Hírmorzsák 2022-12-30 (9:30)

11 játékos kapott eltiltást a Pistons-Magic csörte után. D'Angelo Russell szerint Zion Williamson más sportágat játszik a pályán. Buddy Hield minden idők leggyorsabb triplájával jelentkezett. Elképzelhető, hogy a Lakers nem fog komolyabb cserét meghúzni. Újabb lépés történt a Timberwolves tulajdonosváltásában. Justin Champagnie szabadlistára került.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, komolyabb tömegjelenet alakult ki a Pistons-Magic összecsapás során, és az NBA döntése alapján 11 játékos is eltiltást kapott. Az esetnél főszerepet játszó kosarasok közül Killian Hayes három, Moritz Wagner kettő, Hamidou Diallo pedig egy meccset lesz kénytelen kihagyni. Mivel a Magic kispadját Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba és Wendell Carter Jr. is elhagyta az esetnél, mindannyian egy meccsre szóló eltiltást kaptak. Annak érdekében, hogy a csapat ki tudjon állni a következő, Wizards elleni meccsén, nem egyszerre fogják letölteni a büntetésüket, Kevon Harris, Schofield és Franz Wagner pályára léphet ezen a találkozón, nekik az ezt követő, Thunder elleni meccset kell majd kihagyniuk. Az eltiltás fizetésmegvonással is jár a játékosok számára, a 11 kosaras összesen több mint 500,000 dollártól esik el emiatt, a három meccset is kihagyó Hayes 121,000 dollártól esik el.

Tegnap hajnalban a Pelicans Zion Williamson vezetésével tudott nyerni a Timberwolves ellen, ami után D’Angelo Russell keserű szájízzel nyilatkozott az erőcsatár teljesítményéről. Az irányító szerint Williamson nem kosárlabdázik, hanem amerikai futballt játszik a pályán, átrohan az ellenfelein, miközben ők hozzá sem érhetnek, és így levédeni sem tudják őt. Russell szerint Williamsonra egy perccel a meccs vége előtt támadó faultot kellett volna fújni, amikor Rudy Gobert mellől szerzett kosarat, majd a következő kosara előtt úgy szerzett labdát, hogy egyszerűen átrohant Jaden McDanielsen.

Buddy Hield kisebb történelmet írt a ma hajnali Pacers-Cavaliers meccsen, mindössze 3 másodperccel a mérkőzés kezdete után dobott egy triplát, és az ESPN adatai alapján a play-by-play érában (1996/97 óta) ez volt a leggyorsabban elsüllyesztett hármas – az eddigi rekordot Reggie Miller tartotta, aki 2000. március 5-én 4 másodperccel a feldobás után talált be kintről. Hield nem mellékesen a 137 triplájával vezeti a ligát (köszönhetően annak is, hogy a második Stephen Curry 10 meccsel kevesebbet játszott, mint ő), és ezen a meccsen ő lett a Pacers történetében az első játékos, aki egy naptári hónapban átlépte a 60 triplás határt, jelenleg 63-nál jár a számlálója, és 31-én még játszanak a Clippers ellen.

Dan Woike (Los Angeles Times) forrásai szerint reális esély mutatkozik arra, hogy a Lakers nem fog meghúzni komolyabb változtatást a cserehatáridőig. A csapat csak akkor fog lépni, ha valóban olyan cserére nyílik lehetőségük, ami meghúzásával reális esélyük lenne a bajnoki címért küzdeni, de hiába kínálták körbe a ligában Russell Westbrook szerződését a 2027-es és a 2029-es első körös draftjogukkal együtt, eddig nem találtak olyan lehetőséget, amivel tényleg bajnoki esélyesekké léphetnének elő.

A The Athletic számolt be róla, hogy tovább folytatódik a Timberwolves és a WNBA-s Minnesota Lynx felvásárlása, Marc Lore és Alex Rodriguez újabb 20 százalék tulajdonjogra érvényesítette az opciót, ezzel már 40 százalékos részesedésük van. Mint ismert, Glen Taylor azért adja el több részletben a csapatait, hogy a vevők össze tudják gyűjteni a megfelelő tőkét a felvásárláshoz, akiknek 2023. december 31-ig további 40 százalékra kell érvényesíteniük az opciójukat, amivel már ők lesznek a többségi tulajdonosok – az utolsó 20 százalékot Taylor ezt követően várhatóan még egy ideig meg fogja tartani.

A Raptors bejelentette, hogy Justin Champagnie szabadlistára került, megköszönték neki az eddigi munkáját. Champagnie 2021 nyarán two-way szerződésű játékosként került a csapathoz, és a teljesítményével kiérdemelte, hogy idén nyáron hagyományos szerződést írhasson alá, de az új idényben mindössze háromszor kapott lehetőséget, ideje jelentős részét a G Ligában töltötte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus