Hírmorzsák 2022-07-11 (11:30)

James Wiseman visszatért, elsőre megcsinálta, amit kértek tőle, de sok dolgot csinált rosszul és még nem tudják a csapatnál, hogy pontosan mit várhatnak tőle. Hivatalos, hogy Danilo Gallinari két évre, 13 millióért a Bostoné. Taj Gibson a veteránminimumért Washingtonba szerződik. Zion Williamsonnak egészségesnek kell maradnia, különben nem kapja meg a pénzét a New Orleanstól. Mégsem végleges még a Sixers-Harden megállapodás. Nem akarja elcserélni Ben Simmonst a Brooklyn. Elérhető lehet a Spursnél Pöltl, McDermott és Richardson is.

Hivatalossá vált, hogy Danilo Gallinari két évre a Boston Celticshez szerződik - ügynöke, Michael Tellem közölte ezt az ESPN-nel, hozzátéve, hogy erre a két szezonra 13,3 millió dollárt kap majd a regnáló keleti bajnoktól. A szerződés összege teljesen garantált, de a második szezon játékosopciós

Ma hajnalban, a Las Vegas-i nyári ligában visszatért James Wiseman, a GSW korábbi 1/2-ese, aki 2021 áprilisa óta nem játszott igazi mérkőzést. Most nagyjából négyszer négy percet kapott a San Antonio ellen, dobott 11 pontot és kiosztott 2 blokkot és azt mondta a teljesítményéről, hogy tetszett neki a fizikalitás, mert a rehab alatt ebben nem volt része, akármennyi egyéni edzést végzett el. Jól érezte magát, de tudja, hogy sok dolgot csinált még rosszul, az időzítésével nagyon nem volt elégedett, de tisztában van vele, hogy ez még csak az első meccse volt, lesz ez jobb is. Edzője, a GSW nyári ligás csapatát irányító Jama Mahlalela is dicsérte, szerinte amit kértek tőle, azt teljesítette, egyedül a két lepattanója kevés, ott nem volt elég agresszív, de Wiseman odament hozzá magától és mondta, hogy tudja ezt, még keményebb lesz legközelebb. Mahlalela hozzátette, hogy egyelőre nem tudják, hogy mit várjanak Wisemantől, úgy számol, hogy a nyári liga végéig kellene tisztábban látniuk azt, hogy milyen munkára lesz szüksége a szezonrajtig.

A Washington Wizards egy évre megegyezett Taj Gibsonnal. A magasember 13 szezont húzott már le a ligában, a rotációban még mindig hasznos tud lenni és a hírek szerint a fővárosiak a veteránminimumért szerezték meg - a New York Knicks azért tette ki a keretéből, hogy helyet csináljon Jalen Brunsonnak. 

A New Orleans Pelicans kihátrálhat a Zion Williamsonnak adott ötéves maximum szerződésből, ha a problémás magasember nem képes egészséges és bevethető maradni - csak akkor lesz ez ötéves maximum, ha Williamson elegendő meccsen áll rendelkezésre. Ha viszont jól teljesít, például All-NBA játékos lesz, akkor még több pénzt kereshet - mindkét fél kért és vállalt is valamit a közös folytatás érdekében, erről David Griffin beszélt.

A New York Post forrásai szerint a Brooklyn Nets nem akarja elcserélni Ben Simmonst - azért lenne értelme megválni tőle, mert az ő maximális összegben meghosszabbított újoncszerződése mellé még egy ilyet nem kaphat a Nets, így például Devin Booker, Bam Adebayo vagy Andrew Wiggins nem érkezhet mondjuk egy Kevin Durant-cserében. A csapat megpróbálhatja Durant mellé csomagolni Simmonst is esetleg, de a helyi pletykák szerint erre nincs hajlandóság - szinte érdeklődés sincs Simmons iránt, de a Netsnél egyelőre úgy is vannak vele, hogy megtartják és megnézik, hogy mi lesz belőle, bíznak benne.

Daryl Morey, a Philadelphia 76ers GM-je arról számolt be, hogy ugyan nemrég már kész tényként kezelhettük, hogy James Harden két évre, jóval olcsóbban aláír az együtteshez, de ez a megállapodás igazából még nem végleges. Úgy fogalmazott, hogy folyamatban vannak a tárgyalások, jól is állnak, de még nem született meg a megegyezés minden részletről, bár ebbe az irányba mutatnak a dolgok.

A Sportando szerint a Spurs megválhat három "idősebb" játékosától és a piacra kerülhet Jakob Pöltl, Doug McDermott és Josh Richardson - több csapat is számításba veszi, hogy ez a három játékos elérhetővé válik valamilyen módon. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus