Hírmorzsák 2022-11-13 (11:00)

Cade Cunningham legalább egy hetet kihagy. LaMelo Ball megkezdte a szezont. Jason Kidd szerint Luka Doncic is ember. Kevin Durant várja Kyrie Irving visszatérését, leghamarabb erre valószínűleg egy hét múlva kerülhet sor. A Sunst érdekelheti Max Strus Jae Crowderért cserébe. Immanuel Quickley iránt több csapat is érdeklődik. Donovan Mitchell azt hitte, hogy a Knickshez fog kerülni. Mitchell tudja, hogy pocsék volt az előző rájátszásban, ezért akart változtatni a játékán, a védekezésén a nyáron. Helyzetjelentés sérült játékosok állapotáról.

Tegnap este a Pistons bejelentette, hogy a fájós bal sípcsontja miatt Cade Cunningham több meccset kihagy. Az irányító a Celtics elleni csütörtök hajnali meccsen sem volt jól, mindössze 1/11-et hajított, és nem lépett pályára a tegnap hajnali, Knicks elleni összecsapáson, illetve a ma hajnali, Celtics elleni visszavágón sem. A csapat tájékoztatása alapján ezen túl még legalább három meccset ki kell hagynia a játékosnak, az állapotát egy hét múlva vizsgálják felül.

A Hornets problémáira enyhülést jelenthet, hogy ma hajnalban LaMelo Ball megkezdhette a szezont, miután felépült a bokasérüléséből. Ball elsőre 15 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal jelentkezett, de vele együtt is kikapott a Hornets. A Heat elleni meccs után Ball elmondta, hogy jól érzi magát, de lesz ő még ettől jobb is, csak több meccset kell játszania. Az irányító visszatérésére azért is volt nagy szüksége a Hornetsnek, mert a helyén eddig kezdő Dennis Smith Jr. bokasérülés miatt nem játszhatott, bár a hírek szerint nem komoly a problémája.

Luka Doncic két (magához mérten) gyengébb teljesítmény után 42 pontos tripla-duplával járult hozzá a Mavericks győzelméhez, amit Jason Kidd szerint úgy hozott össze a játékos, mintha csak egyszerű kis sétát tett volna egy parkban. Ami az ezt megelőző meccseit illeti, Doncic is csak ember, de ahogyan korábban, úgy most is visszatalált a helyes útra. Megtehette volna, hogy kihagy egy-két meccset és pihen, ehelyett viszont felvette a kesztyűt, és ismét győztes pozícióba hozta a csapatot. Doncic szerint az változott az előző két meccshez képest, hogy most agresszívan támadta a festéket, ennek köszönhetően jobban eljutott a büntetővonalra is, és így hatékonyabb is tudott lenni.

Kevin Durantet a Clippers legyőzése után természetesen arról is megkérdezték, hogy mikor térhet vissza Kyrie Irving, de erre nem tudott egyértelmű választ adni, mindössze annyit mondott, hogy Irving jó lelkiállapotban van, várja azt, hogy ismét vele együtt játszhasson, és reméli, hogy hamarosan végre maguk mögött hagyhatják ezt az egészet. Mint ismert, Irvinget minimum öt meccsre tiltotta el a Nets, amiért egy antiszemita filmet népszerűsített, és annak ellenére sem kért sokáig bocsánatot, hogy erre több lehetősége is lett volna, és a Clippers elleni volt az ötödik kihagyott meccse, de az biztos, hogy ma este még a Lakers ellen sem lép pályára. A Nets jelenleg nyugati túrán van, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint addig nem is fog Irving visszatérni, amíg ez tart, leghamarabb egy hét múlva a Grizzlies elleni hazai meccsükön lehet ismét bevethető.

A Heat Max Strus 31 pontjának is köszönhetően tudott ma hajnalba nyerni, de a triplaspecialista kosaras tegnap más miatt is bekerült a hírekbe: Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Suns őt mindenképpen szeretné megkapni a Heattől, ha Miamiba cserélnék Jae Crowdert. Strus fizetése jelentősen alacsonyabb, mint a Suns veteránjáé, ezért mindenképpen be kellene dobnia mást is a Heatnek ahhoz, hogy meg tudják húzni ezt a cserét, de ez az érdeklődés elindíthatja a tárgyalásokat. Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Suns Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint próbálná meggyőzni Crowdert, hogy mégis csatlakozzon a csapathoz és segítse ki őket, de az újságíró azt is megjegyezte, hogy a Suns ezzel párhuzamosan ismét elkezdett a játékosról tárgyalni több csapattal is, köztük a Heattel és a Bucksszal is.

Arról is Ian Begley számolt be, hogy Immanuel Quickley iránt több csapat is érdeklődik a Knicksnél – a csapat alapvetően nem gondolkodik a cseréjében, de az irányító gyengén kezdte a szezont, és jövő nyáron már idő előtti hosszabbításra is jogosult lehet, ez is változtathat a Knicks hozzáállásán.

Donovan Mitchell hosszabb interjút adott Sam Amick (The Athletic) megkeresésének eleget téve, és többek között arra is kitért, hogy azt hitte, a Knickshez cseréi őt a Jazz. Azt mondták neki, hogy RJ Barrett és egy szakajtónyi draftjog érkezik érte New Yorkból, meg volt győződve arról, hogy végbe fog menni ez a csere. Amikor meghallotta, hogy Clevelandbe kerül, először azt gondolta, hogy hosszú újjáépülésben lesz része, mert azt feltételezte, hogy Darius Graland, Evan Mobley és Jarrett Allen közül valaki biztosan bekerült a cserébe, akár többen is – amikor megtudta, hogy mindannyian maradnak a Cavaliersnél, tudatosult benne, hogy valami különlegeset is alkothatnak. Nem akar ezzel semmi rosszat mondani azokról, akik a Jazzhez kerültek, de kétségkívül egy tehetséges mag állt össze Clevelandben, és most az a feladatuk, hogy kihozzák ebből a maximumot.

Nem tudja, hogy honnan jött az a pletyka, hogy a Knicks, a Nets vagy a Heat játékosa akar lenni, ő ilyet sosem mondott. Úgy állt ehhez a nyárhoz, hogy ott kezdi meg ezt a szezont, ahol éppen lesz, készen állt arra is, hogy a Jazznél jelentkezzen játékra. Borzasztóan játszott az előző rájátszásban, úgyhogy csak az lebegett a szeme előtt, hogy a lehető legjobbját hozza, függetlenül attól, hogy hol van. Visszatekintett az eddigi pályafutására, és arra, hogy hol van éppen, és ennek lett az eredménye, hogy magasabb szintet követel meg magától védekezésben is. Könnyebb is a dolga, mert Darius Garland és Caris LeVert is bármikor képes 30 pontot dobni, így nincs is rajta annyi teher támadásban, és ennek köszönhetően tud több energiát fordítani a védekezésére. Mindehhez jön hozzá, hogy az edzői és a csapattársai is lehetővé teszik, hogy önmaga lehessen, bármit is jelentsen ez. Az elmúlt meccseken a pontszerzésre kellett koncentrálnia, de ez többről szól, a passzolásról, és arról is, hogy a csapatot vezesse. Rengeteget tanult Ricky Rubiótól és Mike Conleytól, ahogyan Joe Inglestől is, és képes volt úgy csatlakozni ehhez a kerethez, hogy mindannyiuknak ugyanaz a céljuk van: nyerni.

Mitchell nem mellékesen bokasérüléssel küzd, kérdéses a ma esi játéka, ahogyan Jarrett Allen és Dean Wade is a „kérdéses” megjelölést kapta. Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint az ágyéksérülés miatt maródi LeBron James játéka kétséges a Lakers ma esti, Kings elleni meccsén, ugyanakkor már nem zárják ki teljesen a bevetését. A bokasérüléssel küzdő Paolo Banchero státusza day-to-day, közvetlenül a feldobás előtt dönthetnek arról, hogy pályára léphet-e a Magic következő meccsén. Tyler Herro sorozatban a harmadik meccsét hagyta ki bokaficam miatt, és Erik Spoelstra elmondása alapján még némi időre van szüksége a hátvédnek. Bradley Beal kikerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alól, de ma hajnalban még nem játszhatott. A Pistonsnál visszatért az MCL-sérüléséből felépülő Marvin Bagley III.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus