Hírmorzsák 2023-01-25 (10:30)

LeBron Jamesnek már minden csapat ellen van 40 pontos meccse. Anthony Davis valószínűleg visszatér ma este. Donovan Mitchell visszatért, majd megint megsérült. Steven Adams 3-5 hetet kihagy, Marcus Smart 1-2 héten belül visszatérne. Zion Williamson és Kevin Durant állapotát is 2 hét múlva vizsgálják felül. Brandon Ingram hamarosan játékra jelentkezhet. Az All-Star meccs kezdete előtt választanak csapatot a kapitányok. Monte McNair új szerződést kapott a Kingsnél. Nem kezd tankolásba a Trail Blazers. A Pelicans is érdeklődik John Collins iránt. Fred VanVleet kirúgta az ügynökét. A Clippers érdeklődik VanVleet és Kyle Lowry iránt is. Naz Reid több csapat radarjára is felkerült.

LeBron James pályafutása során először érte el a 40 pontos határt a Clippers ellen, így már mind a 30 csapat ellen van legalább egy 40 pontos meccse. James 46 pontig és karriercsúcsot jelentő 9 bedobott tripláig jutott, de bő öt perccel a vége előtt lecserélték, mert Darvin Ham úgy ítélte meg, hogy behozhatatlan hátrányba kerültek. A Clippers végül 133-115-re nyert, és ezzel sorozatban a 10. győzelmüket aratták a Lakers ellen. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Russell Westbrook az első negyedben átlépte a 24,000 pontos határt, ő lett ezzel a 28. játékos a liga történetében, aki elért legalább ennyi pontot.

Ham azért is döntött úgy, hogy kiveszi a kezdőit az utolsó percekre, mert ma este back-to-back lépnek pályára a Spurs ellen, és úgy néz ki, hogy komoly erősítést is kaphatnak, mert Anthony Davis a tervek szerint visszatérhet. A magasember egyelőre perclimiten lesz, várhatóan 20-24 percet tölthet majd a parketten. Ham emellett azt is elmondta, hogy Austin Reaves és Lonnie Walker IV állapota is javul, mindketten közel vannak a visszatéréshez, míg a Wizardstól megszerzett Rui Hachimura a tervek szerint be is mutatkozhat a Lakersben a Spurs ellen.

A Cavaliers kiélezett meccsen kapott ki a Knicks ellen, miután Donovan Mitchell több rossz döntést is hozott a mérkőzés hajrájában, majd amikor 4,1 másodperccel a vége előtt megpróbált kiegyenlíteni, kiújult az az ágyéksérülése, ami miatt kihagyta az előző három meccset is. Mitchell estében még begyűjtötte a támadólepattanót, és megtalálta egy dobásra Evan Mobley-t, a fiatal magasember egyenlítési kísérlete ugyanakkor kimaradt, így 105-103-ra nyert a Knicks. Mitchell a meccs után elmondta, hogy ugyanazt érezte a sérülésénél, mint korábban, ráadásul mindkét lába begörcsölt, ezért is maradt sokáig a parketten, de aztán önerőből tudta elhagyni a pályát. Nagyon frusztrált amiatt, hogy rosszul játszott, de amiatt is frusztrált, mert nem tudja, hogy mi lesz az egészségi állapotával.

Steven Adams hátulsó keresztszalagja a jobb térdében a hétvégén sérült meg, és a Grizzlies bejelentése alapján 3-5 hét kihagyás vár rá. A Celtics nem jelölt ki konkrét időpontot arra, hogy a bokasérülést szenvedő Marcus Smart mikor térhet vissza, ugyanakkor a hátvéd elmondta, hogy reményei szerint 1-2 héten belül ismét játszhat. A Pelicans arról tett bejelentést, hogy Zion Williamson felépülése jól halad a combhajlítóizom-sérüléséből, és legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Willie Green elmondása alapján a lábujjsérülés miatt 2 hónapot kihagyó Brandon Ingram hamarosan visszatérhet, és azt ugyan nem mondta biztosra, hogy ez ma este a Timberwolves ellen megtörténhet, de reménykednek ebben.

Kevin Durant felépülése is jól halad az MCL-sérülését követően, a héten már elkezdhet futni és a pályán dolgozni, az ő állapotát is 2 hét múlva vizsgálják felül legközelebb. Durant elmondta, hogy ha tehetné, akkor már holnap játszana, és nagyon reméli, hogy az All-Star szünet előtt játékra jelentkezhet, szeretne ott lenni a gálán is, mert már így is nagyon sok mindenről lemaradt sérülések miatt. Természetesen nem akarja elsietni a visszatérést, de amiatt is csalódott, hogy megint lemaradt a Warriors elleni idegenbeli meccsről, már megint nem játszhatott az előző csapata otthonában, ahogyan megint lemarad egy LeBron James elleni meccsről is, pedig ezeket az eseményeket különösen várja minden szezon előtt.

Ha már szóba került az All-Star gála, akkor folytassuk is a február 19-i főmérkőzéssel. Az NBA és az NBPA bejelentette, hogy az előző évekhez hasonlóan ismét a két legtöbb szavazatot kapó játékos választja majd ki a csapatokat, ugyanakkor most nem egy tévéműsor keretében, hanem közvetlenül a feldobás előtt. A kapitányokat és a kezdőket csütörtök este ismerteti a liga, a cseréket pedig február 2-án jelentik be.

A Kings bejelentette, hogy a csapat általános igazgatója, Monte McNair új, több évre szóló szerződést kapott. A szakember 2020 szeptemberében kezdett el a csapatnál dolgozni, és erre a szezonra sikerült összeraknia egy olyan csapatot, amelyiknek reális esélye van a rájátszásba jutásra, amire legutóbb a 2005/06-os szezonban volt képes a Kings. McNair segítője, Wes Wilcox ugyancsak új szerződést kapott.

Chris Haynes (B/R) több rövidhírt is közölt. A Trail Blazersnél annak ellenére sem merült fel a tankolás lehetősége, hogy az elmúlt 19 meccsükön 13 vereséget szenvedtek, változatlanul azon vannak, hogy minél jobb csapatot rakjanak össze Damian Lillard köré, és a deadline előtt is az erősítésen fognak dolgozni. A Pelicans is érdeklődést mutat John Collins iránt – korábban a Hawks már megkereste őket egy olyan ajánlattal, amiben Trey Murphy III és egy első körös került volna Atlantába, de arra nemet mondtak New Orleansban. Fred VanVleet szabadügynök lehet a nyáron, amennyiben lemond a játékosopciójáról, és nagy valószínűséggel így is fog tenni és teszteli a piacot, és ezt támasztja alá az is, hogy kirúgta az eddigi ügynökét, Brian Jungreist.

Kevin O’Connor (The Ringer) a Clippers erősítési lehetőségeiről írt cikket, és ebben kitért arra, hogy a korábban már pletykált Mike Conley mellett Fred VanVleet és Kyle Lowry is érdekes lehet a számukra – utóbbi két játékosban közös, hogy a Raptorsnál csapattársai voltak Kawhi Leonardnek. A Clippers emellett centerben is erősítene, ezen a poszton Mo Bamba lehet az egyik kiszemeltjük, akit hajlandó is lenne elcserélni a Magic.

O’Connor írt arról is, hogy Naz Reid iránt a Nets érdeklődhet, míg Michael Scotto (HoopsHype) értesülései alapján a Clippers és a Nuggets is szemet vetett a Timberwolves centerére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus