Hírmorzsák 2022-11-22 (11:00)

Tyrese Haliburton és De’Aaron Fox a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. Joel Embiid legalább két meccset kihagy. Paul George nem játszott hajnalban. Christian Wood többet akar játszani. A Lakers első köröst kapott volna Talen Horton-Tuckerért az év elején. Khris Middletont leküldte a G Ligába a Bucks. Gary Trent Jr. és Bruno Fernando is közel a visszatéréshez. Nikola Jokics és Jamal Murray valószínűleg még nem játszik ma este. Marcus Smart bokaproblémák miatt meccseket hagyhat ki a szezon során. Rob McClanaghan edzőt letartóztatták.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Tyrese Haliburton, nyugaton De’Aaron Fox kapta az elismerést, miután mindkét irányító 3-0-s héthez segítette csapatát. A Pacers fazonszabásza 21 pontot, 4 lepattanót és 11 gólpasszt, míg a Kings villámléptű hátvédje 25 pontot, 3,7 lepattanót és 8 gólpasszt átlagolt az elmúlt héten. Keletről Bradley Beal, Darius Garland, Myles Turner és Franz Wagner neve merült még fel a díj kapcsán, nyugatról Devin Booker, Stephen Curry, Anthony Davis, Anthony Edwards és Shai Gilgeous-Alexander kapott még jelölést.

A 76ers bejelentette, hogy Joel Embiid a bal lábfejének sérülése matt biztosan kihagyja a csapat következő két mérkőzését, lemarad a Nets és a Hornets elleni összecsapásról is. A center a hétvégén sérült meg a Timberwolves ellen, és a következő napokban fogják felülvizsgálni az állapotát, ami után eldőlhet, hogy kell-e még további meccseket is kihagynia. Doc Rivers megjegyezte, hogy nem fognak valami magas csapatot alkotni Embiid hiányában, P.J. Tucker, Montrezl Harrell és Paul Reed áll a rendelkezésükre, hogy elosszák a perceit, de majd kitalálják, hogy miként legyen, és előre tekintenek.

A Clippers nyerni tudott a Jazz ellen, ráadásul Paul George nélkül, aki combhajlítóizom-húzódás miatt nem tudta vállalni a játékot. George még a Spurs ellen sérült meg, akkor az első félidőben remekelt, de a nagyszünet után már nem tért vissza a pályára, és a Jazz elleni meccs előtt a „kérdéses֨” megjelölést kapta a sérültlistán – ez alapján nincs annyira nagy gond. A meccs előtt Tyronn Lue is elmondta, hogy George nagyjából rendben van, day-to-day a státusza, remélhetőleg tényleg nem kell hosszabb időt kihagynia, ugyanakkor biztosra akarnak menni, megfelelően akarják kezelni ezt a sérülést.

Christian Wood a Mavericks tegnap hajnali veresége után mondta el, hogy többet szeretne játszani. Ennek a kívánalmának már többször is hangot adott, ugyanakkor igyekszik a lehető legjobban betölteni a neki szánt szerepet. Wood átlagosan 24,6 percet játszik idén, miközben az előző két idényben egyaránt 30 perc fölött átlagolt Houstonban, míg tegnap hajnalban a Nuggets ellen mindössze 17 percet kapott, ami negatív szezoncsúcs az esetében.

Dave McMenamin (ESPN) információi szerint az előző trade deadline előtt a Raptors első körös draftjogott adott volna a Lakersnek Talen Horton-Tuckerért. A Lakers emellett valószínűleg Khem Birch játékjogát kapta volna még meg, de Los Angelesben nemet mondtak erre az ajánlatra. Mint ismert, a nyáron végül a Jazzhez cserélték a fiatal játékost, ahonnan Patrick Beverley érkezett hozzájuk.

Khris Middleton és Wesley Matthews is átmenetileg csatlakozott a Bucks G Ligás partnercsapatához, hogy náluk kapjanak edzéslehetőséget. Middleton még egyáltalán nem lépett pályára a szezonban, Mike Budenholzer elmondása alapján lassan, de biztosan halad a felépülése, és ez egy újabb lépés a visszatéréséhez. Matthews a Bucks elmúlt három meccsét hagyta ki a sérült combhajlítóizma miatt, és átmenetileg ő is a Wisconsin Herd csapatánál folytatja a rehabilitációját.

A Raptors előző három meccsét csípősérülés és betegség miatt kihagyó Gary Trent Jr. várhatóan visszatérhet a csapat következő összecsapásán, ahogyan Chris Boucher bevetésére is van esély a Nets ellen.

Stephen Silas abban bízik, hogy Bruno Fernando valamikor ezen a héten visszatérhet. A Rockets magasembere nagyon biztatóan játszott az előszezonban, viszont az alapszakaszban csak az első két meccsen tudott pályára lépni térdfájdalmak miatt.

A Nuggetsnél Nikola Jokics és Jamal Murray is az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt hiányzik, mindkettejük státusza „kétséges” a Pistons elleni meccs előtt – ez alapján nem lehet azért teljesen kizárni a játékukat. Aaron Gordon (betegség) és Ish Smith (vádlisérülés) játéka egyaránt kérdéses, míg a térdsérüléssel bajlódó Jeff Green biztosan nem lép pályára.

Megszakadt a Celtics kilenc győzelemből álló sorozata, és Marcus Smart ugyan ott volt a pályán, de Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a szezon további részében ez közel sem lesz egyértelmű, várhatóan elszórtan több meccset is ki fog ülni a jobb bokája miatt. Smartnak az újságíró információi szerint komoly fájdalmai vannak, az MRI kimutatott egy csontzúzódást is, és a pihentetéssel igyekeznek majd minimalizálni a duzzanatot a hátvéd bokáján. Jó hír is érkezett Bostonból, Robert Williams III már három a három ellen edz, jól halad a felépülése, ugyanakkor még nem tudni, hogy mikor végezhet teljes edzésmunkát, illetve mikor kezdheti meg a szezont.

Letartóztatták Rob McClanaghan edzőt, akit azzal vádolnak, hogy többeket is megerőszakolt, miután drogot tett az áldozatok italába. McClanaghan korábban több sztárral is dolgozott együtt, így Kevin Durant, Stephen Curry, Russell Westbrook és Derrick Rose készségeinek a fejlesztésében is közreműködött a múltban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus