Hírmorzsák 2022-09-13 (9:30)

Danny Ainge szerint a Jazz játékosai nem hittek egymásban. Justin Zanik szerint nehéz döntéseket hoztak meg a Jazznél. Karl-Anthony Towns izgatott Rudy Gobert érkezése miatt. A Timberwolves csalódott Anthony Edwards megnyilvánulása miatt. Tod Leiweke szerint Seattle készen áll egy NBA-csapatra, de ez a liga döntése. Jarrett Culver a Hawksnál, Izaiah Brockington a Pelicansnál, Joel Ayayi a Magicnél. Négyen is meghívót kaptak a Hornets edzőtáborába.

Danny Ainge decemberben csatlakozott a Jazz vezetőségéhez, és azóta rengeteg változás történt a csapatnál, többek között Rudy Gobert és Donovan Mitchell is máshová került tőlük. Ainge tegnap egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy amikor a Jazzhez került, azt látta, hogy a játékosaik nem hisznek egymásban. Ez nem jelenti azt, hogy ne kedvelték volna egymást, sőt, még annál is jobban, mint ahogyan az a sajtóban megjelent, de afelől már nem biztos, hogy hittek-e egymásban. A rájátszás kezdetén még ő is reménykedett, hogy erre vártak egész évben, miután voltak korábban csalódást keltő rájátszásaik, de a kételyei beigazolódtak és ismét leszerepeltek a rájátszásban. Senki se értse őt félre, abban biztos, hogy minden játékos úgy lépett pályára, hogy nyerni akarnak, de közben nem hittek a másikban a játékosok, nem támogatták egymást. Egyénileg elszántak voltak, csapatként viszont mégsem működött a sok jó játékos egyvelege.

Justin Zanik GM azt emelte ki, hogy elértek egy olyan időszakba, amikor a bajnoki címért küzdhettek, amiért elismerést érdemel a tulajdonosi kör, a csapat és a közösség is, ami támogatta őket az elmúlt három évben, ők pedig minden erősforrásukat próbálták arra használni, hogy elérjék a céljaikat, de elbuktak. Az NBA-ben minden csapat eljut idővel egy fordulóponthoz, és ők úgy döntöttek, hogy maximalizálják a lehetőségeiket a jövőre nézve, elképesztően rugalmasan kezelhetik a következő éveket a fiatal játékosaiknak és más értékeiknek köszönhetően – ha jó döntéseket hoznak, akkor elérhetik azt a plafont, amit célul tűztek ki, vagyis a bajnoki címet. All-Star játékost elcserélni mindig nehéz döntés, és ők kettőt is elcseréltek a nyáron, de ezt a franchise érdekében tették meg. Ezt a döntést nem csupán az előző szezonban nyújtott teljesítményük alapján hozták meg: volt három nagyon jó évük, ahol sok meccset nyertek, sok sikert arattak, de egy bizonyos ponton rendre elakadtak.

Karl-Anthony Towns egy újságírói kérdésre mondta el, hogy nagyon izgatott Rudy Gobert érkezése miatt. Szerinte a francia center az NBA történetének egyik legjobb védője, míg magára úgy tekint, mint a liga történetének egyik legjobb támadójátékosa, úgyhogy kiválóan fognak egymás mellé illeszkedni. Sokan azt is elfelejtik, hogy most hasonlóan kell játszania, mint ahogyan azt az egyetemen tette, ahol Willie Cauley-Stein játszott mellette centert.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Anthony Edwards azzal került a figyelem középpontjába, hogy egy homofób megjegyzést téve próbált megbántani valaki, majd később bocsánatot kért ezért. Az eset kapcsán a Timberwolves is közleményt adott ki, és kihangsúlyozták, hogy csalódtak a játékosban. A Timberwolves elkötelezett amellett, hogy mindenkit el- és befogadó szervezet legyen, és elnézést kérnek mindazoktól, akiket megbántott ez a sértés. Az NBA egyik szóvivője elmondta, hogy a liga is vizsgálja az esetet.

Az NHL-hez tavaly csatlakozó Seattle Kraken vezérigazgatója, Tod Leiweke egy interjúban beszélt arról, hogy Seattle készen áll arra, hogy ismét egy NBA-csapat otthona legyen. Amikor arra kérték, hogy erősítse meg az NBA bővítésével kapcsolatos pletykákat, akkor viszont csitította a kedélyeket és türelemre intett. Az NBA előtt sok komoly feladat áll, új kollektív szerződést és tévés megállapodást is kell kötniük, és majd amikor elérkezettnek látják annak az idejét, akkor fogják meglépni a bővítést. Ők annyit tehetnek Seattle-ben, hogy jól helyezkednek: a nehezét már megcsinálták, van egy világszinten is kiemelkedő csarnokuk, aminek a hiánya miatt távozott annak idején a SuperSonics. Az épület fantasztikus, ki fogja állni az idő próbáját, és nagyon izgatottak amiatt, hogy az előszezonban itt csap majd össze a Clippers és a Trail Blazers. Október első hetében megrendezik az új csarnok első NBA-meccsét, amin rögtön telt ház lesz, és megmutathatják a világnak, hogy Seattle itt van, készen áll. Úgy érzik, hogy eddig mindent jól csináltak, de a munkájukat még nem fejezték be, a város addig nem lesz az igazi, amíg vissza nem hozzák az NBA-t.

A Hawks bejelentette, hogy Jarrett Culver two-way szerződést kapott tőlük. Culver a hatodik helyen kelt el a 2019-es drafton, de a Timberwolvesnál nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ezért két év után a Grizzlieshez cserélték. Memphisben tavaly ősszel nem hívták le az opcióját a 2022/23-as idényre, és a 37 meccsén nem is tudta bizonyítani a játékos, hogy a csapatnál rosszul döntöttek volna, így idén nyáron szabadügynök lett.

Izaiah Brockington a Pelicanstól kapott two-way megállapodást. A játékos még a draft előtt szenvedett ACL-sérülést, és nem is kelt el a játékosbörzén, de abban bízik, hogy valamikor a szezon során visszatérhet. A lépés érdekessége, hogy a Pelicans a draft 41. helyén kiválasztotta a sok helyen első körbe is várt E.J. Liddellt, aki a nyári ligában szintén ACL-sérülést szenvedett, de neki még mindig nincs szerződése.

A Magicnél Joel Ayayi kapott szerződést – a megállapodás részletei egyelőre nem ismertek, de minden bizonnyal Exhibit 10 szerződést írtak alá a felek, mivel a Magicnél 15 játékosnak van garantált szerződése. Ayayi tavaly a Wizards two-way játékosa volt, de 7 meccs alatt összesen 20 percet játszott, majd márciusban el is köszöntek tőle Washingtonban.

A Hornetsnél Jalen Crutcher, Anthony Duruji, Jaylen Sims és Isaiah Whaley is szerződést kapott, feltételezhetően mindannyian az edzőtáborra kaptak meghívót. Crutcher tavaly már járt a Hornets edzőtáborában, de végül a G Ligában töltötte az idényt, míg a többiek mind idén szegődtek profinak, de egyikük sem kelt el a drafton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus