Hírmorzsák 2022-10-08 (10:30)

Nyilvánosságra került egy videó Draymond Green és Jordan Poole összetűzéséről, a Warriors keresi, hogy ki szivárogtatta ki. Bobby Portis szerint ez az eset más, mint ami közte és Nikola Mirotics között történt öt éve. Jalen Suggs és Jamal Murray is megsérült. Cameron Johnson és Cameron Payne állapotát is egy hét múlva vizsgálja felül a Suns. Victor Wembanyama Dirk Nowitzki egykori dobóedzőjével is készült idén.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt Draymond Green és Jordan Poole összekapott a Warriors edzésén, tegnap viszont új megvilágításba került az eset, ugyanis a történtekről kiszivárgott egy videó. A felvételen jól látható, hogy Green odamegy Poole-hoz, a hátvéd két kézzel odébblöki őt, mire Green válaszul ököllel támad rá:

A két játékost a társaknak kellett szétválasztania, és az ESPN információi szerint a Warriors egyszerre két szálon is vizsgálatot indított: egyrészt természetesen az esetet vizsgálják ki, másrészt viszont azt a személyt is keresik, aki eladta a TMZ-nek az erről készült videót. Bob Myers korábban úgy nyilatkozott, hogy várhatóan nem tiltják el Greent, de ez még a videó nyilvánosságra kerülése előtt volt, úgyhogy elképzelhető, hogy ez még változik. Myers arról is beszélt, hogy ez az eset nem befolyásolja a terveiket Poole hosszabbításával kapcsolatban, továbbra is kapcsolatban állnak a játékos ügynökével.

Öt évvel ezelőtt a Bulls edzésén Bobby Portis ütötte meg úgy Nikola Miroticsot, hogy agyrázkódást szenvedett, illetve eltört az arccsontja, és akkor Portis ezért 8 meccses eltiltást kapott a Bullstól, de szerinte a két esetet nem lehet összehasonlítani, mert ő csak megvédte magát, míg a Warriors edzésén egészen más történt, és nem is tetszik neki, hogy sokan párhuzamot vonnak – azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Poole szerencsére nem sérült meg, míg Mirotics annak idején 23 meccset hagyott ki emiatt.

A ma hajnali játéknapon ketten is megsérültek. A Magicnél Jalen Suggs hagyta el idő előtt a játékteret, ráadásul ebben segítségre is szüksége volt azt követően, hogy megsérült a bal térde egy ütközésnél, amikor Spencer Dinwiddie nekilökte őt Dorian Finney-Smithnek. Jó jel, hogy a röntgen nem mutatott ki elváltozást, ugyanakkor MRI-re is elküldik a hátvédet, azt követően lehet majd többet tudni a sérülése súlyosságáról. A Nuggetsnél combfájdalmak miatt Jamal Murray játszott a tervezettnél kevesebbet, de az ő esetében csak elővigyázatosságról van szó, Michael Malone is azt mondta a meccs után, hogy rendben van a hátvéd, csak a combhajlítójával akadt egy kis gond.

A Suns bejelentette, hogy az egyaránt ujjsérüléssel bajlódó Cameron Johnson és Cameron Payne állapotát is egy hét múlva vizsgálják felül, vagyis számukra befejeződött az előszezon, és kérdéses, hogy az alapszakasz kezdetén bevethetők lesznek-e.

Több kisebb keretmozgás is történt az elmúlt napokban. A Hornetsnél szabadlistára került Isaiah Whaley, ugyanakkor Xavier Sneed szerződést kapott tőlük. A Trail Blazerstől Devontae Cacok, Wes Iwundu és Brandon Williams is szabadlistára került. A Thundertől Robert Woodard II távozott, a helyére Jahmi’us Ramsey érkezett.

A végére pedig az elmúlt napok egyik főszereplője, Victor Wembanyama maradt, akihez két hír is kapcsolódik. Úgy néz ki, hogy a francia szupertehetség is tagja lesz hazája válogatottjának a Litvánia és Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőkön, vagyis hamarosan bemutatkozhat hazája válogatottjában. Kevin O’Connor (The Ringer) arra hívta fel a figyelmet, hogy Wembanyama idén közös munkát végzett többek között Holger Geschwindnerrel is, azaz Dirk Nowitzki egykori dobóedzőjével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus