Hírmorzsák 2022-11-16 (10:30)

Nikola Jokics bekerült az egészségügyi protokoll alá. Desmond Bane és Isaiah Stewart is 2-3 hetet kihagy. Jaren Jackson Jr. visszatért, Zion Williamson nem játszott hajnalban. Chris Paul és Bradley Beal is visszatérhet ma este. Jrue Holiday és Pat Connaughton is teljes edzésmunkát végzett. James Wiseman nem tartja degradálónak, hogy leküldték a G Ligába. Megbeszélést hívtak össze a Knicks játékosai. A Clippers érdeklődhet Myles Turner iránt. A liga visszavonta Jayson Tatum technikaiját. Al Horford a Celticsnél akarja befejezni a pályafutását. A Turnernek nem létszükséglet az NBA, olyan megállapodást akarnak kötni, ami a jövőnek szól.

A Nuggets átmenetileg nem számíthat Nikola Jokics szolgálataira, a kétszeres MVP bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, ami miatt biztosan kihagyja a csapat következő, Knicks elleni összecsapását. Nem Jokics a Nuggets egyetlen hiányzója, néhány napja Bones Hyland is bekerült a protokoll alá, továbbá Aaron Gordont is egy betegség hátráltatja, ezért az ő játéka is kérdéses.

Desmond Bane és Isaiah Stewart nagyon hasonló sérülést szedett össze az elmúlt napokban, mindkét játékosnak a nagylábujja sérült meg a jobb lábán, és mindkettejük állapotát 2-3 hét múlva vizsgálják felül Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint. Stewartot egyébként nagyon dicsérte a minap Dwane Casey, a jövőben szerinte erőcsatárként is számolhatnak vele, nem csupán centerként, mert védekezésben már most képes minden posztot levédeni, míg támadásban egyedül a triplázása tartja még kicsit vissza attól, hogy ne csupán centerként számolhassanak vele, de abban is rengeteget fejlődött.

A Grizzliesnél ma hajnalban megkezdhette a szezont Jaren Jackson Jr., ugyanakkor elsőre felemás teljesítménnyel jelentkezett, mert 25 perc alatt ugyan kiosztott 5 blokkot, de csak 3/14-gyel dobott mezőnyből, és a Pelicans ellen ki is kaptak. Taylor Jenkins elmondta, hogy a játékos egy ideje teljesen tünetmenetes, de ettől még megfontoltak lesznek a játékperceivel. Az ellenfélnél nem lépett pályára Zion Williamson, aki még a hétvégén szenvedett lábfejsérülést, de Willie Green elmondása alapján nincs komoly baja az erőcsatárnak, a státusza day-to-day.

Chris Paul még az előző hét elején szenvedett saroksérülést, ami miatt ki kellett hagynia a Suns előző meccsét, de elképzelhető, hogy ma este visszatér, a Warriors elleni meccs előtt a „kérdéses” megjelölést kapta a csapat sérültlistáján. A Wizardsnak is lehet egy nagy visszatérője, Bradley Beal öt meccset kellett kihagynia amiatt, hogy bekerült az egészségügyi protokoll alá, és a tervek szerint a Thunder ellen pályára fog lépni. A Bucks-Cavaliers rangadó előtt több játékos szereplése is kérdéses: Jarrett Allen kapcsán azt lehetett várni, hogy ezen a meccsen visszatérhet, de ez mégsem biztos, hogy meg fog történni, miközben a Bucksnál az előző három meccset kihagyó Jrue Holiday, valamint a szezon során eddig egyáltalán nem játszó Pat Connaughton is teljes edzésmunkát végzett már, de még nem döntöttek arról a csapatnál, hogy bevetik-e őket a Cavaliers ellen.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy James Wisemant átmenetileg leküldte a G Ligába a Warriors, és ezzel kapcsolatban az érintett is megszólalt. A center elmondta, hogy egyáltalán nem tartja ezt degradálónak, és készen áll arra, hogy odamenjen és játsszon. Jordan Poole is ugyanezt hangsúlyozta, szerinte ez egyáltalán nem büntetés. Megmondta a csapattársának, hogy amikor lemegy a G Ligába, vállaljon akár 50 dobást, legyen agresszív, gyűjtsön technikaikat, és ez segíteni fog neki megérteni, hogy mit is akar elérni – ez a kitérő is csak egy újabb lépés a helyes irányba.

A Knicks ma hajnalban nyerni tudott a Jazz ellen, ezzel 7-7-re módosult a mérlegük, de meccs előzményeihez tartozik, hogy egy nappal korábban a játékosok megbeszélést hívtak össze, hogy átbeszéljék a helyzetüket. Steve Popper (Newsday Sports) információi szerint a megbeszélés pozitív hangvételű volt, és közelebb hozta egymáshoz a játékosokat.

Eric Pincus (B/R) bedobott egy pletykát, miszerint a Lakers mellett a Clippers is szemet vetett Myles Turnerre, vele szeretnék pótolni a nyáron elvesztett Isaiah Hartensteint. A Clippers a wingrotációjából áldozna fel valakit a center megszerzésének érdekében, ugyanakkor túl sok értékük nincsen, csak a 2028-as és a 2029-es első körösük cserélhető.

Jayson Tatum tegnap hajnalban egy meglehetősen könnyű síppal befújt technikait kapott a Thunder elleni meccs során, amiért tapsolt egyet egy fault után, az NBA viszont úgy döntött, hogy visszavonják ezt a technikait. A Celtics sztárjának így négy technikaija van a szezon során.

Al Horford egy kérdésfelvetésre lemondta, hogy a Celticsnél szeretné majd befejezni a pályafutását, ugyanakkor nem akar visszavonulni a nyáron, amikor lejár a szerződése, 2-3 évet még szeretne játszani.

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója beszélt arról, hogy a vállalat égisze alá tartozó Turner Sports számára nem létszükséglet, hogy megtartsák az NBA-re vonatkozó közvetítési jogaikat. Zaslav ezt követően azért finomított a mondandóján, szeretnének a megegyezés részesei lenni, de olyan megállapodást akarnak, ami a jövőnek szól, és nem a múltnak – azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a szintén hozzájuk tartozó HBO Max platformján streameljenek meccsket. Közvetve ide tartozik, hogy a Turner a közelmúltban 10 éves szerződést kötött Charles Barkley-val, ami azt sugallja, hogy tényleg szeretnék megtartani az NBA-t, ugyanakkor az egykori játékosnak kilépési záradéka is van arra az esetre, ha mégis elkerülnének tőlük a közvetítési jogok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus