Hírmorzsák 2022-10-30 (10:30)

Joshua Primo szexuális zaklatási ügybe keveredett, nőknek mutogatta magát. Kyrie Irving úgy hiszi, semmi rosszat nem tett azzal, hogy antiszemita könyvet és filmet reklámozott. Steve Nash szerint katasztrofális vereséget szenvedett a Nets. Megbeszélést tartottak a Nets játékosai. Kawhi Leonard ma este sem játszik, Zion Williamson és Anthony Davis játéka kérdéses. Deandre Ayton legalább egy hetet kihagy. Josh Hart bekerült az agyrázkódási protokoll alá. Trae Young szerint hibáztak a bírók a Bucks-Hawks végjátékában. A Magic lemondott RJ Hampton opciójáról.

Újabb részletek derültek ki Joshua Primo ügye kapcsán, több megbízható újságíró is arról számolt be, hogy a fiatal játékosnak amiatt kellett távoznia a Spurstől, mert nőknek mutogatta magát – az ESPN információi szerint ez többször is előfordult. Tony Buzbee ügyvéd elmondta, hogy egy korábban a Spurs alkalmazásában álló nő megkereste őt azzal, hogy képviselje őt a törvény előtt, mivel Primo mutogatta magát neki. Adrian Wojnarowski információi szerint több csapat is közelről vizsgálja Primo helyzetét, mert továbbra is tehetséges kosarasnak tartják, de valószínűleg senki sem meri majd bevállalni, hogy lehívja őt a waiverről.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, Kyrie Irving újfent a figyelem középpontjába került, ezúttal egy film és könyv reklámozása miatt vették elő. Irvinget a Nets ma hajnali veresége után megkérdezték erről, és elmondta, hogy érzése szerint semmi rosszat nem tett, nincs ebben semmi illegális, nem bántott senkit, és nem állította azt, hogy utálna egy specifikus embercsoportot. Úgy mondanak felette ítéletet, hogy nem is beszéltek vele, miközben ő büszke az afrikai gyökereire, de közben szabad fekete férfiként is él Amerikában, tisztában van azzal, hogy milyen komplex tényezők alakították a történelmet. Nem fog meghátrálni olyasmitől, amiben hisz, és ettől csak erősebb lesz, ráadásul nincs is egyedül, egy egész hadsereg veszi őt körül.

A Nets eközben továbbra is csak szenved, Steve Nash egyenesen katasztrofálisként jellemezte a Pacers elleni teljesítményüket, nem látta az akaratot a játékosaiban, nem játszottak kellően egységesen ahhoz, hogy leszedjenek egy lepattanót vagy megállítsanak egy támadást. Nagyobb elkötelezettségre van szükség a csapattól, ennél többet kell jelentenie egy meccsnek. Kevin Durant szerint is pocsék estén vannak túl, nagyon dühösek is emiatt, mert alapvetően élvezik a kosárlabdát, szeretnek nyerni, de most csüggedtek. Amint elkezdenek megfelelően játszani, jön majd a változás is, és még sok meccs áll előttük.

Ben Simmons elmondta, hogy a meccs után átbeszélték a dolgokat a játékosok, ezért maradt sokáig zárva az ajtajuk az újságírók elől. Nem ment bele részletekbe, de annyit elmondott Simmons, hogy őszintén beszéltek egymással, és ez az, amit a győztes csapatok csinálnak. Mindenkinek el kell tudnia számolnia a másik felé, nyitottaknak kell lenniük, kommunikálniuk kell egymással, tiszteletet mutatniuk, és férfinak lenniük.

Ma este többek között Clippers-Pelicans összecsapást rendeznek, ugyanakkor a hazaiaknál Kawhi Leonard biztosan nem lép pályára, továbbra is a térdét pihenteti. A hosszú sérülésből visszatérő kosaras sorozatban a harmadik meccsét hagyja ki, ugyanakkor a holnap esti, Rockets elleni összecsapáson mutatkozik esély a játékára. Robert Covington szintén kihagyja a meccset, miután bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Pelicans sem lesz teljes, Brandon Ingramre továbbra sem számíthatnak, és ahogyan az előző meccseken, úgy most is kérdéses Zion Williamson szereplése. Az erőcsatár elmondta, hogy a bevetéséről a meccs előtt fognak dönteni, mert most remekül érzi magát, de majd meglátják, hogy milyen állapotban kel fel ma.

A Lakersnél legutóbb Anthony Davis nem tudott pályára lépni egy hátsérülés miatt, és Marc Stein (Substack) információi szerint a ma esti, Nuggets elleni összecsapáson is kérdéses a játéka.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Pelicans ellen bokaficammal kidőlő Deandre Ayton szolgálataira legalább egy hétig nem számíthat a Suns. A Trail Blazersnél Josh Hart esett ki, ő a Rockets ellen szenvedett fejsérülést, ami után bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá. A Wizardsnál Corey Kispert dőlt ki bokaficammal, ő ma este biztosan nem lép pályára.

Kiélezett meccsen őrizte meg veretlenségét a Bucks, ugyanakkor Trae Young úgy gondolja, hogy a játékvezetők hibáztak, amikor 23,2 másodperccel a vége előtt 118-115-ös állásnál támadóhibát fújtak De’Andre Hunterre. Nem tud ezzel mit kezdenek, már megtörtént mindez, úgyhogy továbblépnek. Mike Budenholzer nem értett egyet az irányítóval, szerinte Hunter egyszerűen átgázolt Wesley Matthews-on, jól döntöttek a játékvezetők.

A Magic lehívta Jalen Suggs, Cole Anthony, Chuma Okeke és Franz Wagner 2023/24-es opcióját is, ugyanakkor RJ Hamptonéról lemondtak, úgyhogy ő 2023 nyarán szabadügynök lesz. A Celtics lehívta Payton Pritchard 2023/24-es idényre szóló opcióját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus