Hírmorzsák 2022-08-31 (10:00)

John Wall öngyilkosságon gondolkodott a sérülése idején, amikor elveszítette az édesanyját és a nagymamáját is. Hetente kell tesztelni az oltatlan játékosokat és stábtagokat koronavírusra. Markieff Morris közel áll a Netshez. Chet Holmgren sikeres műtéten esett át. A Knicks úgy gondolja, hogy RJ Barrett bevonása nélkül is meg tudják szerezni Donovan Mitchellt. Patrick Beverley és Russell Westbrook felvették egymással a kapcsolatot. Jeanie Buss szerint Westbrook volt a Lakers legjobbja tavaly. LeBron James nem igazán beszél a fiaival arról, hogy együtt játszhatnak majd.

John Wall nagyon nehéz időszakon van túl, az elmúlt három szezon során összesen 40 meccsen lépett pályára az Achilles-szakadása, a pandémia és a Rockets azon döntése miatt, hogy kiültetik őt a 2021/22-es idényre, ráadásul a sérülése idején egy éven belül elhunyt az édesanyja és a nagymamája is. A minap erről mesélt Wall, hogy soha nem volt még ennyire mélyen, mint ebben az időszakban, és egy ponton az is felmerült benne, hogy öngyilkosságot kövessen elKemoterápiára járt az édesanyjával, és akkor is mellette volt, amikor az utolsó leheleteit adta ki magából, előfordult, hogy három napig nem mozdult mellőle, még csak át sem öltözött. Mindenki átmegy nehéz időszakokon, ezt senki sem úszhatja meg, de úgy gondolja, hogy nem sokan vészelték volna át mindazt, amit ő.

Abban, hogy visszatérhessen oda, ahol lenni akar, rengeteget jelent neki, hogy a szurkolók a pályán akarják látni, és nagyon sok segítséget kap a szülővárosától is, ami szintén sokat jelent neki. Végül terapeutához fordult: sokan vélekednek úgy, hogy nincs szükségük segítségre és bármilyen időszakot át tudnak vészelni egyedül, de az embernek őszintének kell lennie maga felé, és azt tenni, ami a legjobb a számára. Erre az időszakra úgy tekint már vissza, hogy ha ezen túl tudott jutni, akkor minden máson is képes lesz az életében. Örül neki, hogy most ismét kosárlabdázhat, és ez látszik is rajta, mostanában sokkal többet mosolyog – lehetőséget kapott arra, hogy együtt játsszon két kiemelkedő játékossal, a határ pedig a csillagos ég.

A liga tegnap arról tájékoztatta a csapatokat, hogy azokat a játékosokat és stábtagokat hetente kell tesztelni a következő idény során, akik nem vették fel a koronavírus elleni oltást – ez alól kivételt jelentenek azok, akik frissen gyógyulnak meg a betegségből, őket ezt követően átmenetileg nem fogják tesztelni. A többi játékosnak nem kell teszteket csinálni, kivéve akkor, ha a csapat vagy a liga valamelyik orvosa, esetleg valamilyen kormányzati hatóság meg nem követeli azt. Maszk használata sem lesz kötelező, ugyanakkor az továbbra is ajánlott marad, különösen azokban a városokban, amelyekben magas az aktív esetszám.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Markieff Morris egy éves, nem garantált szerződést kap a Netstől, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálatokon. Morris még tavaly novemberben szenvedett sérülést, miután Nikola Jokics hátulról felöklelte őt, és ugyan márciusban visszatért, de nem tudta megközelíteni a korábbi teljesítményét. Az elmúlt napokban a 76ers érdeklődéséről is lehetett hallani, de már a tegnapelőtti beszámolók is arról szóltak, hogy a Netsnél köthet ki az erőcsatár.

A Thunder bejelentette, hogy Chet Holmgren sikeres műtéten esett át a lábfejsérülését követően, és a csapat a közleményében ismét megerősítette, hogy az újonc magasember a teljes 2022/23-as idényt ki fogja hagyni.

Marc Berman (New York Post) egyik forrása szerint a Knicks magabiztos azzal kapcsolatban, hogy RJ Barrett bevonása nélkül is meg tudják szerezni Donovan Mitchellt a Jazztől. A csapat állítólag nem hosszabbított volna a 21 éves winggel, amennyiben ezt nem így gondolnák, míg a Jazz továbbra is leginkább védettség nélküli első körösöket akar szerezni Mitchellért. Shams Charania arról beszélt, hogy a Knicks utoljára Barrett játékjogát és két védettség nélküli első köröst ajánlott, és Barrett annak ellenére is belekerülhet majd egy Knicks-Jazz cserébe, hogy hosszabbított, és így vonatkozik rá a poison pill provision.

Patrick Beverley megszerzése után sokan azt gondolták, hogy a Lakers ezt követően biztosan elcseréli Russell Westbrookot, mivel a két irányító között kimondottan rossz a viszony azóta, hogy az előbbi sérülést okozott utóbbinak a 2013-as rájátszás során. Marc Stein (Substack) információi szerint Darvin Ham közölte a két játékossal, hogy olyan felállásokban is gondolkodik, amikben mindketten szerepet kapnának, és ezt követően Beverley és Westbrook fel is vette egymással a kapcsolatot, hogy rendezzék a viszonyukat.

Jeanie Buss Sam Amick (The Athletic) megkeresésére beszélt Westbrook és Beverley viszonyáról: emlékszik még arra, hogy annak idején Matt Barnes megszerzését követően mennyire népszerű volt az a videó, ami az ő és Kobe Bryant viszonyát firtatta, ráadásul Barnes volt előtte az egyik legjobb védő Bryanttel szemben, úgyhogy láthattunk már hasonló történeteket. Beverley azért érkezett a csapathoz, hogy védekezzen, hajtsa a társait, és példát mutasson a hozzáállásával. Már aznap este munkára jelentkezett náluk, hogy megszerezték őt, és megcsinált egy egyéni edzést, rögtön megmutatta azt a munkamorált, amit annyira nagyra tartanak benne. Ő lesz az öltöző egyik vezére, de ennek semmi köze Westbrookhoz, hanem csak ahhoz van köze, hogy az emberek szeretnek a semmiből is ügyet csinálni. Úgy gondolja, hogy Westbrook volt a legjobb játékosuk az előző idényben, (szinte) minden meccsen játszott, mindig számíthattak rá, keményen dolgozott. Megnézte volna a csapatukat, hogy mire lettek volna képesek egészségesen, de nehéz úgy nyerni, ha Anthony Davis alig van a pályán, és LeBron James is sokat sérült. Westbrook ugyanakkor mindig a rendelkezésükre állt, minden este odatette magát, és nagyon nagyra tartja őt azért, aki ő, és amit a csapathoz hoz.

LeBron Jamest arról a terveiről kérdezték, hogy együtt játszana legidősebb fiával, Bronny Jamesszel, de Chris Ballardnak (Sports Illustrated) elmondta, hogy vele nem nagyon szoktak beszélni a jövőről, és inkább csak azért beszél erről nyilvánosan, mert szeret kommunikálni a kosárlabda isteneivel, hátha valóra válik az, amit mond. Mindig is így tett, beszélt dolgokról, célokat állított maga elé, amiket aztán el is ért, és most abban bízik, hogy egyszer utoljára összejön az, amit szeretne. Úgy érzi, hogy még hosszú ideig tud majd játszani, attól függ, hogy a teste és az elméje meddig bírja még a terhelést. Ha fejben éles, friss és motivált tud maradni, akkor nem is a csillagos ég a határ a számára, hanem azon túl van az. Természetesen figyelemmel követi, hogy kiknek vannak meg az első körös draftjogai 2024-re és 2025-re, de azt is figyeli, hogy mi a helyzet 2026-ban és 2027-ben. Mint ismert, Bronny James leghamarabb a 2024-es draftra jelentkezhet be, míg James kisebbik fia, Bryce leghamarabb 2026-ban vehet részt a játékosbörzén, és a sztár szavaiból azt lehetett kivenni, hogy akár még vele is játszana együtt az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus