Hírmorzsák 2022-09-11 (10:15)

Beiktatták a 2022-es HoF-osztályt. Mark Cuban már támogatja a szezonközi tornát, bővítené a draftot. James Jones szerint is végig meg akarta tartani a Nets Kevin Durantet. Jeanie Buss azt akarja, hogy LeBron James a Lakersből vonuljon vissza. Eb: Rudy Gobert megmentette a franciákat, Luka Doncic ismét parádézott. Argentína-Brazília döntőt rendeznek az Amerika Kupán.

Ma hajnalban Springfieldben beiktatták a 2022-es Hall of Fame-osztály a Hírességek Csarnokába – az új tagok beiktatási beszédeit itt nézhetitek meg. Tim Hardaway számára hihetetlen érzés, hogy Kelet-Chicagóból egészen idáig jutott, és megjegyezte, hogy legendás csapatuk volt Mitch Richmonddal és Chris Mullinnel. Manu Ginobili kiemelte, hogy a Spursnél egy nagy családot alkottak, és egy napon Gregg Popovich is be fog ide kerülni, aki annyit segítette őt a pályán és azon kívül is, hogy azt sosem lesz képes meghálálni. Ginobili azt is felidézte, hogy amikor megtudta, hogy a Spurs draftolta őt, azt hitte, hogy valami fordítási hiba történt, előtte nem is beszélt a csapattal, teljesen váratlanul érte őt. Del Harrist büszkeséggel tölti el, hogy Dr. James Naismith nyomdokaiba léphetett, és ha annak idején egy professzor unszolására nem vállalta volna el egy iskolai csapat irányítását, akkor lelkipásztornak állt volna, de egy év edzősködés után tudta, hogy ezt akarja csinálni egész életében. George Karl most sem hazudtolta meg magát, és elmondta, hogy edzői pályafutására visszatekintve az utolsó denveri szezonjára a legbüszkébb, amikor Carmelo Anthony elcserélése után, All-Star játékosok nélkül értek el 57 győzelmet a Nuggetsszel.

Mark Cuban korábban élesen kritizálta a szezonközi torna ötletét, és akkor azt is felvetette, hogy a Mavericks esetleg kiülné a tornát, de amikor ezt nyilatkozta, még nem lehetett tudni, hogy a torna ugyanúgy beleszámítana az alapszakaszba is. Marc Stein (Substack) erről kérdezte a csapattulajdonost, és Cuban kihangsúlyozta, hogy valóban ezt mondta régebben, de már nem így gondolkodik, most már kimondottan támogatja a torna ötletét, mert az nagyobb érdeklődést generálhatna az alapszakasz közben. Cuban emellett egy másik újításra is javaslatot tett, szeretné ugyanis elérni, hogy az eddigi kettő helyett négy körből álljon az NBA draftja, és azt is el tudná képzelni, hogy a harmadik és negyedik kör első választása a szezonközi torna győztesének járjon, amiknek az elcserélését nem is engedné.

James Jonest arról kérdezték, hogy a Suns miért nem cserélt Kevin Durantért, és ahogyan sokan mások, úgy ő is ugyanazt a választ adta erre: a Nets egyszerűen meg akarta tartani sztárját. Kezdeményeztek ugyan tárgyalásokat, rákérdeztek arra, hogy mit is várnának érte Brooklynban, de ezek a beszélgetések nem tudtak komolyra fordulni, nem mélyültek el a részletekben.

Jeanie Buss egy podcastben mondta el, hogy azt akarja, hogy LeBron James a Lakersből vonuljon majd vissza. Nagyszerű a kommunikáció kettejük között, bármikor kereshetik egymást. Úgy véli, hogy James érzi azt, hogy mennyire nagyra értékeli őt, és ő is nagyra értékelte azt, hogy a játékos hosszabbítást írt alá. James egy fantasztikus vezér a pályán és azon kívül is, és áldásnak érzi Buss, hogy a Lakersben játszik. Minden bizonnyal meg fogja dönteni Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, és a tulajdonos sosem felejti, hogy amikor KAJ döntötte meg a rekordot, Chick Hearn azt mondta, hogy ez egy olyan rekord, amit soha senki nem fog megdönteni – most mégis látótávolságon belül vannak ehhez. A Lakersnek rengeteget jelent, hogy ezt a csapat színeiben teszi meg valaki, és Bussnak személyesen is nagyon fontos ez.

Négy nyolcaddöntőt rendeztek az elmúlt nap során az Európa-bajnokságon, ezekről itt olvashattok részletes összefoglalót. Franciaország közel állt a kieséshez, de Rudy Gobert (20 pont, 17 lepattanó) hosszabbításra mentett, ahol kiharcolták a továbbjutást Törökország ellen. A szlovéneknél Luka Doncic ismét parádézott, 35 ponttal, 5 lepattanóval, 5 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel vette ki a részét Belgium legyőzéséből, míg a németek Dennis Schröder 22 pontjára és 8 gólpasszára építve gyűrték le Montenegrót. Spanyolország a honosított Lorenzo Brown (28 pont, 8 gólpassz), valamint Willy Hernangómez (21 pont, 8 lepattanó) jó teljestíményeinek köszönhetően ejtette ki hosszabbítás után Litvániát.

Az elődöntőkkel folytatódott az Amerika Kupa, ahol NBA-s szempontból az Egyesült Államok és Argentína összecsapása tűnt igazán érdekesnek, és egy meccs végén bemutatott 17-7-es futásnak köszönhetően az argentinok nyerték a meccset 82-73-ra. A mérkőzés legeredeményesebbje a 30 pontot szóró Gabriel Deck lett, és Nicolás Laprovíttola is beszórt 18 pontot, míg a túloldalon egyedül Norris Cole (18 pont) tudott igazán ponterősen játszani. A másik ágon Brazília 86-76-ra legyőzte Kanadát, így a két dél-amerikai csapat játszhatja a döntőt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus