Hírmorzsák 2022-11-21 (10:15)

Kyrie Irving visszatért. Ben Simmons ismét kezdett a Netsben, várja a 76ers elleni meccset. Zach LaVine és Billy Donovan között nincs harag. Szokatlan közjáték zajlott le a Mavericks-Nuggets meccsen. Először nyert idegenben a Warriors. Gregg Popovich rosszullét miatt nem ült a Spurs padján. Megsérült Russell Westbrook hüvelykujja. Damian Lillard állapotát 1-2 hét múlva vizsgálják felül. Mike Conley megúszta a súlyosabb sérülést. A Kings jelenleg nem tervezi Harrison Barnes elcserélését.

Kyrie Irving 14 pontot dobva visszatért a Netsnél, majd a Grizzlies legyőzése után elmondta, hogy egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy vissza fog térni. Jól érezte magát a pályán, mivel hiányoztak neki a csapattársai és az edzői is, és most ismét velük lehetett, innentől pedig közösen továbbléphetnek. Irvinget megkérdezték arról is, hogy tervez-e hivatalos panaszt tenni az eltiltása miatt, úgy fogalmazott, hogy azt a jogi képviselőire hagyja, azokra a harcosokra, akik körülveszik őt. Több olyan ember is mellette áll, akik azon dolgoznak, hogy megvédjék őt és a családját, és biztos benne, hogy lesz majd valami a jövőben, de egyelőre nem tudja, hogy mikor.

Ugyancsak a Nets-Grizzlies krónikájához tartozik, hogy Ben Simmons visszakerült a csapat kezdőjébe, a bizalmat pedig 22 ponttal, 11 lepattanóval, 5 gólpasszal és 11/13 jó dobással hálálta meg. Simmons a meccs után elmondta, hogy mindig csak a következő napra koncentrál, igyekszik építeni a jó napjaira, és próbál fókuszálni az előtte álló feladatra. A játékost arról is megkérdezték, hogy legközelebb Philadelphiába látogat a Nets, vagyis előző csapata otthonában léphet pályára: készen áll a játékra, tudja azt, hogy mire számítson. A 76ers szurkolói fantasztikusak, akik meghalnának a csapatukért, Philadelphia egy igaz sportos város, és ezt tiszteli is. 18 évesen érkezett a városba, az az egyetlen hely, ahol korábban felnőttként élt. Sokan nem tudják, de rengeteg barátja van ott, a testvére most is ott él, és mindattól függetlenül, hogy mi történt, szereti Philadelphiát, úgyhogy várja azt, hogy visszatérhessen oda.

Még a hétvége történéseihez tartozik, hogy Zach LaVine és Billy Donovan között kisebb ellentét alakult ki amiatt, hogy a Magic ellen gyengén játszó hátvédet kiültette az edző a mérkőzés hajrájában. LaVine ekkor úgy nyilatkozott, hogy kiérdemelte már azt, hogy ilyen helyzetben mindig a pályán legyen, amit a Bulls tegnapi edzése után elismételt, de ekkor már árnyalta az összképet. Tiszteletben tartja edzője döntését, aki próbálta a csapat érdekeit figyelembe venni, elvégre pocsék meccse volt – ha nyertek volna, akkor annak ugyanúgy örült volna, mint minden más győzelemnek. Ez is csak egy meccs volt a szezonból, nem érdemes kihegyezni egy vereségre a szezonjukat, mikor már többet is elszenvedtek, de hosszú még az idény. Nincs feszültség kettejük között, szerinte Donovan is érti, hogy ő miért gondolkodik így, ahogyan ő (LaVine) is megérti azt, hogy minden játékos játszani akar, ezért nehéz döntéseket kell meghoznia egy edzőnek, még akkor is, ha valaki azzal nem ért egyet.

Donovan később el is mondta, hogy megérti azt, hogy LaVine-t hajtja a versenyszellem, és mindig a pályán akar lenni, és ez így is van jól, mert minden nagyszerű játékos így gondolkodik. Abban a pillanatban úgy érezte, hogy a csapatnak az a legjobb, ha kiülteti őt, és LaVine is tudja, hogy mindig a csapat érdekeit helyezi az első helyre. Tiszteli a véleményét, az álláspontját, hogy LaVine azt gondolta, hogy az a csapat érdeke, hogy ő is a pályán legyen.

Ahogyan azt a Visszajátszásban már megmutattuk, szokatlan közjáték zajlott le a Mavericks-Nuggets meccsen: az első félidő Luka Doncic hárompontosával ért véget, legalábbis ezzel a tudattal vonultak be az öltözőbe a csapatok, ugyanakkor a játékvezetők visszanézték az esetet, amiből kiderült, hogy Doncic rálépett az oldalvonalra a dobás előtt. Az első félidő utolsó két másodpercét így a második félidő kezdete előtt újrajátszották, és Vlatko Cancar számára ennyi idő is elégnek bizonyult egy félpályás tripla beszórására. Doncic a meccs közben még vitatta az esetet, a találkozó után viszont úgy nyilatkozott, hogy nem mondhatják azt, hogy ez döntötte volna el a találkozót, hiába került ezzel a Nuggetshez a momentum. Ettől függetlenül továbbra sem biztos abban, hogy valóban rálépett a vonalra, mert párszor visszanézte az esetet, és a sarka valóban a vonal fölött volt, de nem a parkettán, úgyhogy nem tudja, hogy jó döntés született-e. Sean Wright játékvezető jelentéséből kiderül, hogy a szabályok értelmében minden negyedvégi játékszituációt automatikusan vissza kell nézniük, ezért vehették el Doncic kosarát.

Michael Malone elmondta, hogy eleve azért küldte Cancart pályára, hogy ő dobjon messziről, edzésen is csak „Félpályás Vlatko” a beceneve, mert bármikor képes ilyen dobásokat kivitelezni. A dobás kivitelezője szerint Doncic és Dinwiddie is csak tessék-lássék módon védekezett ellene, mert az NBA-ben senki sem akarja ezeket eldobni időben, mindenki a dudaszó után ereszti el ezeket, mert féltik a dobószázalékukat, őt viszont ez egyáltalán nem zavarja.

Kilencedik idegenbeli meccsén megszerezte az első győzelmét a saját pályájától távol a Warriors, köszönhetően Klay Thompson 41 pontjának és 10/13 triplájának is. A szezont gyengén kezdő dobóhátvéd úgy érzi, hogy ez olyasmi, amire építhet a továbbiakban, nagyon akart már egy ilyen meccset, jól esett ez neki. Draymond Green szerint Thompson a legnagyobb küzdő, akivel valaha játszott, és a számára mindig is a győzelem volt a legfontosabb dolog. Stephen Curry azt emelte ki, hogy nagyon zavarta őket a 0-8-as idegenbeli mérlegük, és ezért a győzelemért is kaparniuk kellett, de végre ismét jól érezhették magukat a hazai pályájuktól távol is.

A Spurs Gregg Popovich nélkül kapott ki a Lakers otthonában: az edző a mérkőzés helyszínén tartózkodott, másfél órával a feldobás előtt még beszélt is az újságírókkal, de később nem érezte jól magát, ezért Brett Brown irányította a csapatot. A meccs után Brown elmondta, hogy részleteket nem tud, de az orvosok megvizsgálták Popovich-ot, és már jól van.

A Lakersnél Russell Westbrooknak megsérült a hüvelykujja, be is kellett azt kötözni, ugyanakkor a röntgen negatív lett. Az irányítóra további vizsgálatok várnak a mai nap folyamán, ezt követően lehet majd többet tudni az állapotáról.

Tegnap hajnalban két sérülés is történt a Trail Blazers és a Jazz összecsapásán, de úgy tűnik, hogy egyik esetben sem annyira súlyos a helyzet. Damian Lillard jobb vádlija ismét megsérült, de nem ugyanott, ahol a legutóbb, és az irányító elmondása alapján most nem is érzi annyira rosszul magát, ugyanakkor a csapat bejelentése alapján 1-2 hetet ki kell hagynia, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. A túloldalon Mike Conley bal térde sérült meg, de Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a szalagok nem sérültek, „csak” ficamról van szó, de emiatt is legalább 2 hetet kell kihagynia.

James Ham (ESPN) információi szerint a szezont 9-6-os mérleggel kezdő Kingsnél jelenleg nincs napirenden Harrison Barnes elcserélése, egyetlen csapattal sem folytatnak tárgyalást róla.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Devon Dotson two-way szerződést kapott a Wizardstól, Jordan Schakel helyét veszi át a keretben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus