Hírmorzsák 2022-09-02 (9:00)

Donovan Mitchell a Cavaliersben, Collin Sexton és Lauri Markkanen a Jazzben. A Knicks utoljára csak két védettség nélküli első köröst kínált Mitchellért, a Jazz hármat akart. Cam Reddish távozna a Knickstől. RJ Barrett hivatalosan is aláírta új szerződését. A német válogatott visszavonultatta Dirk Nowitzki 14-es mezét. Bevezetik az Elam-befejezést a G Ligában. Megvolt Gary Harris műtétje.

Eldőlt Donovan Mitchell jövője, végül a Cavaliers lett a befutó az All-Star hátvédért. A Jazz megkapta a kívánt mennyiségű draftjogot, övék lett a Cavaliers 2025-ös, 2027-es és 2029-es védettség nélküli első köröse is, továbbá 2026-ban és 2028-ban kicserélhetik a saját első körösüket a Cavaliersére. Játékosok is érkeztek Salt Lake Citybe, Lauri Markkanen és a 2022-es drafton 14. helyen elkelő Ochai Agbaji is itt folytatja, illetve Collin Sexton jövője is eldőlt: a hátvéd sign&trade keretében kerül a Jazzhez, a következő 4 évben 72 millió dollárt fog keresni. A Cavaliers úgy tudott erősíteni, hogy Darius Garland, Evan Mobley és Jarrett Allen is a csapat tagja maradt, míg a Jazznek 2029-ig bezárólag 13 védettség nélküli, illetve alig védett első köröse van, továbbá két olyan játékosuk, akik az idei drafton keltek el az első körben. A Jazz számára a következő feladat Bojan Bogdanovic, Jordan Clarkson és Mike Conley elcserélése. John Gambadoro (Arizona Sports 98.7 FM) értesülései alapján a Suns érdeklődött is a közelmúltban Bogdanovic iránt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint múlt pénteken megszakadtak a tárgyalások a két csapat között, akkor úgy tűnt, hogy nem lesz megegyezés, de kedden Koby Altman ismét megkereste Justin Zaniket, és onnantól kezdve lényegében 48 órán belül megszületett az üzlet. Vasárnap és hétfőn úgy látszódott, hogy a Knicks és a Jazz között elkezdenek közeledni az álláspontok, de a New York-iak nem adták Quentin Grimest, és a helyette kínált Immanuel Quickley mellé is csak két védettség nélküli első köröst adtak volna, illetve egy Top5 védett harmadikat, míg a Jazz védettség nélkül akarta a harmadikat is. A Knicks csomagjában benne lett volna a Bucks 2025-ös első köröse, két második körös, két pickcserére jog, és két lejáró szerződésű játékost is harmadik csapathoz küldtek volna – Evan Fournier átvételéért első köröst adtak volna egy nem megnevezett csapatnak. Ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor még július elején tette a legjobb ajánlatát a Knicks, akkor RJ Barrett, Obi Toppin és Mitchell Robinson játékjogát, valamint 3 védettség nélküli első köröst kínáltak, de a Jazz nemet mondott, és Robinson hosszabbításával eldőlt, hogy ő nem is fog bekerülni a két csapat cseréjébe.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy egy esetleges Jazz-Knicks cserébe harmadik félként beszállna a Lakers, és így hozzájuk kerülhetne Cam Reddish. Marc Berman (New York Post) információi szerint a Lakers továbbra is érdeklődik iránta, Reddish pedig szeretne is távozni jelenlegi csapatától, mert a Knicksnél nagyon sokan vannak a posztjára és több játéklehetőséget szeretne magának.

A Knicks tegnap bejelentette, hogy RJ Barrett hivatalosan is aláírta az új szerződését. A 4 évre szóló megállapodásból 107 millió dollár garantált, és bizonyos teljesítményalapú bónuszok elérésekor érheti el a korábban hangoztatott 120 milliót. Leon Rose csapatelnök szerint Barrett eddig minden szezonban fejlődött, és megmutatta, hogy a pálya mindkét oldalán lehet rá számítani. A játék iránti szenvedélye és elkötelezettsége miatt hisznek abban, hogy folytatja a fejlődését, és ők is olyan játékosok köré akarják építeni a csapatukat, akik azokat az értékekekt képviselik, mint Barrett.

Megható eseményeknek lehettek a szemtanúi a tegnapi Németország-Franciaország összecsapás nézői, a találkozó előtt ugyanis visszavonultatták Dirk Nowitzki 14-es mezét – az eseményről készített beszámolónkat itt olvashatjátok.

A G Ligában bevezetik az elmúlt években az All-Star gálákon szélesebb körben is megismert Elam-befejezést. Egyelőre azokon a találkozókon fogják használni a célpontszámot, amelyeken nem születik döntés a rendes játékidőben, a hosszabbításban nem időre megy majd a játék, hanem az a csapat nyer, amelyik hamarabb elér 7 pontot. A rendszert emellett a Las Vegas-i G Ligás dzsemborin is alkalmazni fogják, az ott rendezett találkozókon viszont a negyedik negyedre határoznak meg célpontszámot, ami 25-tel lesz több a vezető csapat pontszámánál. További újdonság a fejlesztőligában, hogy ez lesz az első idény, amikor teljes, 50 meccses szezont játszik az Ignite és a Mexico City Capitanes is.

A Magic bejelentette, hogy a meniszkusz-szakadást szenvedő Gary Harris artoroszkópiás beavatkozáson esett át. A szűkszavú közleményben a csapat annyit írt a visszatérése lehetséges idejéről, hogy minden azon múlik, hogy miként reagál a bal térde a kezelésekre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus