Hírmorzsák 2022-07-22 (9:15)

Miles Bridges ártatlannak vallotta magát. 2031-től új otthona lehet a 76ersnek. Az ESPN szeretné meghosszabbítani a kapcsolatát az NBA-vel. A liga valószínűleg vizsgálni fogja Jalen Brunson átigazolását. Bam Adebayo nem aggódik a cserepletykák miatt. Bob Myersnek tetszik a Warriors jelenlegi kerete. Tyrese Haliburton értékeli a Pacers agresszivitását. J.J. Barea visszavonult.

Miles Bridges szerdán állt először bíróság elé a családon belüli erőszak elkövetésével kapcsolatos ügye miatt, és mindhárom vádpontban ártatlannak vallotta magát. Az ügy augusztus 19-én folytatódik, amikor várhatóan kijelölik az előzetes meghallgatások időpontját.

A 76ers bejelentette, hogy új csarnokot terveznek építeni Philadelphia belvárosában, ami a 2031/32-es idénytől kezdve lehetne az otthonuk. A beruházás magánfinanszírozásból történik, és várhatóan mintegy 1,3 milliárd dollárba fog kerülni. A 76ers ezzel beköltözhet a belvárosba Philadelphia déli részéből, vagyis egy sokkal jobban megközelíthető helyre mennek, ahol ráadásul a parkolási körülmények is jobbak. Arról egyelőre nincs hír, hogy az NHL-ben szereplő Flyers költözik-e majd, vagy ők maradnak a Wells Fargo Centerben. Érdekesség, hogy a WFS korszerűsítése évek óta zajlik, várhatóan az őszre be is fejezik a 300 millió dolláros rekonstrukciós beruházást, és korábban a csarnok üzemeltetői abban bíztak, hogy ezzel a lépéssel rá tudják venni a 76erst, hogy hosszabbítsák meg a 2031-ben lejáró bérleti szerződésüket.

Az ESPN elnöke, Jimmy Pitaro egy nyilatkozatában elmondta, hogy szeretnék továbbra is fenntartani és meghosszabbítani az NBA-vel közös együttműködésüket, ami a 2002/03-as idénnyel vette kezdetét. Az NBA rendkívül értékes az ESPN és az ABC számára is, ezért hezitálás nélkül mondhatja, hogy hosszabbítani akarnak a ligával. A jelenlegi közvetítési megállapodás még három évig érvényes, és várhatóan két éven belül megkötik az új szerződés.

Fred Katz (The Athletic) információi szerint nagyon nagy annak a valószínűsége, hogy a liga vizsgálni fogja Jalen Brunson Knickshez igazolásának körülményeit. Ez valószínűleg attól függetlenül fog megtörténni, hogy érkezik-e panasz a többi 29 csapat valamelyikétől vagy sem. Korábban már Marc Stein (Substack) is írt arról, hogy a liga tampering miatt vizsgálatot indíthat.

Bam Adebayót az őt érintő cserepletykákról kérdezték, és elmondta, hogy ez olyasmi, amit nem tud irányítani, úgyhogy nem aggódik emiatt és folytatja azt, amit eddig is csinált: korán felkel, edz, jól érzi magát, majd hazamegy aludni.

Bob Myers arról beszélt Mark Medinának (NBA.com), hogy tetszik neki, ahogy jelenleg kinéz a Warriors kerete, és szeretné nekik ismét megadni a lehetőséget, hogy a bajnoki címért küzdjenek. Játékosaik jó csapatot alkotnak, emiatt szerencsések, és szórakoztató lesz majd őket nézni játék közben. Az elmúlt évben vadász üzemmódban játszottak, most viszont ismét ők lesznek az üldözöttek, de nem gondolja, hogy le tudják vadászni őket – majd meglátják, de úgy gondolja, hogy kezelni tudják ezt a helyzetet is.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy a nyári ligában bizonyító Mac McClung egy éves, nem garantált szerződést kapott, így lehetősége lesz arra, hogy az edzőtáborban kiharcoljon magának egy végleges helyet a címvédő keretében.

Tyrese Haliburtont arról a helyzetről kérdezték, hogy a Pacers szerződést kínált Deandre Aytonnak, de a Suns megtartotta a centert. Haliburton szerint ez megmutatja, hogy a vezetőségük agresszívan próbálja meg őket visszajuttatni a rájátszásba. Agresszívak, mert bajnoki címért akarnak küzdeni, és ez így is van jól, minden csapatnak ilyennek kell lennie. Olyan ajánlatot tettek Ayton elé, amit elfogadott a center, és az ő érkezése előnyös lett volna a számukra, mert egy nagyszerű kosarasról van szó, a Suns ugyanakkor megtartotta őt, ahogyan azt minden bizonnyal tenniük kellett, úgyhogy most már ideje továbblépniük.

Gabriel Lundberg NBA-s kitérője véget ért, a dán játékos a Virtus Bologna színeiben folytatja. Lundberg a CSZKA Moszkvát elhagyva a szezon hajrájában csatlakozott a Suns keretéhez, ahol 4 meccs alatt összesen 44 perc lehetőséghez jutott.

A végére J.J. Barea maradt, aki a csapatával kiesett a Puerto Ricó-i bajnokság rájátszásából, és ezt követően bejelentette, hogy befejezi a pályafutását. Úgy érzi, hogy mentálisan is készen áll erre a lépésre – tavaly ez még nem így volt, ezért akkor nehéz lett volna megbékélnie ezzel a döntéssel, mostanra viszont megbékélt azzal a gondolattal, hogy abbahagyja a játékot. Barea azt is elmondta, hogy ettől függetlenül szeretne a Cangrejeros de Santurce csapatának a kötelékében maradni valamilyen formában, míg tavaly nyáron arról beszélt, hogy játékospályafutása befejeztével szívesen vállalna valamilyen szerepet a Mavericksnél is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus