Hírmorzsák 2022-11-15 (10:00)

Joel Embiid és Stephen Curry a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. Jaren Jackson Jr. ma este megkezdheti a szezont. Romeo Langford a protokoll alatt. Jae’Sean Tate állapotát 2-3 hét múlva vizsgálják felül. Sok a sérült a Netsnél, Kyrie Irving ma este sem tér vissza. A Mavericks nem érdeklődik Ben Simmons iránt. A Lakers nem tett le Bojan Bogdanovic megszerzéséről. James Wisemant leküldi a G Ligába a Warriors. A Warriors is felfüggeszti a kapcsolatát az FTX-szel. AJ Lawson two-way szerződést kap a Timberwolvestól. Valós opció lehet Mexikóváros a liga esetleges bővítésénél. Újabb játékosok igazolhatnak Tajvanra.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Joel Embiid, nyugaton Stephen Curry kapta az elismerést. A center 3-1-es héthez segítette a 76erst, ami alatt 40 pontot, 11 lepattanót és 5,3 gólpasszt átlagolt, míg az irányító 2-1-es héten van túl a Warriorsszal, amiből 38 ponttal, 6 lepattanóval és 5,7 gólpasszal vette ki a részét. Keleten Jimmy Butler, Tyrese Haliburton, Myles Turner, Kristaps Porzingis, Jayson Tatum és Franz Wagner neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugaton Luka Doncic, De’Aaron Fox, Domantas Sabonis, Jerami Grant és Zion Williamson kapott még jelölést.

Jó hír érkezett Memphisből, a nyáron megműtött Jaren Jackson Jr. ma este megkezdheti a szezont, pályára léphet a Pelicans elleni összecsapáson. Az előző meccset Ja Morant és Desmond Bane is kihagyta a Grizzliesnél, de az irányító várhatóan vissza is térhet, nem szerepel a csapat sérültlistáján, ugyanakkor a lábujjproblémákkal küzdő Bane játéka kétséges.

A Spursnél ma hajnalban nem léphetett pályára Romeo Langford, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Jae’Sean Tate bokaproblémák miatt eddig mindössze három meccsen játszott a szezonban, és Stephen Silas elmondása alapján egy ideig még nem is számíthatnak rá, 2-3 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A Mavericksnél az edzőtábor eleje óta először végzett teljes edzésmunkát Davis Bertans, ugyanakkor a térdsérüléséből felépülő játékos ma este a Clippers ellen még biztosan nem lép pályára. A Celticsnél továbbra is maródi a combhajlítóizom-sérüléssel bajlódó Malcolm Brogdon, ma hajnalban már a harmadik meccsét hagyta ki emiatt. A Thundernél a bokaficam miatt harmadik meccsét kihagyó Darius Bazley mellett hátfájdalmak miatt Tre Mann sem léphetett pályára hajnalban.

A Nets folytatja a nyugati túráját, ma este a Kings ellen lépnek pályára, de Kyrie Irving egyelőre még nem tér vissza a csapathoz. Az irányító mellett más hiányzói is lehetnek a csapatnak, Ben Simmons (térdfájdalmak) és Yuta Watanabe (hátproblémák) játéka kérdéses, míg Seth Curry (boka) és Nic Claxton (szemsérülés) valószínűleg pályára lép, de ez sem teljesen biztos még.

Ha már szóba került Ben Simmons, akkor röviden folytassuk is vele, Marc Stein (Substack) arról írt, hogy a Mavericks nem érdeklődik az ausztrál kosaras iránt. Mindez annyiban érdekes csak, hogy a közelmúltban azt lehetett hallani, hogy a Nets egyeztetéseket folytatott egy nyugati konferenciában játszó csapattal, és régebben a Mavericks érdeklődéséről is lehetett hallani, de Stein információi alapján Dallasban most nem gondolkodnak benne.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Lakers annak ellenére sem tett le Bojan Bogdanovic megszerzéséről, hogy a Jazz a Pistonshoz cserélte őt, majd Detroitban hosszabbított a játékos, továbbra is megszereznék őt. Mivel Bogdanovic szerződését csak két évvel tolták meg, és nem kapott jelentős emelést, elméletben nincs akadálya annak, hogy a Pistons december 15-e után elcserélje őt, amennyiben így döntenének.

Eddig nem alakul jól James Wiseman szezonja, a fiatal center a közelmúltban kikerült a Warriors rotációjából, és ugyan ma hajnalban ismét pályára léphetett három kispadon eltöltött meccs után, ezt követően Steve Kerr bejelentette, hogy leküldik őt a G Ligába. Az edző elmondása alapján akár 10 napot is lehúzhat a fejlesztőligában annak érdekében, hogy játékperceket kapjon, vagyis a „nagyok” legalább öt meccséről lemaradhat.

Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy a Heat felbontja a szerződését az FTX-szel, vagyis a csarnoka névadó szponzorával, miután a kriptovállalat csődöt jelentett, és most a Warriors is bejelentette, hogy felfüggesztik velük az együttműködésüket. Ma hajnalban még olyan ajándéktárgyakat osztogatott a címvédő, amin szerepelt az FTX neve, de csak azért tették meg, mert hónapokkal ezelőtt legyártották már a Jordan Poole-ról mintázott bólogató bábukat, és a többi hirdetést már ezt megelőzően eltávolították az arénájukból.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az előző szezont a G Ligában töltő AJ Lawson two-way szerződést kap a Timberwolvestól. A tranzakció érdekessége, hogy nyáron már aláírt egy ugyanilyen megállapodást Minneapolisban, de közvetlenül a szezon kezdete előtt mégis szabadlistára tették őt, hogy Luka Garza kaphassa meg a helyét – azóta elengedték Eric Paschallt, így felszabadult egy hely Lawson számára.

Az előző héten már beszámoltunk arról, hogy Marc J. Spears (Andscape) értesülései szerint Mexikóváros reálisan pályázhat arra, hogy legyen egy NBA-csapata, amennyiben zöld jelzést kap a liga bővítése, és most ismét erről írt az újságíró. Spears egyik forrása szerint Mark Tatum komisszárhelyettes is beszélt arról, hogy Las Vegas és Seattle mellett fontolóra vennék Mexikóvárost is, mert ezzel komolyan tudna nyitni az NBA a latin-amerikai piac irányába. Mint ismert, a liga nem fog erről döntést hozni az új televíziós megállapodás megkötése előtt, ugyanakkor előremutató lehet, hogy a G Ligában a Mexico City Capitanes idén úgy fog teljes szezont teljesíteni, hogy minden hazai meccsét Mexikóban játssza, ezzel is tesztelve azt, hogy mennyire kivitelezhető a nyitás Mexikó irányába.

Marc Stein értesülései szerint újabb játékosok igazolhatnak Tajvanra. Mint ismert, Dwight Howard már aláírt, és a hétvégén arról lehetett hallani, hogy Carmelo Anthony is ide tart, most pedig Isaiah Thomas és Enes Kanter Freedom kapcsán is felmerült, hogy a szigetországba szerződhet. Stein azt is megjegyezte, hogy Anthony igazolása még egyáltalán nem biztos, a veterán wing arra vár, hogy az NBA-ből kapjon ajánlatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus