Hírmorzsák 2022-10-01 (8:00)

Durant nem érti, hogy miért kell még mindig a nyárról beszélni: kiakadt bizonyos dolgokon, szeretné, ha mindenki ott lenne a pályán és nem kívülről nézné a meccseket. Nunn és Jones került be elsőre a Lakers kezdőjébe a három sztár mellé. James többet fog játszani az előszezonban, mint tavaly. Klay Thompson nem lép pályára Japánban. A Celtics nem áll Ime Udoka útjába, ha máshol vezetőedzői munkát kap, a durva nyelvezet sokat nyomott a latban a büntetésénél. Bojan Bogdanovic szerződéshosszabbítást akar. Blake Griffin aláírt a Bostonhoz.

Az ESPN forrásai szerint az edzőtáborban Russell Westbrook, LeBron James és Anthony Davis mellett eddig Kendrick Nunn és Damian Jones alkotja a Los Angeles Lakers kezdőjét. Nunn a teljes tavalyi szezont kihagyta, Jones pedig még nem volt a keret tagja, mindenesetre ez már jelez valamit az új vezetőedző, Darvin Ham terveiből. Az információk szerint Nunn remek formában van és bár az első edzésektől kezdve nagy hatással volt Hamre, aki hamar közölte is vele, hogy jelentős szerepet szán neki az idei csapatban. Azt Ham és LeBron James is megerősítette közben, hogy a szupersztár most többet fog játszani az előszezonban, mint tavaly, amikor a meccsek felét kihagyta - Ham szerint fontos, hogy meglegyen a ritmus és a kémia az alapszakasz kezdetén, ki kell alakulnia a jó kapcsolatban James és a kiegészítők között.

Kevin Durant nem értette a Brooklyn pénteki edzése után, hogy az újságírók miért kérdezik a nyári drámájáról, amikor cserét kért, ki akarta rúgatni az edzőt és a GM-et, majd végül mégis maradt és munkába állt. Megkérdezte, hogy nem lehetne-e már továbblépni ezen az egészen, mert ugyan ő érti, hogy ez téma volt az offszezonban, de nem hagyott ki se meccset, se edzést, itt van, haladjunk. Külön kérdésre hozzátette, hogy sok "szarság" volt, amik pontatlanul jelentek meg a médiában a nyár folyamán, de nem akarja ezt részletezni, nincs annyi ideje. Azt azért kijelentette, hogy feldúlt volt amiatt, ahogy bizonyos játékosokat kezelt a klub, illetve hogy nem lehetett mindenkire számítani, ennek adott hangot, de megbeszélték, megoldották, örül, hogy maradt.

A szavaiból azért az derült ki, hogy leginkább bizonyos sztárjátékosok bevethetőségével volt problémája, amit lefordíthatunk úgy is, hogy kiakadt, hogy nem számíthatott Kyrie Irvingre, majd Ben Simmonsra sem, akit James Hardenért szerzett meg a klub - bár ezeket ilyen pontosan nem fogalmazta meg. Azt viszont kimondta, hogy sosem voltak még egészségesek és sajnos nemcsak kiegészítőknek, hanem sok pénzt kereső játékosoknak is sokat kellett kihagyniuk, például a mostani playoffban elköltöttek 50 millió dollárt a kispadra Simmons és Joe Harris révén. Látni akarja, hogy milyenek egészségesen, teljes erejükben. Voltak kételyei, de az sosem volt számára kérdés, hogy neki jó hely Brooklyn, jó hely a Nets, csak felhúzta magát bizonyos dolgokon.

Megkezdődött az NBA előszezonja, a Golden State Warriors Japánban találkozott a Washingtonnal, a Los Angeles Clippers pedig Seattle-ben az izraeli Maccabival. A bajnoknál nem lépett pályára Klay Thompson, akivel kapcsolatban Steve Kerr elmondta, hogy a visszavágón sem játszik majd, vele egyszerűen óvatosak: hármat edzettek, mielőtt el kellett utazniuk ide, Thompson pedig egyelőre nincs bevethető állapotban és nem akarják erőltetni, inkább legyen megfelelő felkészülése, mielőtt pályára kerül. Jól mozgott viszont James Wiseman, aki kihagyta az előző idényt, most viszont ő volt a legaktívabb a csapatnál, abszolút egészségesnek és motiváltnak tűnt.

A Clippersnél a teljes kezdő és összesen hét meghatározó játékos kezdte pihenővel az előszezont, náluk is hasonlóak az okok: Kawhi Leonard még nincs is bevethető állapotban és a többieket sem akarják feleslegesen terhelni, lesz még rá lehetőség a preseason során. 

Bojan Bogdanovic szerződéshosszabbítást akar, ez hűtötte le kicsit a piacát és ezért került végül Detroitba. A horvát játékos 19,3 millió dolláros lejáró kontraktussal rendelkezik, a Pistons pedig megnézi, hogy mire jut vele és ha megéri, akkor hosszabbít, ha nem, akkor még a cserehatáridő lejárta előtt elboltolja valamire. Bogdanovic hosszabbítási igénye viszont kicsit elrettentette a többi érdeklődőt - erről számolt be Marc Stein. 

Újra elhalasztották Miles Bridges meghallgatását. Mint ismert, a Charlotte játékosa a vádak szerint két gyermeke előtt verte meg a barátnőjét, amely összesen három vádpontot jelent és ha mindháromban bűnösnek találják, akkor akár 12 év börtönre is ítélhetik. A meghallgatáson azt kell eldönteni, hogy van-e elég bizonyíték ellene és következhet-e a tárgyalás, de már negyedszer halasztották el, most október 7-ére. Akármi is történik Bridgesszel, az NBA-ben biztos, hogy jelentős eltiltásra számíthat a bírósági ítélettől függetlenül.

Adrian Wojnarowski információi szerint Ime Udoka durva hangot ütött meg a Celtics egyik női alkalmazottjával, az ő egyik alárendeltjével szemben még azelőtt, hogy a klub számára nemkívánatos kapcsolatot kezdeményezett. A volt vezetőedző a tltott munkahelyi viszony(ok) mellett az ilyen viselkedésével érdemelte ki azt a Boston vezetői szemében, hogy eltiltsák és leváltsák, de a hírek szerint ha máshol adnak neki vezetőedzői feladatokat, akkor nem állnak az útjába. Az is annak ad táptalajt, hogy nemcsak a munkahelyi viszony, hanem a nem megfelelő viselkedés volt a Celtics indoka a lépésre, hogy az ügyben érintett hölgyeket nem büntették meg.

Arról pedig már tegnap beszámoltunk, hogy Blake Griffin egy évre alárt a Bostonhoz.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus