végül 26,15 milliót kap 3 évre a Trail Blazerstől a korábban hangoztatott 28 millió helyett. Jae’Sean Tate 3 év alatt 20,63 milliót kereshet a Rocketsnél, de további 1,5 millióhoz juthat bónuszok formájában.

Bobby Portis 4 évre 49 millióért maradt a Bucksnál, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ő azzal a mentalitással rendelkezik, hogy valaki mindig jönni fog, hogy elvegye a helyét, és ezért folyamatosan meg kell mutatnia, hogy miért is éri meg a pénzét. Sosem érezte magát igazán biztonságban, minden egyes nap hozhat valamilyen változást, és ebben a ligában az, hogy ma szeretik, nem jelenti azt, hogy holnap is így lesz. Mindig úgy fogja érezni, hogy még bizonyítania kell. Amiatt természetesen boldog, hogy generációknak elegendő vagyonhoz juttatthatja a családját, de még sokat kell dolgoznia, úgyhogy nincs se idő, se szükség az ünneplésre.

Eric Pincus (B/R) információi szerint a Spurs is közreműködhet abban a cserében, amiben Kyrie Irving a Netstől a Lakershez kerülhetne. A Nets nem akarja átvenni Russell Westbrook szerződését, a Spurs ugyanakkor ezt megtenné, ha kapna mellé kellő draftkompenzációt – San Antonioban nem számolnának vele hosszabb távon, hanem kivásárolnák őt. A Nets ebben az esetben egy hatalmas cserekivételt is generálhatna, ugyanakkor ennek a cserének egyelőre lenne egy olyan akadálya is, hogy a Spursnek nincs elegendő sapka alatti helye Westbrook szerződésének a befogadásához, ehhez fizetést kellene még kitakarítaniuk. Utóbbi valószínűleg nem okoz majd problémát, Josh Richardson, Doug McDermott vagy Jakob Pöltl is potenciális távozó lehet.

Brian Windhorst (ESPN) szerint Irving a Lakershez akar kerülni, és a Lakers is akarja őt, de ettől még nem fog ilyen egyszerűen megtörténni a cseréje. A helyzetet nehezíti, hogy más csapat nem mutat komoly érdeklődést az irányítóért, mivel nem akarják megfizetni azt az árat, amit a Nets kér érte, és ennek tudatában az aranysárga-lilák is kevésbé értékes ajánlattal próbálják őt megszerezni, mert csak magukkal szemben licitálnának. Nem elképzelhetetlen, hogy végül LeBron James miatt jutnak mégis dűlőre a felek, ő ugyanis augusztusban jogosult lesz idő előtti hosszabbítás aláírására, és nyomást gyakorolhat a csapatára, hogy ezt csak akkor teszi meg, ha érkezik Irving. James nem feltétlenül amiatt akarja Irvinget, mert ő a világ legjobb csapattársa, hanem azért, mert a Lakers meg tudja őt szerezni.

Windhorst elmondása alapján a Nets Kevin Durant esetében arra számított, hogy hatalmas licitháború fog kialakulni érte, és valóban komoly az érdeklődés iránta, de messze nem lehet ilyesmiről beszélni jelenleg. Több csapat is megtette az ajánlatát, de egyik sem érzi a szükségét annak, hogy azon javítania kellene. A helyzetet nehezíti, hogy Rudy Gobert cseréje után a Nets közölte az érdeklődőkkel, hogy Durant ára feljebb ment, ugyanakkor a kérők ezt nem így gondolják, és nem akarják azt az árat megfizetni. A nagy, Las Vegas-i nyári liga miatt össze fognak gyűlni egy helyre a csapatok vezetői, és ez ismét beindíthatja a fogaskerekeket.

Mint ismert, Durant leginkább a Sunshoz szeretne kerülni, Phoenixben ugyanakkor a korlátozott szabadügynök Deandre Ayton helyzete is bonyolíthatja a dolgokat. John Gambadoro (98,7 FM Phoenix) információi szerint a Nets eleve nem mutat sok érdeklődést a center iránt, ezért ha őt is bele akarják vonni ebbe az ügyletbe, találni kell egy harmadik csapatot is, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy Ayton hamarosan aláír egy offer sheet-et, ami után 48 órája maradna a Sunsnak arról dönteni, hogy megtartják vagy elengedik őt. Jelenleg két csapat rendelkezik kellő sapka alatti hellyel ahhoz, hogy szerződést kínáljanak Aytonnak, a Pacers és a Spurs. A már sokat emlegetett Windhorst is beszélt arról, hogy Ayton hamarosan aláírhatja a szerződését, akár már a hétvégén is, és ő ki is mondta, hogy a Pacers lehet a kérője.

Aron Baynes közel egy éve  szenvedett gerincvelősérülést az olimpián egy ijesztő esés után, és azóta sem tudott visszatérni a játékhoz, ugyanakkor a mai nap folyamán több csapat megfigyelői előtt edzést tart Las Vegasban. Az ausztrál center januárban kezdhetett el ismét a kosárlabdával foglalkozni, és szeretné bizonyítani, hogy jelenleg milyen állapotban van, abban bízik, hogy valamelyik csapat lehetőséget kínál neki.

Devonte' Grahamet csütörtök hajnalban Észak-Karolinában letartóztatták, amiért befolyásoltság  alatt vezetett (ez lehet alkohol és kábítószer is – a szerk.). Andrew Lopez (ESPN) beszámolója alapján a helyi börtönnyilvántartások már nem tartalmazzák a nevét, vagyis elengedték őt.

Ma hajnalban Paolo Banchero (17 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Jabari Smith Jr. (10 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) egymás ellen mutatkozhattak be a nyári ligában. Az 1/1-es Banchero elmondta, hogy azt szerette volna megmutatni, hogy lehet vele első opcióként számolni, miközben a játéka nem hátráltatja a csapatot sem, és győzelmekhez járul hozzá. Sokat van a kezében a labda, ezért pontszerzésben, szervezésben és lepattanózásban is segítheti a csapatát, de védekezésben is ezt kell tennie – úgy érzi, hogy rendben volt a teljesítménye, de lehet még sokkal jobb is. Smith elmondta, hogy kicsit ideges volt a meccs előtt, mégiscsak az első NBA-találkozójára készült, a meccsen pedig próbálta megtalálni a helyét egy számára eddig idegen játékstílusban. Összességében jól érezte magát, és készen fog állni a következő meccsre. Úgy látja, hogy vállalhatott volna nagyobb szerepet is támadásban, mehetett volna agresszívabban a támadólepattanókért, és kereshette volna jobban is a lehetőségeket maga számára, de mindez jönni fog, ahogy egyre több mindent megtanul a ligában.

Kelly Iko (The Athletic) beszámolója alapján több csapat is érdeklődött Eric Gordon iránt az elmúlt hetekben. A Rockets a draft éjszakáján közel állt ahhoz, hogy a 76ershez cserélje őt, de végül meghiúsult az üzlet. A Heat, a Bucks és a Suns is tett érte ajánlatot, továbbá a Lakers is mutatott érdeklődést, majd a piac nyitása után ismét bejelentkezett a 76ers is. A Rockets nem akarja kétségbeesetten elcserélni a hátvédet, és az sem kizárt, hogy nem a nyáron, hanem csak télen, a cserehatáridő lejárta előtt mozdítják őt. Gordon a következő szezonban 19,6 milliót keres, míg a 2023/24-es idényben 20,9 milliót, de arra a szezonra csak akkor válik garantálttá a fizetése, ha All-Star lesz vagy bajnoki címet nyer az előttünk álló idényben.

Anthony Slater (The Athletic) jelentette, hogy a Warriors házon belül oldja meg Mike Brown helyének a feltöltését a kispadon. Mint ismert, Kenny Atkinson lépett elő Steve Kerr legfőbb segítőjévé, mellette pedig az eddig a játékosfejlesztéssel foglalkozó Jama Mahlalela is nagyobb szerephez jut.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus