Hírmorzsák 2022-11-17 (10:30)

LaMelo Ball bokája ismét megsérült. Kyrie Irving vasárnap este visszatérhet. A Netsnél frusztráltak Ben Simmons miatt. Kevin Durant azért kért cserét, mert többet akart a védekezésen dolgozni az edzéseken. J.B. Bickerstaff szerint elkényelmesedett a Cavaliers, Donovan Mitchell szerint nem kell túlreagálni ezt az időszakot. Dylan Windler még legalább 4-6 hetet kihagy. A Lakersnél átbeszélték, hogy ki mit csinálhatna jobban. Dennis Schröder és Thomas Bryant is teljes edzésmunkát végzett. Kawhi Leonard ma este sem tér vissza, Paul George játéka is kérdéses. A Celtics érdeklődhet Jakob Pöltl iránt. Evan Fournier és Quentin Grimes is kikerült a Knicks rotációjából.

LaMelo Ball nemrégiben kezdhette csak meg a szezont egy elhúzódó bokasérülés miatt, ma hajnalban mindössze harmadszor játszhatott a visszatérése óta, de a Pacers elleni összecsapás hajrájában rálépett egy szurkoló lábára, és ismét megsérült a bal bokája. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos a helyzet, Ball mindenesetre nem vett részt a meccset követő sajtótájékoztatón, és Steve Clifford sem tudott információt megosztani az állapotáról. A Hornetsnél egyébként is sok a sérült, Cody Martin, Gordon Hayward és Dennis Smith Jr. is maródi, ráadásul bejelentették, hogy a G Ligában Mark Williams is bokasérülést szenvedett.

Kyrie Irving sorozatban nyolcadik meccsét is kihagyja ma este eltiltás miatt, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a korábbi várakozásoknak megfelelően vasárnap este visszatérhet a Grizzlies elleni összecsapáson. Az NBPA részéről Tamika Tremaglio szólalt meg Irving helyzetével kapcsolatban, az elmondása alapján Irving nem volt azzal tisztában, hogy mekkora súlya van a szavainak és a tetteinek a zsidó közösségben. Irving elutasítja az antiszemitizmus minden formáját, és elkötelezett amellett, hogy fejlessze magát annak érdekében, hogy jobban megértse a helyzetet. Azt tervezi, hogy az eltiltása lejárta után is folytatja ezt az utat, mert azt akarja, hogy a szavai és a tettei összhangban legyenek az igazsággal.

Sam Amick és Shams Charania (mindketten The Athletic) értesülései szerint a Netsnél egyre nagyobb a frusztráció amiatt, hogy Ben Simmons mennyit bevethető, a teljesítményével sem elégedettek olyankor, amikor pályára lép, míg egyesek azt is megkérdőjelezik, hogy megvan-e benne a játék iránti szenvedély. Simmons ezzel kapcsolatban elmondta, hogy megérti azt, ha valaki frusztrált amiatt, hogy nem játszik, ugyanakkor elkötelezett a csapat irányába. A szezon kezdete óta térdsérüléssel bajlódik, folyamatosan vizesedik, vérplazmainjekciót (PRP-kezelést) is kapott. Megérti a szkepticizmust, de ő versenyző típus, játszani és nyerni akar, mindent megtesz annak érdekében, hogy pályán lehessen.

Kevin Durant is hallatott magáról, Chris Haynesnek (Bleacher Report) mesélt arról, hogy a nyáron kizárólag szakmai okokból kért cserét, mert nem tetszett neki, hogy miként készültek fel a meccsekre, hogyan zajlottak az edzések. Többet akart dolgozni, és azt akarta, hogy elszámoltatható legyen, kivesézzék a játékát és rámutassanak a hibáira, edzésen pedig többet akart a védekezéssel foglalkozni. Nem azt akarta, hogy a többieknek az legyen a feladata, hogy megkönnyítsék a dolgát, ő akarta megkönnyíteni a többiek helyzetét a pályán. Steve Nasht is nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy ő azt hajtogatta neki, hogy többet akar a védekezésen dolgozni edzésen. Hangot adott annak a nyáron, hogy milyen problémái vannak, és nem akarta, hogy olyan csapat tagja legyen, amit ne lehessen tisztelni a pályán mutatott játékuk miatt, ezért kért cserét. Úgy érezte, hogy senkivel sincs közös nevezőn, most viszont más a helyzet Jacque Vaughnnal.

A Warriors Stephen Curry 50 pontja ellenére is kikapott a Suns otthonában, nyolcadik idegenbeli meccsüket is elvesztették. Curry szerint nem az a lényeg, hogy otthon vagy idegenben lépnek pályára, hanem az, hogy nem képesek fenntarthatóan jól teljesíteni, pedig ez lenne a siker alapja, hogy megfelelő szokásokat alakítsanak ki. Noha sok pontot szerez és ezt hatékonyan teszi, az is az ő feladata lenne, hogy a megfelelő irányba terelje a csapattársait, és áll elébe ennek a kihívásnak is. Steve Kerr szerint hiányzik az elkötelezettség a csapatból, nincsenek közös nevezőn, nem mindenki aggódik ugyanolyan mértékben amiatt, hogy nem jönnek a győzelmek – ez az ő kudarca, neki kellett volna olyan célt adnia a csapatnak, amiért közösen képesek küzdeni. Mindig is úgy gondolta, hogy a játék megjutalmazza azokat, akik elkötelezettek, akik együtt küzdenek, ők viszont nem érdemlik ki ezt a jutalmat, és úgy játszanak, mintha ez a Drew League lenne (nyári kosarasliga, ahol gyakran az NBA-játékosok is megfordulnak egy-egy meccs erejéig – a szerk.).

A Cavaliers sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el ma hajnalban, ami kapcsán J.B. Bickerstaff úgy fogalmazott, hogy most olyanok, mint egy kövér macska. Nyertek sorozatban nyolc meccset, amiért mindenki dicsérte és szerette őket, és ettől elkényelmesedtek. Ők továbbra is az a csapat, amelyik nyolc meccset nyert zsinórban, nagyon jó csapatuk van, és ez a periódus arról szól, hogy érniük kell, egységesebbé kell válniuk. Donovan Mitchell szerint sem ez az öt meccs mutatja meg, hogy milyen csapatot alkotnak, és ahogyan a győztes időszak alatt is mondta, még nagyon a szezon elején járnak. Lesznek még megpróbáltatásaik, pozitív és negatív időszakok is, és most egy utóbbit élnek meg. Nem kell túlreagálniuk semmit, egyszerűen meg kell érteniük, hogy minden egyes este a legjobbjukat kell hozniuk.

Ugyancsak a Cavaliershez kapcsolódó hír, hogy Dylan Windler még legalább 4-6 hetet kihagy bokasérülés miatt. Windler eddig egyszer sem tudott pályára lépni a szezonban, a sérülése miatt PRP-kezelésnek is alávetették, és a jobb bokájára járógipszet is kapott.

Anthony Davis arról mesélt a Lakers tegnapi edzése után, hogy a szombati videós elemzés alkalmával átbeszélték, hogy ki miben lehetne jobban a csapat segítségére, és mit kellene jobban csinálniuk csapatként, és ennek lett az eredménye a Nets legyőzése. Darvin Ham szerint nagyon nyitott beszélgetést folytattak, ahol sokan hallatták a hangjukat a játékosok és az edzők oldaláról is. Minden véleményt meghallgattak, mert azt vallják, hogy az az egyetlen rossz ötlet, ha nincs ötlet. Nem személyeskedtek, csak arra koncentráltak, hogy mit csinálhatnának jobban, miként javíthatnák ki a hibáikat, és hogyan lehetnének jobb csapat.

Jó hír a Lakers háza tájáról, hogy Dennis Schröder és Thomas Bryant is teljes edzésmunkát végzett tegnap, és mindkettőjük esetében mutatkozik esély arra, hogy pályára lépjenek a csapat következő, Pistons elleni összecsapásán. Davis dicsérte is őket, az elmondása alapján mindketten nagyszerűen teljesítettek az edzésen, és hihetetlenül sokat jelent a visszatérésük.

A Pistons a Lakers előtt a Clippersszel is megmérkőzik, viszont Marc Stein (Substack) információi szerint Kawhi Leonard ezen a találkozó sem fog visszatérni. Paul Geroge játéka is kérdéses a Clippersnél, neki a bal kezén van egy zúzódás.

Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt, hogy a Celtics érdeklődhet Jakob Pöltl iránt, Robert Williams III sérülése miatt erősítenének centerposzton, hogy javítsák a bajnoki esélyeiket. A Spurs nem biztos, hogy áruba bocsájtja a centerét, ugyanakkor előremutató lehet, hogy a szezon előtt megpróbáltak vele hosszabbítani, de mégsem jártak sikerrel – a teljes képhez hozzátartozik, hogy a Spurs legfeljebb a 9,4 milliós fizetésének a 120 százalékát ajánlhatta az új megállapodás első évére, aminél jelentősen többet is kaphat Pöltl 2023 nyarán, akár a Spurstől is.

Tom Thibodeau belenyúlt a Knicks rotációjába, az előző két meccsükön Evan Fournier és Quentin Grimes is végig a kispadon maradt, és sikerült is megnyerniük mindkét találkozójukat. Thibodeau ezeken a meccseken kilenc emberes rotációt alkalmazott, és még a Jazz legyőzése után mondta el, hogy úgy érzi, jobb ritmusban játszott így a csapata. Ma hajnalban a Nuggets otthonában nyertek, ami annak ellenére is nagy szó, hogy Nikola Jokics nem játszhatott, mert ezt megelőzően utoljára 16 éve nyert a Knicks Denverben.

Luka Doncic a szezon során először mulasztott meccset, ő pihentetés miatt nem játszott a Mavericksben. Zion Williamson egymást követő második meccsét hagyta ki lábfejsérülés miatt, de elképzelhető, hogy a Pelicans következő meccsén visszatér. A Knicksnél javul Mitchell Robinson állapota, de még kérdéses, hogy mikor térhet vissza a térdsérüléséből. Jarrett Allen nem tért vissza a Cavaliersnél, de nem a bokafájdalmai miatt, hanem egy betegség miatt. A Celticsnél Malcolm Brogdon (combhajlítóizom) továbbra is maródi, de Marcus Smart (boka) sem lépett pályára hajnalban. A Magicnél Paolo Banchero újabb meccset hagyott ki, miközben Wendell Carter Jr. sem tudott játszani egy lábfejsérülés miatt. Tyler Herro sorozatban az ötödik meccsét hagyta ki bokaficam miatt, és ezúttal a térdét beütő Bam Adebayo sem állt a Heat rendelkezésére – jó hír a csapat környékéről, hogy Victor Oladipo elutazott az idegenbeli túrájukra, és valamikor azalatt talán megkezdheti a szezont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus